dimarts, d’agost 26, 2008

US IMAGINEU?

Us imagineu, al vespre, poder dedicar unes horetes -poques, cal dir-ho!- a blogejar des d'aquest entorn? A recordar que existeix una cosa que es diu catosfera... Jajjajaja
Molt autèntic no és, però bé de gust...
És irreal per molts motius, però bé... com a mínim a Tarragona no tenim aquest coloret d'aigua...

dissabte, d’agost 23, 2008

SENTIMENT



Agafo aquest vídeo del blog de Carlinhos Medeiros per un doble motiu, per la música i pel seu contingut... Trobo que la simbiosis és molt tendra, malgrat els sentiments que ens pugui traslladar el vídeo...

Us convido a descobrir les músiques d'aquest amic blocaire brasiler. Un altre dia us en parlaré, doncs vaig encarregar els seus dos discs i estic satisfet de poder-los escoltar a casa, al cotxe... música suau però gens lleugera, amarada de força d'aquella què passa bé.

divendres, d’agost 22, 2008

PUTINADES



El juliol de 2007 vaig penjar un divertimento blocaire motivat per una interessant qüestió: Amb quin d'aquests 3 polítics dedicaríeu 2 hores hores de la vostra vida compartint una cervessa (amb o sense alcohol), uns calamars a la romana i unes patates braves?
A.- Lech Kaczynski. President de Polònia.
B.- George Walker Bush. President dels Estats Units d'Amèrica.
C.- Vladimir Vladimirovich Putin. Presiden de Rússia.



La lleugeresa de la pregunta no era gratuïta... per això avui vull parlar-vos de Putin, personatge que només se m'acut comparar a Hitler, però amb pàtina de demòcrata acceptada pels nostres "estats de dret". No és normal que, es parli de si Fidel ensopega, de si Evo du un jersei a ratlles, de si Chavez fa un acudit i els noistres mitjans de comunicació guardin silenci sepulcral sobre la massacre que Putin du a terme a Txtxènia.

dijous, d’agost 21, 2008

MARIO RIGAU DIU QUÈ NO DIMITIRÀ MAI

En aquest post cito tres fragments de la notícia apareguda a Tot Tarragona sobre l'afer de la candidatura Tarragona 2017:
"A la pregunta d'on estan els 580.000 euros que han estat destinats per finançar el projecte, Rigau ha respòs que 500.000 d’aquesta partida han estat adjudicats a l’empresa d’enginyeria Técnicas Reunidas , per l’elaboració del dossier organitzatiu."
O sigui, mig milió d'euros!

"Aquestes explicacions paradoxals han vingut acompanyades de l’anunci que el gabinet jurídic CuatreCasas (una de les assessories més cares i importants d’Europa), està estudiant emprendre accions legals contra els suposats canals difusors de la difamació. Encara que “en ares del consens”, Rigau ha dit que podrien aturar aquest tipus d’accions."
Curiós mètode aquest de judicialitzar i desjudicialitzar per consensuar.
"Finalment, Rigau ha expressat el seu malestar per la reputació que està agafant la Candidatura, i que no dimitirà mai en ares del consens. Tal i com ha dit “ jo no dimitiré per capricis de ningú”. Per altre part ha afegit que està d'acord en que l'Ajuntament tingui més pes dintre de la Candidatura."
D'això se'n diu aferrar-se al càrrec... i escolta, és una opció legal.

Informació citada extreta de: Tot Tarragona

BÉ PER CiU, BÉ PEL PP

Mentre el president executiu de Tarragona 2017 amenaça amb querellar-se a tort i a dret la candidatura Tarragona 2017 va perdent pistonada a nivell de recolzament ciutadà real, que no institucional.
Havia optat per donar un vot de confiança a la candidatura Tarragona 2017 i per això no he postejat sobre el tema durant força dies, però ara hi torno. I hi torno recomanant-vos vivament la lectura del diari digital Tot Tarragona, on descobrireu coses força interessants.
I des d'aquí animar l'alcalde de Tarragona a actuar amb fermesa en l'afer de Tarragona 2017 tot felicitant -cal dir-ho- els partits polítics CiU i PP doncs han demostrat saber estar a l'alçada -precisament- del que demanava l' Associació per a la Promoció de la Candidatura als Jocs Mediterranis "Tarragona 2016": Rigor, paraula que rima amb Rigau.

dimecres, d’agost 20, 2008

UN BLOG HEROIC

Aprofito per copiar i enganxar aquesta imatge del blog Herois, amb la què m'hi identifio força, més que res com a contrast amb tanta tocada de pera mediàtica amb lo de la "roja".
I és què Herois és un blog heroic, no?

dimarts, d’agost 19, 2008

SANT MAGÍ MOS GUARDE

Sant Magí per als tarragonins significa festa major -petita- i significa estiu, calor, càntirs, mides i aigua... l'aigua que els hi volíen fotre als ebrencs i l'aigua que van aconseguir robar a cop de vaixell dels aquífers subterranis.
I mentrestant la sal va guanyant territori i de ben segur què des del costat fosc, des d'acondicionats despatxos ja se les empesquen per tornar a l'atac i intentar interconnectar la misèria, transvassant l'aigua i deoxant la sal.
Potser per això, per connectar el Camp de Tarragona amb l'Ebre he casat el Sant Magí amb el "mos guarde"...

