dilluns, d’agost 31, 2009

CASI

Per aquí va un vídeo dels Accidents Polipoètics, feia temps que no els escoltava i ara aquí els teniu, tant eixerits com sempre, provocadors i "casi" genials.

dissabte, d’agost 29, 2009

A LA BARANA DELS TEUS DITS


Els blocaires ens hem d'anar trobant, si més no els blocaires que de tant en tant compartim lectures, posts i blogs... Avui la trobada és amb l'amic Jesús M. Tibau, que ha esdevingut ja tot un clàssic de la blogosfera més literària.

Vegeu, vegeu de que parla el seu darrer llibre, i decsobriu-hi els vostres amics blocaires participant-hi...

Molta força amb aquest nou projecte, esperant que com a mínim salti tant bé com el trapezista!

divendres, d’agost 28, 2009

LA VUELTA AL CARALL

Per Santa Tecla, els polítics que ens governen voldran ser els més festers, els més tradicionals, els més més, els més catalans tarragoninament parlant. Però mentrestant venen Tarragona al món com a ciutat provinciana espanyola, i per segon cop en pocs anys hi fan passar la Vuelta a España, on legions de picoletos se n'encarreguen de deixar clar qui mana, obrint la caravana publicitària, on les televisions oferiran Tarragona com a ciutat subalterne farcida d'espanyolitat, aimant de "la roja", amb vistes aèries de la plaça de toros i decklaracions insulses dels nostres representants, que ara es veu que també es dediquen a fer de jutges esportius, mireu sinó el cas de Natàlia rodrígues, a qui se li va retirar la medalla d'or per fotre una empenta a una contrincant.
Bé, rollos a banda, he descobert un blog sobre el tema d'aquest post, i d'allí he tret aquest patriòtic cartell, que ens convida, com ja va passar durant el Tour de França a omplir el recorregut de la bicicletada espanyola de senyeres i estel·lades.
A veure que faran els amics d'ERC? Estaran amb la Vuelta a España que han fet venir a Tarragona o faran honor al seu "independentisme" i ens sorprendran tallant el pas de la bicicletada.

CHILL OUT, OUT


Me n'asabento de què ara l'Ajuntament ara vol empastifar la part final del Francolí fotent-hi una sarta de pubs "Chill Out". Com si fóssin apestats allí hi vol col·locar els clients d'aquest tipus d'establiments.

Penso que aquella zona ha de ser el que és, i millorada. Una zona d'esbarjo, tranquil·la on en tot cas, tal com diu la CUP en la seva proposta, hi hagin activitats d'un altre tarannà. I en tot cas seria ideal posar-hi alguns quioscs amb taules on poder prendre alguna cosa tranquil·lament, assegut i on les úniques pastilles siguin els eferralgans o aspirines de torn, si de cas.

dijous, d’agost 27, 2009

dimecres, d’agost 26, 2009

UN PARELL D'ENTREVISTES


I si ahir us picava l'ullet amb la música del Pascal Comelade, aquí van un parell d'entrevistes que he trobat.

dimarts, d’agost 25, 2009

PASCAL COMELADE

M'agrada Pascal Comelade i la seva troupe... fan música de la bona... engrescadora i innovadora. Escolteu-los, escolteu-los...

dilluns, d’agost 24, 2009

ESPAÑA 2017

Què hem de fer? Ara resulta que un cop més, sota l'excusa de l'esport, a Tarragona ens volen fer combregar amb rodes de molí.

La vuelta ciclista a Espanya, la fan passar per Tarragona...

Ho anirem comentant!

PER RIURE

De vegades ho penso, pel que fan a la tele alguns anuncis superen a la graella de programació.

Aquí en van uns quants, amb musiqueta del Manolo Escobar inclosa al darrer i estiuenc anunci.

Per riure una mica, vaja.

dissabte, d’agost 22, 2009

ELS MAPUTXES, AL COR. PER JAIME MENDOZA COLLÍO !

En Randolf Sandoval, que aqui apareix pescant, ha volgut compartir un colpidor audio i una inquietud amb aquest blog... No he estat capaç de copiar i enganxar el vídeo al post però el podeu visionar clicant aquí.
Es tracta d'un audio que ens acosta al patiment del poble Maputxe, o millor dit: a la DIGNITAT d'aquest poble que sobreviu malgrat centúries de dominació. Podeu escoltar-lo mentres aneu blogejant, clicant aquí.

