dimecres, de desembre 30, 2009

ELS INADAPTATS ESMOLEN L'EINA


Una formació potent, aquí amb un vídeo que ens presenta la transició que ha portat a la creació d'Eina. El reportatge continua abordant d'altres grups del país, com ara Jaumet.

dimarts, de desembre 29, 2009

INNOCENTADA INSTITUCIONAL

No cal dir que la "Crònica de darrera hora" que vam postejar ahir era una innocentada.

Una bella innocentada institucional feta d'una tirada, sense polir gaire :-)

dilluns, de desembre 28, 2009

CRÒNICA DE DARRERA HORA

Camps i Montilla han estat expulsats del PP i del PSOE, respectivament, ja que han decidit participar activament en les consultes populars per la independència dels Països Catalans. S'espera que Rita Barberà i Jordi Hereu s'afegeixin a la comissió organitzadora. D'aquesta manera una nova onada de plebiscits sobiranistes s'organitzarà des de Guardamar a la Jonquera. Passat demà càrrecs electes de la Catalunya del Nord i la Franja de Ponent han convocat una roda de premsa on anunciaran les dates de les consultes en aquests territoris. Per la seva banda el cap de govern d'Andorra ha posat a disposició d'aquest moviment democràtic els serveis diplomàtics del país pirinenc i ja té data per fer una al·lucució defensant la nació catalana davant l'assemblea de l'ONU.

Mentrestrant a les illes els vaixells de Transmediterrània han arribat farcits d'ampolles de cava ja que per aclamació el poble ha sortit al carrer recolzant els càrrecs electes que havien demanat una consulta per decidir lliurement el seu futur. El cap de govern, Francesc Antich ja ha anunciat que ha demanat la seva entrada a la CUP i que posa a disposició del poble el palauet. Antich, en roda de premsa improvitzada, ha dit que es prepara una festa a Son Moix que serà retransmesa pel Canal 9 valencià via TDT, per la qual cosa demana a qui encara tingui televisió analògica faci el canvi o compri un bitllet d'avió per assistir-hi. L'alcalde de Fraga, Josep Lluís Moret, serà l'encarregat de presentar l'acte.

La ciutat de l'Alguer espera l'arribada de Silvio Berlusconi ja que el premier italià ha abandonat l'hospital aixecant-se del llit cridant... "Si no volen ser italians que m'ho diguin a la cara!". El síndic Marco Tedde oferirà una rèplica en bronze de l'església de Sant Miquel al premier, com a mostra de boina voluntat. Tedde espera que sigui reconegut un estàtus especial per a l'Alguer que faci possible que no es perdi la seva llengua i cultura i reforci els seus vincles tant amb la resta de països catalans com amb Sardenya.

S'espera també l'arribada de Bill Clinton, (acompanyat de la becària Mònica), Nelson Mandela, Evo Morales i Mihail Gorbachov que encapçalen una delegació internacional que haurà de vetllar perquè el procés democràtic sigui això, democràtic i no hi puguin interferir els neonazis que s'espera enviï en AVE el president espanyol Zapatero, amb el suport de Rajoy, que catatònic només ha aconseguit articular paraula per espetar un lacònic: "El Barça es un equipo español".

Mentrestant Ernest Benach ha declinat a participar en el procès sobiranista ja que segons ell Reus és Reus, i si el nou estat que sorgeixi no instal·la la seva capital en aquest barri tarragoní ell no participarà en els referèndums. Benach, molt enfeinat en les obres de reforma del seu xalet, ha afirmat que se sent més espanyol que tarragoní i ha anunciat la seva voluntat d'encapçalar la llista de la Cori a les properes autonòmiques principatines, on hi concorrerà en coalició amb la Falange Autèntica i un Albert Rivera que es tornarà a despullar, aquest cop ensenyant la titola.

diumenge, de desembre 27, 2009

XIRINACS: UN COMENTARI

El millor d'obrir un blog és assaborir el feedback, els comentaris. Vull destacar-ne un, procedent d'una persona que signa així, contundentment: "Onze de setembre. Independència".