Bona festa major!

dilluns, d’agost 18, 2008

JBAUER, EN EL RECORD

L'octubre de 2006 JBauer penjava aquest post... gairebé un parell d'anys després em resisteixo a oblidar-me d'aquest blog que tant vaig anar seguin, justament en l'època en que un grapat de blocaires catalans començavem a fer camí en el món dels blogs... aprenent, comentant, postejant, trobant-nos a le fetses del veí de dalt i picant l'ullet a la Candela, qui va suprimir el seu blog.... (snif) per tornar aquest estiu amb més anys a l'espatlla, un marit i... qui sap si amb més canya.

Aquest és el post de JBauer, a Vimir, que he volgut recuperar per tots valtrus...

OHHH!!!!!!
Com enyoro aquestes imatges.
Els arbres nevats, la neu caient indiscriminadament, amb una mica de vent que fa que les volves de neu, perdudes, vagin variant la seva direcció i expectant a on es deixen caure...
El fred... la gent ben abrigada, els guants, les bufandes, els gorros...
I tu, a casa amb una llar de foc, sentint el cruixir de la llenya mentre disfrutes d'una bona ampolla de vi negre.
Ell, al teu costat, cada cop més a prop, et comença a descordar els botons de la brusa. Música del mestre Dylan de fons. Comença a fer calor, molta calor.En aquell mateix moment el temps s'atura. Tan sols son dos cossos que es busquen i es troben. Dos cossos que es deixen portar per la passiò, per l'amor, pel moment...
Quan es desperten, l'un al costat de l'altre, fa fred, el foc s'ha apagat, no queda vi i en Dylan s'ha esfumat... a fora segueix nevant i a vegades se sent el soroll de la ventisca. Ja és fosc...Ell, s'aixeca i comença a fer foc de nou, ella torna a posar Dylan i se'n va cap a la cuina. Segur que trobarà una altre ampolla de vi...

diumenge, d’agost 17, 2008

LA HISTÒRIA DE LES COSES

El treball de l'Annie Leonar és realment bo... descobriu-lo aquí i mireu, mireu el vídeo... que us copio en tres parts i en castellà... així podeu anar-lo tastant a trossos, si voleu.



divendres, d’agost 15, 2008

CHRISTIAN PANNIER

Aquesta foto -Abandoned Alberta I, l'he tret d'aquest àlbum, i pertany a al fotògraf alemany Christian Pannier. Fotograf, si... i blogger també. Aquest és l'enllaç del seu blog on podreu continuar deixar anant la imaginació amb belles instantànies, especialment si a aquestes alçades d'agost formeu part de la ingent massa de persones que treballen o que malgrat no fer-ho fan une svacances, diguem-ne properes, discretes...

Us deixo doncs amb aquesta suggerència procedent de Hanover...
photo ©2008 christian pannier

dijous, d’agost 14, 2008

PAPERS DE SALAMANCA



Els lladres que van entrar per Almansa han sembrat llavors arreu, i Salamanca no n'és aliena... Aquí en Mikimoto es va fer passar per un reporter argentí... Vegeu-lo.

dimecres, d’agost 13, 2008

XIRINACS

Ara fa un any l'opinió pública era coneixedora del traspàs de Xirinacs, avui Tarragona encara no li ha dedicat cap carrer ni li ha fet cap homenatge... Ni les institucions ni l'anestesiat associacionisme, deutor de subvencions i favors.
En Xirinacs es mereix un record, com a filòsof, com a religiós, com a lluitador, com a candidat al Nobel de la Pau... Però la seva memòria és poc còmoda als polítics que ens governen.
Imatge extreta d'aquí.

dimarts, d’agost 12, 2008

FERRAN MONEGAL, CARLES CUNÍ & MIQUEL CALZADA


Ferran Monegal, Miquel Calzada i Carles Cuní... tres grans comunicadors. Els uns entrevistats, l'altre entrevistador. Potser sense la ironia que els caracteritza a ambdós...

dilluns, d’agost 11, 2008

diumenge, d’agost 10, 2008

PER RIURE



He rigut, amb aquest vídeo... I mira que de vegades costa amb tanta cosa que trobes remenent amunt i avall... jejjeje

dissabte, d’agost 09, 2008

TELEMONEGAL

Quan puc m'agrada veure en Ferran Mknegal a la televisió... i sempre em pregunto perquè no el fitxen a TV3...

divendres, d’agost 08, 2008

Y DE REPENTE... DANIELÍ

De tant en tant m'agrada visitar el blog de Danielí... Amb temps, assaborint els seus versos, la seva sensibilitat... aquestes petites coses que ens descobreixen com a éssers humans, integrats en un món més senzill, més planer, més clar... tot plegat escrit des de xile.

