divendres, d’abril 30, 2010

DE TORREDEMBARRA A TARRAGONA

Aquest primer de maig arriba amb dues manifestacions al centre de Tarragona i amb milers de persones que aprofitaran el cap de setmana per fer quelcom especial, si poden.

Cal dir, però, que no tothom té la mateixa sort. Els diaris digitats van plens de comentaris sobre la crisi, l'atur, els polítics i... els sous dels polítics i els seus familiars i amics. Per això aquests dies es parla de la sort que ha tingut el fill del polític d'ERC Josep Bargalló, qui amb vint-i-pocs anys ha estat llogat per l'Ajuntament de Tarragona com a assessor de Sergi de los Rios pel mòdic preu d'uns 41 mil euros.

Al flamant nou assessor, se li gira feina i potser per això ha tancat el seu blog per vacances. Un blog -val a dir- que estava força bé.

Finalment podem dir amb la boca plena que res diferencia ja ERC de la resta de partits professionals d'aquest estimat sistema "democràtic", aimants tots de la menjadora.

dijous, d’abril 29, 2010

SOBIRANISME


Cada cop hi ha més persones que passen -i molt- dels polítics que ens governen. Potser per això cal buscar-les pel Youtube, pels carrers i les viles... ja que difícilment les pdoem trobar als mitjans de comunicació habituals.

I és que el sobiranisme no necessàriament ha de ser de dretes, a l'esquerra hi ha vida.

dilluns, d’abril 26, 2010

VIATGE A ÍTACA

Joan Ruiz, subtitula el seu blog amb aquestes paraules "Viatge cap a Ítaca". Aquest dirigent del PSC té però una idea d'Ítaca força allunyada de com el comú dels mortals interpreta els versos de Kavafis. la seva utopia, suposem, és que l'estat espanyol contunuï esdevenint una presó de pobles? Qui sap!

El diputat i secretari d'organització del PSC al camp de Tarragona apareix en aquestes fotos esborrant pintades independentistes.

I és que no en tenen prou amb la córrua de mitjans de comunicació que dominen, també es preocupen d'esborrar tota mostra de dissidència, en la línia de la normativa que aplica amb mà de ferro Carlos Castillo contra ONG i moviments socials tarragonins.

Fotos: E-notícies.

diumenge, d’abril 25, 2010

EL DRET A DECIDIR


S'han tancat els col·legis electorals que la societat civil ha aconseguit bestir amb esforç a tants i tans indrets del país.

Esperem que a partir d'ara més i més poblacions arreu del nostre allargassat país convoquin consultes i que l'opció independentista sigui incorporada al programa electoral de la majoria de partits democràtics dels Països Catalans.

DEMOCRÀCIA

Les consultes que estan florint a casa nostra agrupen un moviment més ampli de voluntariat que els Jocs Olímpics que el feixista Samaranch va opresidir a Barcelona l'any 1992.

Tantes i tantes persones no poden estar equivocades: El nostre país es mereix decidir.

Des d'aquí una abraçada a totes aquelles persones que avui han pogut exercuir el seu dret a vot.

Avui 25 d'abril Reus, Valls, Cambrils, Riudoms, Vila-seca, Altafulla, Torredembarra, la Secuita, El Morell, Ulldemolins, Capçanes, Rocafort de Queralt, Sarral, Les Borges del Camp, Castellvell del Camp, La Selva del Camp, La Vilella Baixa, El Pla de Santa Maria, Els Guiaments, Poboleda, Porrera, etc. decideixen el seu futur.

Encara hi ha vida al nostre país, malgrat els polítics que tot ho volen light, malgrat els seus mitjans de comunicació on només surten les seves cohorts i capelletes.

Decidim el nostre futur, la sobirania plema per als Països Catalans, de Perpinyà a Alacant.

