dilluns, de juny 29, 2009

DE BAIXA

Sabeu qui signava les lleis espanyoles quan el dictador Franco estava de baixa?

Juan Carlos de Borbón, príncipe de España. Mireu-ho en aquest enllaç.

I mort el "generalisimo", a manar el borbó. En tot cas penso que mort Franco hagués estat convenient que el sistema polític hagués estat el legalment establert abans de la revolta feixista. I en tot cas el poble hagués hagut de decidir votant com vol ser governat.
I parlant de monarquia... perquè no es va donar cap oportunitat al pretendent carlí al tron espanyol, en Carlos Hugo de Borbón-Parma, cap de la casa ducal de Parma. No... vam xumar els més rancis, els més epanyols.
A la foto una altra borbona, Olivia de Borbón, aquesta liada amb un assassí de bèsties: un torero, vull dir.
Foto: Diez Minutos, premsa rosa.

JOAN REIG

Bona interpretació, aquesta del Joan Reig. El de constantí ha demostrat amb la seva feina què quelcom proper a l'ànima està encomanat al seu treball, a la seva manera de fer... potser per això és poble. Amunt i avall, arrels fondes, és poble.

diumenge, de juny 28, 2009

COCA COLA ZERO

L'empresa Coca Cola, ha retirat del mercat veneçolà la seva darrera creació: la Coca Cola Zero, i ho ha fet després de què el Ministeri de Salut del país caribeny hagi detectat components perjudicials per a la salut de la persona en aquesta beguda. A Mèxic i Xile aquest producte també va ser objecte d'intervenció de les autoritats sanitàries ja que incloïa Ciclamat de Sodi, substància considerada cancerígena als Estats Units i a la Únió Europea.
El ministre de salut Jesus Mantilla ha dit que "El producto debe salir de circulación para preservar la salud de los venezolanos".
Coca Cola Zero ha anat començant a conquerir el mercat laltinoamericà molt recentment, de fet a Veneçuela hi és present des d'aquest abril, i a d'altres estats com Colòmbia, Costa Rica o la República Dominicana des de l'any passat.
L'oposició dretana està aprofitant aquesta qüestió sanitària per tal de desgastar el govern bolivarià. En tot cas aquestes persones són convidades a beure ciclamat de sodi com bonament els plagui, però el gruix de la població, a Veneçuela i arreu, ha de tenir coneixement de què estan fets els aliments que consumim i si aquests no són saludables han d'estar retirats del mercat.
Compareu part de la composició de la Coca cola veneçolana:
La LIGHT: Acesulfame K (16mg/%) i Aspartà (24mg/%).
La ZERO: Ciclamat de Sodi (27mg%), Acesulfame K(15mg%) y Aspartà (12 mg%), això fa que sigui mes dolceta que la light, però també nociva per la salut ja que el ciclamat de sodi és prohibit a desenes de països del primer món.
A a casa nostra? No ho sé! En tot cas la Genialitat de Catalunya no deixa debatre la Iniciativa Legislativa popular sobre els aliments transgènics al Parlamentet regional. I qui és queixa?

dissabte, de juny 27, 2009

IMBÈCILS

No vull referir-me amb aquest encapçalament a ningú a títol personal, vagi per endavant. Però de vegades les decissions dels polítics són decisssions imbècils (i no he buscat el significat al diccionari, però em ve al cap aquesta parauleta de marres).
Taponar el Portal del Roser al trànsit rodat és una bona idea, i més després de què el camió de la brossa municipal (dels amics de FCC) va carregar-se part d'aquest preuat patrimoni.
Però taponar el Portal del Roser a peatons és una imbecilitat, ni que sigui passatgera.
I ha sistemes que garanteixen que es facin les obres pertinents i que aquestes siguin compatibles amb el pas del poble per aquest imprescindible indret.
No insulto a cap persona, però si les ordres que emanen d'algú. Ho sento, però m'ha fotut haver de girar cua i recular fins la Bocacalle. És un post estomacal.

divendres, de juny 26, 2009

Nuclears? No gràcies

Queda com una mica ridícul què 600 treballadors de la central Nuclear d'ascó es manifestin a favor de què la Central Nuclear de Garoña continuï éssent un perill latent, o dit sense amanir-ho: en contra dels eu tancament.

