dissabte, de gener 31, 2009

TRESSERRAS SE'N VA DE L'OLLA

A partir del proper 1 de Febrer, l'empresa Levantina de Seguridad passarà a tenir la concessió del control d'accés i la vigilància de tres monuments de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre que formen part del Museu d'Història de Catalunya, com són el Castell d'Escornalbou (Baix Camp), el Castell de Miravet (Ribera d'Ebre) i la Cartoixa d'Escaladei (Priorat).

Com alguns ja sabreu, l'empresa Levantina de Seguridad forma part del grup empresarial "Grupo Levantina", propietat de Jose Luis Roberto, fundador del partit d'extrema dreta España 2000. Aquesta empresa té múltiples antecedents d'agressions de caràcter xenòfob, homòfob i feixista tant al País Valencià com al Principat. Per aquests motius, no podem entendre com el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, gestor d'aquests espais a través del Museu de Història, ha contractat una empresa que ha demostrat al llarg de la seva història, una falta de valors democràtics, vulnerant les llibertats d'aquells no afins a les seves idees, com demostra l'alt nombre de successos violents que és poden trobar per internet.


Per tot això, animem a tothom que reenviï la següent carta al Conseller Joan Manuel Tresserras, responsable del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació al següent correu electrònic:




"A l'atenció del Honorable Sr. Joan Manuel Tresserras i Gaju, Em remeto a aquest correu per mostrar la meva disconformitat envers a la concessió del del control d'accés i la vigilància de tres monuments de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre a l'empresa "Levantina de Seguridad S.L.". Aquests tres indrets, que formen part del Museu d'Història de Catalunya, són el Castell d'Escornalbou (Baix Camp), el Castell de Miravet (Ribera d'Ebre) i la Cartoixa d'Escaladei (Priorat). Aquesta empresa, propietat de l'empresari valencià Jose Luis Roberto, està lligada a diferents moviments d'extrema dreta, així com a diferents incidents violents tant al País Valencià com a Catalunya. Per començar, el senyor Roberto és el fundador del partit d'extrema dreta España 2000, relacionat amb moltes agressions de caire feixista i xenòfob arreu del territori. A part d'això, també forma part de la junta directiva d'ANELA ( Asociación Nacional de Empresarios de Locales de Alterne), que reuneix propietaris de locals on s'exerceix la prostitució. Per tots aquests motius, se'ns fa estrany que un organisme depenent de l'actual govern de la Generalitat de Catalunya, definit com a "catalanista i d'esquerres" pot permetre que a una empresa amb aquests antecedents i un entorn poc clar, li sigui adjudicada la vigilància del patrimoni històric del sud del Principat. Com podeu comprendre, els antecedents violents que té l'empresa "Levantina de Seguridad S.L." no són compatibles amb els valors que és volen transmetre tan en els indrets ja citats com també des del mateix Govern.


I és per tot això que li demanem que reconsiderin la concessió del Castell d'Escornalbou, el Castell de Miravet i la Cartoixa d'Escaladei a la citada empresa, així com qualsevol futura adjudicació per part de qualsevol departament de la Generalitat de Catalunya a aquesta empresa de seguretat. Esperem que tinguin en compte aquesta carta, i que prenguin les mesures corresponents i actuïn consequentment."


Reprodueixo aquest text del blog Així ho penso... i properament postejaré sobre un tema que s'ho mereix. ERC està seguint les mateixes passes què ICV: Allunyar-se en la pràctica del que teòricament prediquen. Ara mateix jugant amb foc i alimentant l'espanyolisme més ranci.

dijous, de gener 29, 2009

SUMANTRA D'HÒSTIES

Com si res... aquí no passa res! La Guàrdia Urbana i l'Ajuntament continuen sense depurar responsabilitats pel cas de violència gratuïa -altrament dit sumantra d'hòsties- que membres d'aquest cos que hauría de donar servei al poble van propinar al poble.

L'Ajuntament ha d'actuar, de què serveix sinó un govern de progrés? Per fer les coses igual que el govern anterior?
Mireu el vídeo, mireu

dimecres, de gener 28, 2009

CARLES CASTILLO HAURÍA D'ACTUAR

No cauré en l'infantilisme esquerranós més fàcil, ho diré clar: La Guàrdia Urbana és necessària. Una institució -com totes- amb les sevs llums i les seve ombres, però al cap i a la fi una institució necessària que ha d'esdevenir un cos de proximitat, que faci costat al poble tot garantint-ne la seguretat, a banda de la sempre polèmica mobilitat. Feina gens fàcil, però bé... perquè ho dic això?