Aquest és el seu comentari, llàstima que sigui tot plegat un tema virtual ja que de ben segur a partir d'aquí podríem mantenir una inetressant conversa.

Vull compartir-lo amb tots vosaltres, estimats blocaires, dones i homes.

"Recordo una tarda-vespre d'hivern que el vaig trobar assegut a la taula de l'hostatgeria del monestir de Sant Pere de les Puel.les de Barcelona. Estava tot sol i llegint un llibre. Vaig pensar que, com que ningú ens observava, m'estava permés imitar-lo: asseure'm al seu costat i llegir un llibre sense dir res, tal i com ell ho feia quan esperava la seva mare. Crec que ho vaig fer amb extrema naturalitat, però ni el llibre ni el fet de llegir-lo m'interessava en absolut; el que comptava de debò, per a mi, era en Lluís Maria Xirinacs i el seu silenci.

Amb ell sempre he estat així de pobra.

Onze de setembre.
INDEPENDÈNCIA!"

Tant de bo pugui continuar rebent comentaris d'aquesta senzillesa, però tant ben trabats! Gràcies, siguis qui siguis...

dissabte, de desembre 26, 2009

HOMENATGE A XIRINACS


En aquestes festes, que millor que postejar sobre en Xirinacs, una persona que va lliutar tota la vida per refer el país des de la base.

Vivim en un país de polítics indignes, i Xirinacs els va titllar de traïdors.

dijous, de desembre 24, 2009

BON NADAL

Mentres espero el solstici d'estiu... desitjar-vos bon Nadal, si pot ser allunyat dels tòpics endurits que no permeten que les emocions esdevinguin fets durant tot l'any !!



Cuide-vos, amics i amigues blocaires, també per Nadal !

dimecres, de desembre 23, 2009

DE TOROS I TARATS

Si hi ha sort i la màfia taurina no es dedica a comprar els vots dels parlamentaris d'aquesta reserva d'indis trossejada aviat s'hauran abolit les corrides de toros.
És ara quan una colla de tarats surten a la palestra, de fet no n'han marxat mai, i es dediquen a llençar merda contra el gruix de la població catalana per tal de defensar la caspositat de les corrides de toros.
Entre tot això cal preguntar-se una cosa. Joan Miquel Nadal i Malé, antic alcalde de Tarragona que va intentar organitzar corrides de toros des de l'Ajuntament, haurà recapacitat i votarà que no vol corrides, o s'arrenglerarà amb Montilles i el lobby taurí?

diumenge, de desembre 20, 2009

LA TRAGÈDIA DELS ALFACS


Les persones que sou fidels a aquest blog haureu detectat que no és el primer cop que us parlo d'aquest vídeo... El que m'ha sobtat és que, teclejant la paraula "Tarragona" al cercador del Youtube aparegui en primer lloc.

Ni Tarragones 2016 ni 2017: La tragèdia dels Alfacs guanya per golejada, amb un polèmic vídeo que no deixa indiferent, tant a les persones que van viure aquesta desagradable notícia com a les persones que n'han sentit a parlar.

El meu petit record i homenatge a tota la gent que hi va perdre la vida.

dissabte, de desembre 19, 2009

REGAL

Si durant aquestes festes heu de fer un regal a la quitxalla, sempre podeu optar per regalar-los un Tondo Rotondo.
Aquest ninot, de ben segur els farà pensar en allò de què les coses giren i són rodones... com la terra (malgrat l'astre Quimi Portet defensi què és plana).

dijous, de desembre 17, 2009

HAMINATU HAIDAR


Tot el meu relçament a aquesta militant saharaui, i tota la meva vergona cap als polítics espanyols i marroquins que durant dècades només saben marejar la perdiu perquè el poble saharauí continuí de genolls.

Vergonya, cavallers, vergonya !

NAOMI KLEIN


Interessant entrevista d'una persona compromesa amb la realitat que ens toca viure.

dissabte, de desembre 12, 2009

VULL VOTAR

Vull votar, i tota la patuleia de polítics poltroneros de l'Ajuntament de Tarragona només estan pendents de les dietes i les seves martingales.

Vull votar per la dignitat de la meva terra!