És de calaix afirmar que el govern xilè de Michele Bachelet, se suposa d'esquerres, mitjançant els seus carrabiners és el culpable d'aquest assassinat polític, que ha causat la mort del maputxe Jaime Mendoza.
L'audio parla sobre l'assassinat del comuner maputxe Jaime Mendoza Collío i l'entrevista és de Nestor Aburto, de Radio Bío-Bío de Los Ángeles.
Mireu, és un tema que peta lluny, però en assabentar-me he decidit ajudar-los a trencar -una miqueta- el bloqueig informatiu i fer arribar amb més força aquesta història d'esperança al nostre passiu continent europeu, ni que sigui als ulls d'uns quants blocaires amics.
Algú s'apunta a divulgar-ho? L'audio és un document en majúscules, no el passeu per alt!

divendres, d’agost 21, 2009

BENEDETTI, SEMPRE


Sempre recordarem en Benedetti... i la seva tendre però compromesa poesia. Aquí en teniu un tast!

dijous, d’agost 20, 2009

PEDRA GENTIL

Pedra gentil porta per títol aquest tema de Relk.Un grup que aporta qualitat i contingut al panorama musical català, us el recomano.

dimarts, d’agost 18, 2009

LUALI I SALEH ABDALAHE, POETES

Aquí va una poesia que m'ha agradat, escrita per Luali i Saleh Abdalahe, dos joves poetes saharauis dels quals no tinc gaires més referències. Però paga la pena, la copio i enganxo directament en castellà, què és com l'he trobat.

Hoy
Dentro del alma hay un gigante campo
que gime
sin sombra, sin luz
un desierto yermo de arena, solo
arena
de rocas, solo rocas
de adobe, cada vez más adobe
la espera que se entierra en la arena
la voz disecada en los burós con telaraña
y en el medio del todo
estamos todos, los de antes, los de hoy
sentados con nuestras desplomadas alas blancas
esperando resoluciones.
dentro del alma hay un gigante campo que gime
ya por arrancar pluma a pluma de estas alas blancas
de cera
y buscar la razón por nuestra sangre que se derrite
en los carcomidos calderos de la paz.

--

I aprofitant el post, aquí va una mica d'informació sobre el seu país, com el nostre, prohibit.



Foto extreta de Extrujado.

dilluns, d’agost 17, 2009

SAMARANCH

Amb aquest post m'afegeixo al manifest de Democràcia i dignitat a l'esport per fotre fora Samaranch de la presidència honorífica del COI.
Per cert, no fa pas massa l'Ajuntament de Tarragona s'hi entrevistava amb aquest feixista reciclat pidolant això del Tarrajojorrani 2017.
De què serveix que ERC estigui a l'equip de govern?
Sobren les paraules.
Si voleu llegiu el Times.

diumenge, d’agost 16, 2009

GRAN ECICLOPÈDIA REGIONAL?

La Gran Enciclopèdia Catalana ha perdut pistonada, almenys en edició de paper... ara sortosament la podem consultar de franc per internet ja que amb els pisets petits als que cada cop estem més predestinats amb prou feienes hi ha espai per a enciclopèdies.

L'entrada d'avui, en tot cas és per convidar-vos a llegir una entrada d'aquesta enciclopèdia que com fa TV3 poquet a poquet va deixant anar llast, llast del país a canvi de jujar pedres al seu vaixell.
L'entrada és aquesta, i lo més interessant ve al final, dilapidant l'herència de Max Cahner i els anhels de milers i milers de persones carregant-se i esquarterant un cop més el nostre país, com fant per regla general els nostres polítics.

AMB ZELAYA

Manuel Zelaya és el president escollit democràticament pel poble d'Honduras. Cada poble hauria de tenir dret d'escollir els seus representants i ser demòcrata hauria de voler dir respectar-ho.

Des d'aquí, amb aquest simpàtic vídeo, el meu suport al president Zelaya, el meu despreci als colpistes.

dissabte, d’agost 15, 2009

divendres, d’agost 14, 2009

LA CANÇÓ DE L'ESTIU

Passejant pel blog Prendrelaparaula del Jordi Martí acabo de trobar-me aquesta petita joia estiuenca, i vinga! He corregut a penjar-la.