Per què a dia d'avui, per salut democràtica, una ombra allargada impedeix què aquest cos policial que acaba de festejar el seu 150è aniversari sigui vist com un cos garant de la seguretat del poble, dels ciutadans i ciutadanes.

L'actuació -brutal- de membres concrets d'aquest cos estomacant i torturant selectivament alguns dels particpants en la ja famosa performance feminista del col.lectiu Cau de Llunes (vegeu posts anteriors) està quedant impune.

Penso que abans que la judicatura condemni els urbanos que van extralimitar-se en les seves funcions, per salut democràtica, en Carles Cstillo -l'eixerit regidor responsable de la Guàrdia Urbana- haria d'actuar amb contundència expedientant i fotent fora del cos l'ex-guàrdia civil karateka i la resta d'urbanos dels quals estigui provada la participació en els fets. I si cal, a renovar també el flamant cap de la Guàrdia Urbana. Només així podrem estar segurs de què disposem d'un cos policial de proximitat preparat per garantir les llibertats i fer-les compatibles amb la seguretat de tota la població.



A banda d'això penso que és de rebut una pública disculpa institucional cap a les persones estomacades, per salut democràtica els tarragonins ens ho mereixem.

dimarts, de gener 27, 2009

TMEO

I si ahir era El Jueves avui és el TMEO, una revista gràfica amb 20 anyets de solera.

Bona revista el TMEO, lo que El Jueves ha perdut d'esperit crític amb el poder aquests ho mantenen intacte.

Llàstima que la distribució no sigui tant massiva...

divendres, de gener 23, 2009

D3M

La democràcia a Espanya cada cop és més similar a la democràcia a Turquia, Argèlia o Rússia... I si un partit no interessa doncs vinga... al talego. Això si... els partits de l'extrema dreta són mesurats amb un altre llistó i poden apallissar i matar lliurement, que si hi ha alguna detenció serà per una baralla entre "bandas rivales". Jo penso que no s'han d'il·legalitzar les idees, ni de l'extrema dreta ni de l'extrema esquerra, ni dels bascos, ni dels bisbes de la Cope... però ja n'estic fart de tanta dictadura "política i garzonísticament correcta".
En aquest cas: ZP, pitjor que Aznar.
Més informació. Foto extreta d'aquí... i vídeo una mica vell però molt divertit!

dijous, de gener 22, 2009

TARRAGONA, PARADÍS EN FLAMES

"Tarragona, paradís en flames" és el títol d'aquesta pel·lícula. Va ser l'onze de juliol de 1978... 243 morts i tres cenetnars de ferits a causa de l'accident d'un camió cisterna que transportava propilé liqüat. Per als qui en conserveu el record, o per als qui desconeixeu aquesta catàstrofe que va assotar La Ràpita dels Alfacs, altrament anomenada "Sant Carlus de la Ràpita", aquest vídeo paga la pena. Voleu més informació? L'inefable Iker Jiménez també us en parla... En tot cas, des d'aquí un record.

Videos tu.tv

dimecres, de gener 21, 2009

SÓC JUEU

Jueus d'arreu del món, de tota classe i condició s'estan mobilitzant des de fa anys contra l'estratègia diabòlica de l'estat d'Israel.
Ser jueu no vol dir abonar el terrorisme d'estat d'un govern sionista que de forma interessada s'apropia la religió i cultura jueva, intentant empresonar-la com a eina de domini.

És perfectament compatible dir alt i fort "Sóc jueu" i alhora desitjar l'abolició de l'actual estat d'Israel.



D'aquest darrer vídeo vull destacar aquesta frase: "My grandmother didn't die to provide a cover to Israel's soldiers murdering palestinians' grandmothers".

I l'Obama?

