dissabte, d’agost 22, 2009

ELS MAPUTXES, AL COR. PER JAIME MENDOZA COLLÍO !

En Randolf Sandoval, que aqui apareix pescant, ha volgut compartir un colpidor audio i una inquietud amb aquest blog... No he estat capaç de copiar i enganxar el vídeo al post però el podeu visionar clicant aquí.
Es tracta d'un audio que ens acosta al patiment del poble Maputxe, o millor dit: a la DIGNITAT d'aquest poble que sobreviu malgrat centúries de dominació. Podeu escoltar-lo mentres aneu blogejant, clicant aquí.

És de calaix afirmar que el govern xilè de Michele Bachelet, se suposa d'esquerres, mitjançant els seus carrabiners és el culpable d'aquest assassinat polític, que ha causat la mort del maputxe Jaime Mendoza.
L'audio parla sobre l'assassinat del comuner maputxe Jaime Mendoza Collío i l'entrevista és de Nestor Aburto, de Radio Bío-Bío de Los Ángeles.
Mireu, és un tema que peta lluny, però en assabentar-me he decidit ajudar-los a trencar -una miqueta- el bloqueig informatiu i fer arribar amb més força aquesta història d'esperança al nostre passiu continent europeu, ni que sigui als ulls d'uns quants blocaires amics.
Algú s'apunta a divulgar-ho? L'audio és un document en majúscules, no el passeu per alt!

2 comentaris:

Josep M. ha dit...

De fet, aquí tens una entrevista sobre el poble maputxe a la Revista Nationalia.

http://www.nationalia.cat/ca/noticies/556

Marta ha dit...

Una altra vegada es constata el fet que un poble és perquè vol ser, tot i les penúries que passen les nacions sense estat, els pobles indígenes, etc. només la força de saber-se una nació, un poble fa que resisteixin.