I penso... quantes coses poden fer-se si anem plegats i que petitets deuen sentir-se els milhomes del poder quan veuen que tenint-ho tot no tenen res.

LA GOSSA SORDA


Una mica de musiqueta de La Gossa Sorda, el dia que tot rebente...

dijous, d’agost 13, 2009

DE VÍDEOS I VERSIONS


En Jordi Gomarra, m'ha enviat pel Facebook aquesta versió, que desconeixia... Ell diu: "Una versió del "Comandante" de l'insofrible Bunbury :-)", i jo ho refermo.

M'ha agradat conèixer-la, però -està clar-. On hi hagi la Nathalie Cardone...

dimecres, d’agost 12, 2009

AMB XIRINACS

El meu record cap a en Lluís Maria Xirinacs amb aquest vídeo casolà que he trobat per internet de fa una pila d'anys: I què ha canviat? Res. En Xirinacs és un referent de dignitat, durant la dictadura i durant les mal anomenades transició i democràcia.

Aquest vídeo cal contextualitzar-lo a l'any 1992, i si teniu la curiositat de mirar-lo hi trobareu també música d'Els Pets, els mítics Negu Gorriak i dels Brams. Ah! I lo millor... mireu com han canviat el Lluís Gavaldà i el Titot ! A nivell físic, i en cas del Gavaldà també a nivell de compromís.


AMB JAUME SOLER

Jaume Soler ha estat detingut per la policía política del Saura, acusat de boicotejar l'emissió en pantalla gegant d'un partit d ela selecció espanyola. Posteriorment, i després d'una urgent campanya de solidaritat, ha estat posat en llibertat amb càrrecs.

Un càstic polític què des del tripartit es fa per motius ideològics, intentant afeblir l'esquera Independentista, fent el mateix que ja van fer Franco, Suárez i Felipe González, el del GAL. Actuant a l'agost, de forma tendenciosa i descarada.
Guaiteu aquí la informació del cas. I lleigiu aquest blog, d'on he tret la foto, paga la pena.



Tots som Jaume Soler !

dilluns, d’agost 10, 2009

POLLASTRE A LA CARTA

Potser n'estem tips de pensar, ni que sigui de tant en tant, i de ser sempre naltrus els sensibles mentre els altres manen, s'afarten de diners. Aquest vídeo només em reforça la idea de que cal canviar les coses. És bo amics i amigues.

diumenge, d’agost 09, 2009

MAMA: M'HE TORNAT ESPANYOL

Tanta història amb la selecció espanyola no és gratis... forma part del pa amb vi i sucre per a que tots siguem una mica més espanyolets, no?

divendres, d’agost 07, 2009

NAJWA NIMRI & CARLOS JEAN

El duet format per Najwa Nimri i Carlos Jean fan bona música, els vaig conèixer -musicalment parlant- en una Santa Tecla de deu fer un parell d'anys i van agradar-me. Ara els retrobo al Youtube.

dimecres, d’agost 05, 2009

dilluns, d’agost 03, 2009

FACEBOOK

No hi habito gaire, però de tant en tant m'agrada facebookquejar, o com es digui...

La veritat és que algunes bones converses hi he tingut, mitjançant el facebook... i ha pagat la pena poder conéixer millor alguns de tots valtrus, amics i amigues blocaires.

dissabte, d’agost 01, 2009

EL BLOG D'EN JULI CUÉLLAR

El de Juli Cuéllar és un d'aquests blogs per prendre consciència, per prendre consciència del que som, oerò sobretot del que no volen que siguem... però no parlem aquí de gegants llunyanys, parlem de les coses petites qüotidianes, del dia a dia... i de les reflexions que post a post va penjant a la xarxa en Juli.

I anirem a la platja, pujarem muntanyes, riurem, farem l'amor... però la maquinària de l'autonomisme no s'aturarà, no farà vacances... i potser per això blogs com el de Juli Cuéllar m'agrade, són necessaris per ananr posant damunt de la taula coses i idees que alguns creien desaparegudes.

Bon blog!