Photo: Obama Presidential Campaign on Flickr, used under Creative Commons license.

dimarts, de gener 20, 2009

EL NOBEL

Me n'assabento de què hi ha persones que s'estan començant a moure per tal de què li sigui retirat el premi Nobel de la Pau a Shimon Perez, un dels responsables màxims de la massacre de Gaza.
I mentrestant el lobby pro-massacre, amb l'ambaixador israelià a Espanya al front, es dediquen a empudegar els mitjans d'informació amb les seves veritats a mitges, o dit d'altra manera... amb les paraules que justifiquen els més de mil assassinats.
A Tarragona caldria que l'Ajuntament, que té contactes amb les autoritats diplomàtiques israelianes, deixés ben clar que passa d'elles.

dilluns, de gener 19, 2009

L'URBANO KARATEKA

Us en parlava l'altre dia... i és que pel moment encara no tinc coneixement de què les nostres autoritats hagin expedientat l'urbano karateka, el qual podeu veure en acció més avall. Per salut democràtica, com a ciutadà, vull una Guàrdia Urbana depurada de comportaments xulescs i predemocràtics.

La Guàrdia Urbana ha d'estar al servei del poble!

diumenge, de gener 18, 2009

divendres, de gener 16, 2009

dijous, de gener 08, 2009

LES IMATGES PARLEN


Realment espectacular tot plegat... Lo lògic, penso, és que després de la brutal actuació dels urbanos el govern municipal hagués depurat responsabilitats, però, no. L'amiga Begoña Floria, que va tenir una actitud força digna quan hi va haver la manifestació nazi el passat 12 d'octubre, ha sortit al pas tancant files a favor de la Guàrdia Urbana. Jo penso que el debat no és Guardia urbana si o no. Sinó que cal apartar del cos els responsables d'aquesta actuació.

He llegit que fins-i-tot van apallissar una noia que estava desmaiada, van trencar una càmera de fotos (com els militars israelians, vaja)... L'esforç dels urbanos per tal de debilitar els moviments socials, i aquest cop l'esquera independentista en concret, l'haurien d'aplicar en vetllar per la seguretat del poble, de tothom, vaja.

Aquest cas de prepotència policial té el seu culebrot en la manipulació informativa que està intentat dur a terme els mateixos que volen tapar l'abús de poder. L'engany ha arribat als mitjans de comunicació, sempre atrafegats i amb poc temps per contrastar les coses. L'escrit que avui dijous signa Àngel Juanpere al Diari de Tarragona sembla talment sortit de la màquina d'escriure del propi Goebbels: realment és un escrit que aconsegueix crear alarma social i que -com el comunicat de la Guàrdia Urbana de que us parlava ahir- enganya, amb veritats a mitges, i sobretot criminalitza intentant tancar al guetto dels perdedors un moviment cada cop més ampli que no s'aconforma amb les corruptel·les a que molts polítics (que no tots) ens tenen acostumats.

Una altra Tarragona és possible, per això cal -urgeix- que es depurin responsabilitats a la Guàrdia Urbana i què partits com PSC i ERC es posicionin d'una vegada no a favor o en contra de la Guàrdia Urbana (institució penso necessària), sinó per enviat a les oficines del servei d'ocupació els policíes que han demostrat amb la seva brutalitat o amb la seva ploma què ben poca cosa separa la democràcia actual del tardofranquisme.

Estarem atents a com reacciona el personal.

LA GUÀRDIA URBANA DE TARRAGONA

Volia posar una foto del Pinocho en aquest post, però al final he pensat... fem-ho més seriós!
És urgent, és important, per la salut democràtica què en Carles Castilo, regidor responsable de la Guàrdia Urbana, desautortzi l'actitud malaltissa d'alguns del membres d'aquest cos que han agredit físicament, en el més pur estil pinochetista, a persones que de forma pacífica estaven realitzant una performance a la Rambla Nova.
Cal l'expulsió del cos dels urbanos dels qui han protagonitzat les escenes de violència i de qui ho ha ordenat. La Guàrdia Urbana ha de ser una policía del poble, de proximitat: no una eina repressora dels moviments socials. Cal que els urbanos vetllin per la seguretat, impedint els casos de violència gratuïta a Torreforta, impedint robatoris, violència de gènere, etc: no actuant com a policía política que utilitza quant li convé l'ordenança de "civisme"(sic).
És indignant que a més d'atonyinar es dignin a enviar a la premsa un comunicat farcit d e mentides i enganys per tal de MANIPULAR l'opinió pública de Tarragona. Els repsonsables municipals han d'actuar per bé de la democràcia.
I en Ballesteros i De los Rios, els dos màxims representants del PSC i ERC al consistori, l'un alcalde, l'altre tinent d'alcalde han d'actuar ja. Alguna cosa deu opinar el PSC i ERC sobre el tema, no?
De què serveix un govern de progrès a l'Ajuntament si no es depuren responsabilitats i s'expulsa els urbanos agressors, qui ho ha ordenat i -posats a fer- qui ha redactat el comunicat de premsa mentider?
Ja no ens alimenten molles, volem el pa sencer.
Informació i comunicat manipulador dels urbanos a Tot Tarragona.