I avui vull convidar-vos a assaborir-lo també. Si voleu... hi trobareu un grapat de versos d'aquells que entren directament, sense gens de barroquisme ni giragonces estranyes... hi trobareu també d'altres coses, d'altres colors sobre la base del verd, de l'esperança... anem-hi?

dijous, d’agost 07, 2008

MOSSOS O GUÀRDIES CIVILS?

El blocaire mataroní Joan Jubany, en el seu punyent blog ens ofereix un detall força interessant... És la culata de la pistola d'un mossos dels que van segrestar l'anada a ofici de les Santes d'enguany, la festa major de Mataró.
És aquesta simbologia la imatge corporativa desitjada per Joan Saura?

Imatge extreta d'aquí.

dimecres, d’agost 06, 2008

QUIM MONZÓ I REIALESA

L'any 1994 Quim Monzó va ser censurat després de participar amb aquest simpàtic monòleg sobre la reialesa a TV3, la seva. Si l'escolteu descobrireu perquè la "reialesa no se'n va de vacances".

MÉS TARRAGONA 2017 !

De l'escrit que la junta directiva de la candidatura Tarragona 2017 ha presentat als mitjans, i què podeu trobar íntegre al blog de Salvador Guinart voldría destacar-ne alguns punts:

Com ja ho ha fet en un comentari en Josep Maria Yago, el punt núm. 2, en el qual ja d'entrada es deixa clara les ganes de judicialitzar el tema per part de la junta directiva. Però de judicialitzar-lo a nivell de fer callar el personal no afí. Entenc que si existeix insult, mentida, etc. s'hi pugui arribar... però si les dades són objectives, i les opinions són opinions... doncs costa d'entendre. Llegiu: 2) Aquest organisme de direcció ha posat en mans d’experts jurídics la possibilitat d’emprendre accions legals contra les persones i mitjans que han estat originadors o col·laboradors de la desagradable polèmica, causant un clar perjudici a l’entitat, al seu president executiu, Sr. Mario Rigau, i a terceres persones i entitats.
Sembla que moltes entitats, persones i empreses s'han solidaritzat amb la candidatura. Però quines empreses? Quines entitats? Potser les que en treuen -legalment, és clar- un benefici? Hagués estat inetressant mostrar-ne el llistat, però ens haurem de quedar amb les ganes doncs ja han afirmat que no faran més declaracions. 7) Agrair la gran quantitat de mostres de suport de clubs, entitats, empreses i persones que s’han adreçat a la candidatura per tal de mostrar la seva confiança i suport al projecte i a les persones que hi treballen per fer-lo realitat.
I posats a citar coses que he llegit, doncs, de la pàgina oficial mateix de la candidatura... els 500.000 eurets. Mig milió d'euros per fer un dossier, per molt interactiu i ben dissenyat què estigui...: "Entre les qüestions tractades a la sessió, destaca l'adjudicació del disseny del Dossier de Candidatura (la proposta organitzativa dels Jocs Mediterranis que fa Tarragona) a un consorci empresarial integrat per Técnicas Reunidas i Tecnigenia per un valor inicial de 500.000 euros, i que estarà supervisat pel director general, Vicent Añó.

Per cert, que el fill d'Agustí Malloll també treballa a aquesta candidatura. I això de ben segur amaneix desenes de converses a les barres dels bars amb més solera de la ciutat.
I mentrestant, com ens comenta l'Òscar Ramírez en un post sobre un altre tema, el passat mes de juliol "l'atur a la nostra demarcació es va incrementar en 1.358 persones".

dimarts, d’agost 05, 2008

TARRAGONA 2017

En més de dos i tres blogs tarragonins s'està parlant de la candidatura Tarragona 2017. No seré jo qui dispari bales, necessito més informació i la veritat no tinc gaires contactes que me la puguin aportar.
Ara bé... l'alcalde de Tarragona és el president d'honor d'aquesta història, i precisament pel bé d'aquesta història, hauria de posar-hi una mica d'ordre.
N'estic tip de tant d'amiguisme, enxufisme i similars. I necessito saber que existeix una mica de transparència en la gestió econòmica d'aquest projecte ciutadà.

I sap greu per les persones que realment creuen en el projecte d'aconseguir els Jocs Mediterranis per a Tarragona. A elles els hi vull dedicar aquest post.

dilluns, d’agost 04, 2008

L'ANASAGASTI HO DIU CLAR

Aquí teniu a l'Iñaki Anasagasti dient quatre senzilles veritats... que com ningú gosa dir van aixecar polèmica.

dissabte, d’agost 02, 2008

CANDELA DE VACANCES

L'estiu depara alegries, i és la de retrobar velles amistats... com l'enyorada i ja mítica Candela, que ens va captivar a molts amb les seves històries, que espero algún dia publiqui en un llibre.

Sorneguera, irònica, valenta, intel·ligent, guapa... què més voleu que us digui d'aquesta barcelonina ara de vacances... i amb nou blog!

Doncs que l'he enyoradaaaa!!!!

divendres, d’agost 01, 2008

CURS DE BILINGÜÍSME



Per a tothom el qui estigui interessat a conèixer la llengua catalana... he pensat que aquest vídeo pot servir d'ajuda. Ànim en el vostre aprenentatge, la formació és important.