dimarts, de novembre 07, 2006

EL LABERINTO DEL FAUNO: SUBSTRAT MÀGIC I DOSIS DE REALITAT

El laberinto del fauno (2006), de Guillermo del Toro i amb la participació destacada de Sergi López (Vidal), Maribel Verdú (Mercedes), Juana Baquero (Ofelia), Ariadna Gil (Carmen) i Doug Jones (faune).

Pel meu gust una pel.lícula impecable i que es mulla, penetra en la terra humida del nord de la península Ibèrica i no només hi troba éssers màgics, móns mitològics... sinó que hi troba el terror en estat pur, encarnat aquí per un Vidal d'idees pretèrites i inamobibles.

De ben segur Pan's Labyrinth contribuirà a donar a conèixer un món cru i alhora entranyable a partir d'aquesta història dins de la història. Interessant ara que el revisionisme està tant predicat. Valoració: 8

4 comentaris:

Merucu ha dit...

Hola, no sé si te importa que no escriba en catalán porque no tengo la suerte de hablarlo, pero si puedo entenderlo; bueno, menos rollo.

Yo también vi la película. Tenía grandes esperanzas porque me gusta Guillermo del Toro, pero a mí no me gustó.

Sergi López da miedo, mucho miedo y en general la historia de los maquis está conseguida, pero para mi idea lo que cojea es la parte "fantástica". No acabó de engancharme.

Me quedo con "El espinazo del diablo"

Un saludo :)

Anònim ha dit...

Tondo,

procuraré veure-la algun dia i ja et diré el què. Merci pel post.

Unknown ha dit...

Merecu, gracias por tu comentario. Me gustaria poderte escribir en asturiano... A mi en general me gustó "El laberinto del fauno". Reconozco que iba condicionado ya que las entradas fueron un regalo, que iba acompañado con un canguro de los regaladores. Reconozco que la parte fantástica tiene un poco de azúcar, pero es un entrañable contraste al papelazo que interpreta Sergi López, al mundo de Vidal.

I gràcies també al veí de dalt per passar a fer el cafè per aquest raconet acabat d'estrenar.

Una abraçada a Merecu i el veí de dalt i fins aviat!

Merucu ha dit...

Hay más posibilidades de que aprendas a escribir en bable (asturiano) que yo en catalán.

¿Com estás? Mol be :)

Un saludín