Notícia a TV3, guaiteu la part final.

dimecres, de gener 07, 2009

CAU DE LLUNES

Reprodueixo el comunicat emès arran de l'abús de poder ocoregut dimecres a la tarda a la Rambla Nova de Tarragona. De què ens serveix un govern de progrès si actuen amb tics reaccionaris? Està encara de servei l'urbano franquista?

Bé, aquí teniu l'escrit, que si voleu podeu llegir en aquest altre blog:

Avui dia set de gener, el col·lectiu Cau de Llunes (AFRT) ha realitzat un acte pacífic de denúncia, emmarcat dins la campanya "Això també és violència de gènere". L'acte consistia en dur a terme una performance davant de diverses botigues que atempten contra la dignitat de les dones; l'actuació pretenia mostrar que la pressió estètica exercida sobre les dones és una forma més de violència de gènere.
Durant la realització del primer acte no hi ha hagut incidents; durant la segona performance, mentre les companyes repartien octavetes i les llegien pel megàfon, les responsables de la botiga davant la qual s'actuava han avisat la policia. La Guàrdia Urbana, en arribar, ha interomput l'acte, ha identificat diverses persones i ha robat el megàfon. Aquests fets, han generat tensió i discussions, i la policia ha reaccionat molt violentament. Mentre arribaven més cossos policials de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra, diversos agents s'han endut, agredint físicament, una companya i dos companys a dins d'un portal i s'ha format un cordó policial davant la porta. Les persones que es trobaven dins del portal han estat reduïdes i apallissades, mentre els assistents ens ho miràvem impotents i alguns policies ens exigien tranquil·litat, al·legant que alteràvem l'ordre públic a l'exaltar-nos davant les pallisses que estaven rebent els nostres companys. Potseriorment ha vingut un cotxe de la Guàrdia Urbana i s'ha endut detingudes les persones de dins el portal.
Des de Cau de Llunes (AFRT) denunciem la forta repressió exercida per diversos cossos policials, pròpia de l'època franquista. Volem mostrar la nostra ràbia i impotència davant d'aquests fets, remarcant que l'actuació havia de ser pacífica i solemne.

URGENT

Són dies de rebaixes, després de l'empatx nadalenc i amb les llibretes dels bancs ja força escurades. I coincidint amb això, el primer dia de les rebaixes el col·lectiu Cau de Llunes, ha realitzat una performance a la porta de diferents establiments comercials "per denunciar la pressió estètica que fomenten, així com la relació d'aquesta amb la violència de gènere".

I han passat coses, per això us copio i enganxo la crònica dels fets "Quan la trentena depersones que participaven a l'acció es trobaven davant la botiga Bershka, ubicada ala Rambla Nova, on llegien un manifest, han aparegut tres guàrdies urbans que hanvolgut identificar a la persona que llegia. La persona ha mostrat el DNI, però un agent li ha pres aquest i el megàfon. Les manifestants han demanat explicacions als agents, els quals han agredit a lespersones que es trobaven més properes. Tres persones que participavenen l'acte, han estat tancades dins el rebedor d'un edifici adjacent, on han estat agredides indiscriminadament. Acte seguit, han estatdetingudes i ara mateix es troben a l'Hospital de Santa Tecla on estan passant el reconeixement mèdic. No obstant, es desconeix la seva destinació, si bé, es creu que seran traslladades a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de les Gavarres."
Concentració i roda de premsa a 2/4 de 6 de la tarda davant la botiga Bershka per denunciar els fets.