Avui 25 d'abril Reus i tants i tants pobles i ciutats decideixen el seu futur, somhi!

divendres, d’abril 23, 2010

SANT JORDI: VÉS QUE HI FAREM


Avui el poble surt al carrer, i els polítics també... ells es vesteixen amb rosa i senyera per tal de fer veure que són els grans catalanets, quan la major part són únicament una colla de regionalistes que no tenen cap inetrés en marxar d'Espanya, potser per això els dedico aquest vídeo: Vés que hi farem.

dijous, d’abril 22, 2010

L'HOME SATISFET

Diuen què al marquès de Samaranch l'hem deixat -per fi- però diuen -els seus acòlits mitjans de comunicació- que se n'ha anat "satisfet de la seva vida".

I raó no els falta, aquest franquista declarat reconvertit al capitalisme més ferotge ha aconseguit aturar moltes de les reivindicacions nacionals del nostre poble, com ara el Comitè Olímpic Català. I els del govern autonòmic (on hi ha ERC i ICV, no oblideu!) li instal·len la capella ardent.

De fet diuen que ERC ja va pactar a principis dels 90 desactivar les protestes contra el fet de no poder competir als jocs com a catalans a canvi de la condonació del seu deute electoral a "La caixa", peresidida aleshores pel marquès de Samaranch.
D'altra banda a Tarragona la candidatura de Mario Rigau i Ballesteros "Tarragona 2017" també ha fet i fa la gara-gara a aquest franquista...

Vergonya, cavallers, vergonya.

dimecres, d’abril 21, 2010

REUS


Felicitats, Reus!! Ganxets i ganxetes! Heu fet possible que la vostra ciutat pugui decidir, heu fet possible reforçar el texit associatiu i avançar una miqueta més cap a la sobirania nacional del nostre poble.

dimarts, d’abril 20, 2010

SAMARANCH SE'N VA

Juan Antonio Samaranch sembla que està en estat greu. Amb gairebé 90 anys aquest home ha estat un equilibrista del poder i un bell exemple de què la transició no ha estat tal transició.

Cal respectar la seva malaltia, però cal llegir també aquesta inetressant web on el personatge queda retratat.

JOHN MALKOVICH

La notícia ha saltat... i per si algú pensava en què el bipartit que governa l'Ajuntament es connectava amb la cultura i els ciutadans no va errat, però -és clar- s'hi connecta des de lo guai, pagant el poble.

Ara resulta que han llogat en John Malkovich i que desembutxaran una astronòmioca quantitat per fer-lo actuar a la capsa de mistos que és el Metropol.

Tarragona està farcida de persones que no arribem amb gaire comoditat a final de mes, i l'Ajuntament programa John Malkovich ja que aquestes són les darreres baules per tal de no perdre més pistonada en la candidatura a capital cultural d'Eutopa (!).

Llegim a Tot Tarragona que el catxé de la'ctor és de 230.000 euros, i que a això cal sumar-hi 340.000 per a les despeses de l'espectacle. Des d'aquí ens sumem al que diu Alejandro Fernández... que destinin aquets diners a plans d'ocupació. Hi ha masses aturats i massa gent que ho passa malament a Tarragona, mentre els polítics que ens governen només pensen el clavar multes astronòmiques en base al civisme, carregar-se el bono 10 del bus i viure, sobretot viure.

I pels qui ja teniu uns anys, dir-vos si tot plegat no us recorda al concert de Joe Coker al Priorat, que va anar seguit d'un escàndol motivat per forat milletià que va sorgir.

dissabte, d’abril 17, 2010

CONTRA LA BICICLETA







En època franquista, directament, estava prohibit no ja repartir propaganda política, sinó editar-la.

Avui les coses han canviat, però no gaire més.

A Tarragona aquests dies l'Ajuntament, per tal de demostrar que l'alcalde Ballesteros té mà ferma i de pas recaptar uns calerons, han tornat a actuar els urbanos amb motivació política. Però no per garantir la seguretat, la mobilitat, etc. sinó per acatar les ordres del regidor Carlos Castillo i perseguir a persones que estaven repartint de forma gratuïta un diari, La Bicicleta, que precisament en la seva pàgina 2 critica sabeu a qui? Doncs a Carlos Castillo.