I queda una mica ridícul ja que amb la pasta gansa que aquestes persones facturen mes a mes quedaria molt lleig fer un exercici d'autocrítica cap al seu entorn laboral. A Ascó, quan es fa posar en marxa, sense el carnet de la Falange no t'hi podies ni atracar, l'alcalde Joan Carranza va haver d'abandonar el poble fruit de les pressions de l'engranatge político-nuclear. I ara aquests pobrets treballadors piulen i piulen, fan grups al facebook i es mostren sense vergonya en contra del progrés a nivell de generació d'energie
A aquests treballadors no els vindran pas els Mossos del Saura a estomacar-los, això si! Ells poden exercir el seu dret a manifestar-se on bellament els hi plagui.

Ascó, Cofrets i Vandellòs han de seguir els passos de Garoña, ens hi va molt.

Nuclears? No gràcies

dimecres, de juny 24, 2009

FOC

I parlant de foguerades... si algú bóta foc a aquesta foto córre el risc d'haver de realitzar un viatge a Madrid a ser jutjat per l'Audiència Nazional? Com que hi surt el rei?

dimarts, de juny 23, 2009

ELS ULLS SENSE UNA CARA

Fa un fragment ciematogràfic? Sí... Aquí va aquest fragment del director Georges Franju's "Els ulls sense una cara"(Les Yeux Sans Visage) .

dijous, de juny 18, 2009

BOTIFLERS

Els polítics que surten al banner de més avall han impedit des de la Mesa del Parlament de la Genialitat que es pugi tirar endavant una Iniciativa Legislativa Popular. O sigui, una recollida de signatures que hagués permés entrar al Parlament una votació en la que els partits polítics diguéssin si estan a favor o no de l'autodeterminació.

Lo més estrany és una cosa: ERC, ICV-EUA i CiU tenen en els seus programes electorals la defensa del dret a l'autodeterminació.

Perquè tenen por? Potser tenen un complexe d'esclau majúscul?

En to cas que no vagin dient que són independentistes, ara s'ha vist que són majúsculs regionalistes, altrament dits botiflers.


Foto de ZP fent carantonyes a Carod procedent de Bandera Negra

dimecres, de juny 17, 2009

EL PARLAMENT AMAZÒNIC

En aquesta avorrida Europa els parlaments brillen per la seva inutilitat, no pel que fa al símbol però si pel que aquests engranatges són en realitat. Ja siguin estatals, europeus com autonòmics... perquè això som ara: autonomies.


Mentrestant existeixen indrets on encara hi ha il·lusió, ganes de canviar les coees en benefici del poble i no dels banquers i traficants de somnis.


I un d'aquests indrets ho és l'Amazones, i molt en concret l'Amazones veneçolà... o s'hi està començant a aplicar l'ecosocialisme del segle XXI, res a veire amb l'eco dels socialistes en que s'ha convertit el grupet d'acòlits de Joan Saura.
Estic parlant del Parlament de l'Amazònia, una iniciativa si més no interessant.

dimarts, de juny 16, 2009

CROISSANTS GRATIS

Amb permís dels amics de Tot Tarragona els agafo aquesta foto.

Segur que al Tarragona Municipal photoshopegen els croissants de xocolata i els cafetons pagats pel poble però engolits, engolidets per polítics i periodistes.

Pensaran -els polítics- que amb el regust d'un esmorçar gratix la crònica periodística sortirà més ensucrada?

PSC i ERC fan un bon balaç del temps que porten governant la ciutat: una valoració molt positiva, diuen.

I mentrestant jo penso quie perquè no envien un kit d'esmorzar amb croissant i cafè olé a cada tarragoní. Així veuríem millor -tot esmorzant- aquesta recta final del mes de juny, amb les llibretes escurades per culpa de la crisi que han provocats els polítics i els seus amics banquers, els receptors no de croissants, sinó de milions d'eurets frescos, fresquets.

Gràcies per la foto Tot Tarragona!

MARTÍN ESPADA

Martín Espada va rebutjar una oferta de Nike per a incloure poemes seus en la campanya publicitària dels Jocs Olímpics. I no content amb això Martín Espada va denunciar l'explotació laboral que l'empresa Nike du a terme a les seves factories asiàtiques.

I és que el poeta Martín Espada és dignitat.