FETS

Mentre a casa nostra els polítics diuen blanc i fan negre, i segons ens informa Carlinhos Medeiros en un comentari per aquí baix, el govern de Veneçuela acaba d'expulsar l'ambaixador d'Israel del país. Aquesta simbòlica mesura d'Hugo Chavez és molt més pedagògica que els cants del bonisme políticament correcte que estem acostumats a sentir per aquesta mediterrània terra.

dimarts, de gener 06, 2009

LINK



Link

LLEGAT JUEU

Aquestes festes nadalenques m'he fixat en un detall... les institucions tarragonines callen. No he vist cap símbol. Una bandera palestina al balcó de l'Ajuntament, del consell Comarcal... res. Callen.

On és la solidaritat?

Continuen endavant els acords de l'Ajuntament de Tarragona amb institucions estatals israelianes?

L'alcalde Ballesteros, fa uns mesos va fer una cordial rebuda a l'ambaixador de l'estat d'Israel, interessant-se per fer-li una bona acollida... I ara? Calla?

Penso que no s'han de barrejar les coses i que per tal de divulgar el llegat jueu tarragoní ho podem fer naltrus sols. A casa nostra tenim prestigioses universitats, amb especialistes sobre cultura i història jueva... no cal anar a buscar l'estat d'Israel, el mateix que massacra la franja de Gaza, el mateix que ordena assassinar centenars de persones innocents. Cal no confondre, doncs, el llegat jueu tarragoní amb l'estat d'Israel, causant de la massacre de Gaza.

dilluns, de gener 05, 2009

REGALET INVISIBLE


CLIQUEU, si voleu veure'l:

I llegiu el post de més avall, sobretot.

JOSEP MANEL VIDAL: EL MEU BLOCAIRE INVISIBLE

"En la nit fosca de la incertesa i al ras de la solitud, encara esperem l’alba d’un nou dia.
Bon Nadal a tota la gent de pau!"
Decididament, el meu blocaire invisible és destre amb les paraules... i el seu post nadalenc va comunicar-me moltes coses... avui, nit de reis el comparteixo amb tots valtrus. És curt, entenedor i... malgrat el realisme, acollidor.
Però... qui és el meu blocaire invisible?
En Josep Manel Vidal! Qui ens presenta un acurat blog, de nom Filant Prim. Tiro un cop més del Filant Prim i comparteixo amb valtrus quatre ratlles sobre en Josep Manel: "Vaig nàixer, allà per l’hivern de 1965 (nevada de metre i mig inclosa). Sóc besnét de la tia Alberta, la de l’Havanera dels Borratxos, de l’Alcúdia de Crespins (La Costera). Mon pare, entestat a contribuir a l’imaginari fantàstic familiar, diu que jo cabia dintre d’una capsa de sabates folrada de cotompèl. Vaig arribar de cul (literal, pobra mare!) i potser per això, de vegades, tinc l’ànima tan erosionada d’anar contracorrent. Jo volia dedicar-me al cinema, però sóc mestre d’escola. Simplement he canviat la matèria primera de les meues creacions. També volia ser cantautor però ho tinc posposat per a una altra vida, potser. Quant tinc un poc de temps sóc “agitador cultural”. Entre classes i “agitacions” vaig deixant caure paraules, com en un rosari, i puc fer fàcilment el camí de tornada als paradisos perduts. "

I quin és el meu regal... No li puc regalar el llibre La catosfera literària, doncs com que hi surt penso que el deu tindre des de fa temps... però si una mica de música que podeu baixar-vos d'aquí.
A banda d'això, d'aquí un temps li dedicaré un post per tal de donar a conèixer el seu blog i...
Una abraçada, Josep Manel!

VULL UN TONDO ROTONDO

No us en oblideu de posar un Tondo Rotondo a la vostra vista.

Demaneu-lo als reis !

diumenge, de gener 04, 2009

QUIN PARELL

Artistonartist: conversación única Fermin Muguruza y Albert Pla

En Muguruza i en Pla, en Fermín i l'Albert... Quin parell de "rares avis". L'un vetat a la televisió pública espanyola, l'altre... que us he de dir de l'altre?

L'HAVANERA DELS BORRATXOS

Xàtiva, la ciutat cremada, no ha oblidat les seves arrels i malgrat l'embestida continua recordant en Felip V de cap per avall... I un bon lloc per recordar en les malifetes d'aquest personatge, qui manà cremar la ciutat, és el monument als Maulets.

Ara bé... aquest post té trampa... és una pista. Molt clara! Una pista del blocaire invisible que m'ha tocat... Algú l'encerta?