diumenge, de març 15, 2015

Felip VI visita Tarragona

El flamant nou rei, Felip VI, visita Tarragona aquest dilluns 16 de març. A ningú no se li escapa que, malgrat se suposa que la visita té a veure amb el tema dels Jocs del Mediterrani que probablement es duran a terme a Tarragona el 2017, aquesta visita és un clar instrument de l'unionisme per tal d'aturar el procés sobiranista, la segona part després de l'astracanada que van muntar el passat 11 de setembre a la Capçalera del Circ. Dit d'una altra manera, una visita que servirà per marcar territori, per marcar un cop més Tarragona com a ciutat espanyola, i per aconseguir eixamplar el nombre de tarragonins que no veiem clar això de Tarragona 2017. D'altres han intentat mostrar Tarragona com a ciutat de províncies espanyola, però mai ho han acabat d'aconseguir: Les visites de Franco, el comte Ciano, el mateix rei Juan Carlos i una llarga llista. Aquest cop, però, sembla que el Borbó ha estat convidat des de casa nostra, on no hi falten ni unionistes ni botiflers.

Ara els temps han canviat, ens estem treient la son de les orelles. Però hi ha coses que no canvien. El trist paper de l'Associació d'Espeleologia Tarragona i la màxima institució local (l'Ajuntament) netejant el Balcó del Mediterrani per tal de que el borbó pugui guaitar l'horitzó i qui sap si fer-s'hi un selfie. I a sobre la brama que córre de que agents de l'autoritat han passat per algunes cases que llueixen estelades als balcons convidant-les a treure les banderes el dia de la visita del borbó.

Foto: Casa Reial. Borja Fotógrafos. Treta de Circ de Tarragona.
Mentrestant la societat civil guaita cap a un altre costat, i sembla que no s'ha organitzat cap acte per lluïr muscle davant la vsita del borbó. ERC, CUP, ICV, Tarragona en Comú, per citar-ne alguns, són partits que no defensen la monarquia. Faran alguna cosa aquest dilluns més enllà d'actes d'autoconsum? Potser estan massa ocupats en preparar les municipals?


dijous, de març 05, 2015

Carrer de Josep Maria Yago

No se si el podrem atrapar, suposo que quan ens arribi l'hora si. I és que no crec que els seus ulls s'hagin acostumat a la foscor ja que ara deuen ser llum. Persones d'aquelles que fan avançar el món i que ara encara hi són, d'una altra manera… en les persones que les van conèixer, amb les persnes que va estimar, lluitar, saludar i (també) batallar. 

Vagi aquesta entrada, d'un blog que ha anat a menys, per compartir el meu desitg de que Tarragona tingui un carrer amb el nom de Josep Maria Yago. Tenim dèficit de carrers que festegin i anomenin els nostres lluitadors contemporanis. Les causes de Lluís Maria Xirinacs o Guillem Agulló no se n'han sortit (temps al temps). Tenim els polítics que votem i segurament ens mereixem. Potser per això cal fer-ho possible. 

El Josep Maria va somiar una avinguda Carlo Giuliani per a l'actual via de l'Imperi Romà. Jo somio un carrer Josep Maria Yago per a l'actual carrer de la Pau del protectorat, un nom que ens trasllada a tufs predemocràtics, com els que s'albiren cada cop més a ponent.