El voleu conèixer?

diumenge, de juny 14, 2009

dissabte, de juny 13, 2009

TOT TARRAGONA

Tot Tarragona compleix una anyet... des d'aquí l'haurem de felicitar no?

Fan falta mitjans independents, i Tot Tarragona n'és un: Un mitjà amb parets de vidre que pinta força bé.

Ara que els grans mitjans estan comprats i molt, però molt manipulats, aquesta és una opció ben tarragonina.

CONTRA CARLES FRANCINO

El búnquer espanyolista més recalcitrant està duent a terme una campanya contra Carles Francino. No l'estimen, i això fa que jo me l'estimi una mica més.


dijous, de juny 11, 2009

BIC:

Avui dijous el telèfon d'alguns treballadors de la fàbrica de l'empresa Bic a Tarragona sonarà. I no serà ni l'amant, ni la dona, ni l'home... ni la filla, ni l'amic...
Avui dijous els manaies de la Bic començaran a telefonar per acomiadar el personal.
Una empresa emblemàtica més que s'en va a campistraus.
Tothom l'espera ja, la telefonada de marres... però més d'un voldria no rebre-la mai.
Bic, bic, bic, bic, bic...
dos escrituras a elegir!
Bic naranja, escribe fino.
Bic cristal, escribe normal.
Bic, bic, bic, bic, bic...



dimecres, de juny 10, 2009

PATUM

Mentres al Parlament Europeu hi ha qui treballa per a prohibir la utilització del foc en les festes popolars, la patum s'obre pas a Berga. I mentrestant el record cap a Josep Maria Isanta em torna a assaltar, em torna a inquietar... Al Josep Marai ens el volien furtar, com volien furtar en Miquel Grau o el Guillem Agulló... però no ho han fet i a la Patum de Berga segur que en Josep Maria hi serà, amb el seu poble.

diumenge, de juny 07, 2009

PARTIT PIRATA

El Partit Pirata suec ha tret reperentació al Parlament Europeu. Aquest partit té com a principals objectius la reforma de la legistació del copyright.

Però Europa no és només Suècia... i avui no tinc massa ganes de perdre estona mirant resultat aquí i allà. Iniciativa Internacionalista ha fet un paper força digne, i malgrat la merda que el govern espanyol li ha tirat a sobre, la campanya de silenci mediàtic ha estat un dels partits més votats... A algun poble de Tarragona ha quedat en primer lloc i tot, i a nivell "provincial" és la sisena força política. I avui dia 7 CNN+ saltant-se tota la normativa s'ha dedicat a atacar i criminalitzat Iniciativa internacionalista,s ense que la Junta Electoral Central hagi fet res a la pràctica perquè rectifiquin.


En tot cas, felicitem-nos: als qui hem anat a votar i als qui no ho han fet, que també estan en el seu dret.

Link a resultats oficials eleccions europees: s'ofereixen per localitat, província, comunitats autònomes i estatals.

dissabte, de juny 06, 2009

82 ANYS DE DIGNITAT

És curiós el grapat de gent diversa i sensibilitats que s'estan aplegant al voltant de la idea d'Iniciativa Internacionalista, esborrant fronteres de tot tipus per tal de crear un món una miqueta millor.

Me n'assabento de que a alguns municipis els polítics de torn han fet arrencar cartells electorals, i que en alguns col·legis electorals les paperetes d'Iniciativa Internacionalista han desaparegut.
Misteris de la vida?

A la foto en blanc i negre, el dramaturg Alfonso Sastre, extreta del blog de Viktor Gómez. Sastre, als seus 82 anys de dignitat, és qui encapçala la llista d'Iniciativa Internacionalista (vegeu vídeos -si voleu- al post de més avall!).

divendres, de juny 05, 2009

PRENDRE PARTIT...



Prendre partit... de tant en tant passa, no? aquests dies he mirat aquests i més vídeos al Youtube i m'ha sobtat una cosa... mentre al principi al buscador del Youtube i del Google hi posava "Inic" i ja s'autocompletava la paraula "Iniciativa Internacionalista" en ser una de les més buscades, des de fa uns dies l'han esborrat a nivell d'autocompletar-se i l'has d'escriure tota. D'igual manera els mitjans de comunicació han anat silenciant-ho tot, tapant-ho tot... tirant-hi merda primer, oblidant-se i ignorant després. I mireu, jo -potser per primer cop- he pres partit, amb le smeves contradiccions, però he pres partit.