Sembla ser que l'Ajuntament de Taragona està bastint un alegal fitxer de persones políticament actives en els moviments socials, i ara el que volen és començar a atenallar i posar traves a fets tant cívics com el de repartir en mà un diari de forma gratuïta.

La normativa cívica que PSC i ERC esgrimeixen per fer callar les veus crítiques que hi ha a Tarragona l'haurien d'aplicar per impedir tanta porqueria al carrer, tant vandalisme i tanta brutícia.

Senyors que maneu tant, si escopiu al cel, us caurà a la cara, deixeu als urbanos que es dediquin a la seva feina, que és garantir-nos una Tarragona segura on ens hi podem sentir còmodes, i no els utlitzeu com a policía política.

divendres, d’abril 16, 2010

SOBIRANIA ALIMENTÀRIA


Les alternatives hi són, i de fet són per fer realiatt allò de què tot està per fer i tot és possible que deia Miquel Martí i Pol. La sobirania alimentària és una via per anar explorant i anar guanyany qualitat de vida, al Brasil, però també als Països catalans hi ha algunes iniciatives en marxa. Tot i amb això els brasilars ho tenen més avançat, tot plegat.

dijous, d’abril 15, 2010

LA GOSSA SORDA


De rant en tant alegrar les orelles i el cos va bé :-), i d'això els de la Gpossa Sorda en saben un niu!

dilluns, d’abril 12, 2010

TARRAGONA DECIDEIX


Serà capaç la nostra Tarragona des desempallegar-se del seu provincialisme espanyol i començar a decidir?

diumenge, d’abril 11, 2010

dissabte, d’abril 10, 2010

LLUM DE DONA

La Joana ha canviat la capçalera del seu blog, i m'agrada... el blog encapçalat pels llàpissos esmolats de tendresa que a cop de tecla utilitza la Joana post a post.

divendres, d’abril 09, 2010

MENJAR PIPES = 375 €




375 eurets hauran de pagar aquests joves ja què l'Ajuntament de Tarragona els ha multat per mejar pipes al carrer i llençar les closques a terra.

No cals er cap crack de les matemàtiques per veure com 10 joves sancionats a raó de 375 eurets per barba són: 3.750 eurets... Més d emig milió de les antigues pessetes.

I és què l'ordenaça cívica comença a fer calaix entre la soferta ciutadanía: cal pagar les dietes dels polítics professionals.

Foto: Lluís Millán (Diari de Taragona)

dijous, d’abril 08, 2010

L'IMPERI


Ara ja no saben on pondre aquests espanyols, però alerta! Encara ho tenen tot lligat i ben lligat, ens tenen lligadets i ben fermadets com volia en Franco.

Ara és el moment de decidir, no creieu?

dimecres, d’abril 07, 2010

SALVAR EL CABANYAL



Salvar El Cabanyal, salvar la democràcia, salvar el país.

Salvar-nos d'ells, els corruptes.

Salvar-lo d'ella: de la donota.

(Podeu continuar bloguejant per Prendre la paraula!)

dimarts, d’abril 06, 2010

ARTUR BLADÉ

Artur Bladé i Desumvila és un d'aquells personatges que, d'haver nascut en un indret diferent, d'haver nascut més enllà de Benissanet, de ben segur seria més conegut arreu del país.

D'un tarannà amarat de dignitat ens ha llegat una obra que tenim a l'abast mitjançant l'edició de les obres complertes què Cossetània se n'encarrega d'editar.

I ara, a més arriba la segona beca d'estudi al voltant de la seva obra i figura, organitzada per un seguit d'institucions i entitats ebrenques.

dijous, d’abril 01, 2010

PENITÈNCIA

Aquestes festes de Setamana Santa es parla molt de penitència, però se'n fa?

Doncs bé, proposo crear una confraria dels penitents ben especial... en ella hi formarien part tots els polítics de la ciutat i tots els presidents de la resta de confraries per tal de purgar els seus pecats, venials, venialets o mortals, qui sap.

I seria condició sine quanon (o com s'escrigui) acudir-hi amb cara tapada, no sigui cas que aquesta tropa es barallin un cop més per xupar càmera.

A partir d'aquí... imagimen-los.