ELECCIONS DE DIUMENGE


N'he trobat un altre de xulo d'aquests vídeos sobre les eleccions al Parlament Europeu.

dimecres, de juny 03, 2009

TENDRESA VALENTA




El dramaturg Alfonso Sastre ens parla pausadament d'aquesta idea renovada de l'utòpic que no és la lluita per quelcom que és impossible, sinó per quelcom que, éssent just està impossibilitat pels interessos del gran capital.
Alfonso Sastre va ser el company de la catalana Eva Forest, aquesta gran lluitadora, editora, escriptora... que va traspassar. Aquesta és la seva web.
I aquesta és la web de la coalició recentment creada, d'Iniciativa Internacionalista, i que és encapçalada per Sastre a nivell estatal i per Josep Garganté, qui es va donar a conèixer al gran públic per ser una de les eprsones que van encapçalar la lluita dels autobuseros de Barcelona per poder tenir dos dies de festa setmanals.

dimarts, de juny 02, 2009

MADRID

Quin Madrid més diferent, quin Madrid més proper !

MAL DE VENTRE

En una televisió manipulada fins a la medul·la, on del minutatge se'n fa poder, els inquisidors del segle XXI silencien imatges com les d'aquest post, on es mostra un dels mítings d'Iniciativa Internacionalista.
Fa mal, els fa mal de ventre veure com en tant poc temps tanta i tanta gent s'interessa pel missatge, o millor dit: pels missatges d'Iniciativa Internacionalista. Potser per això els cedeixo tants posts, tanta il·lusió. Perquè són bona gent, la nostra vida és curta i n'estem farts d'esperar-ho tot.
I en aquest míting un amic hi va ser present. Aquest és el vídeo d'homenatge que la gent d'Iniciativa Internacionalista ha dedicat a Mario Benedetti.
I mentrestant a Tarragona, la Guàrdia Urbana fent de grisos, fent de policía política i requisant el material de propaganda electoral d'Iniciativa Internacionalista, d'aquests amics a qui no conec però de qui em sento proper, ni que sigui en el somni. Com proper em sento a tanta i tanta gent, a tants i tants blocaires que, potser sense saber-ho, estem lluitant contra la nit.

dilluns, de juny 01, 2009

ANIMALADES

Mentre en Zapatero utilitza avions militars per tal d'acudir als mítings del seu partit, Tarragona demostra que està per sobre del bé i del mal.

La Guàrdia Urbana, en la seva voràgines per deixar de ser guàrdia urbana i passar a ser policía política en exclusiva; ara l'ha fet grossa, molt grossa.

Resulta que ha incautat material electoral d'una candidatura que m'agrada, i que no agrada gens a Rubalcaba, un dels "jefes" del cap de la guàrdia urbana Castillo.

Els ha incautat material electoral, en concret -i segons informa Més Tarragona- una quarantena d'encenedors de butxaca d'aquells que es reparteixen per fer propaganda (a Tarragona la casa Bic n'és una excel·lent fabricant... i què duri!).

Resulta que els inefables urbanos van retenir un grup de persones que duien a terme la campanya electoral d'Iniciativa Internacionalista, desconec si seguint ordres directes de Rubalcaba que d'aquesta manera es pixaria l'autonomia municipal. Els van retenir i com que no sabien a què atenir-se els van fotre 40 encenedors ja que (és clar!): "podíen ser utilitzats amb finalitats delictives". I vinga! Fot-li fort! Doncs que incautin també els encenedors que reparteix el PSC, o els que venen als estancs la paraentel·la descendent dels vells feixistes mutil·lats de guerra a qui franco va concedir els estancs.

Voldria fer posts més suaus, més tranquils, però cada cop flipo més. "Una altra Espanya és possible", deia Montilla a la campanya electoral espanyola. I tant què és possible, però cap a la dreta i ben maquillada d'esquerranisme.




No res, espero que els vídeos us agradin... i aneu al tanto si teniu encenedors per casa: Ara resulta que està més penat dur encenedors de propaganda per repartir a sobre que l'arsenal que li van pillar al teòricament veí zumbat dels Pallaresos.