dimarts, de febrer 06, 2007

WILLIAM PETERSEN: EL GRISSOM MÉS PROPER

William Louis Petersen (Evaston, Illinois, 1953) és l'actor que interpreta el shakespearià Grissom a la sèrie d'èxit CSI... El que molta gent no sap és que Petersen va estar vivint al País Basc durant la seva època d'estudiant -si és que hi ha una època determinada per això...-. Resulta que uns companys d'universitat de Petersen eren d'orígen basc i van decidir investigar les seves arrels, Petersen amb vint anys s'hi va afegir, i va casar-se amb una de les noies d'aquella expedició (la seva ex Joanne Brady) amb qui va tenir el 1975 la seva filla Maite.

Actualment Petersen afirma que aquesta èpocava ser la "llavor de la seva carrera professional". En William Petersen va conèixer el professor i dramaturg John Woodworth (antic combatent de les Brigades Internacionals) i va estar treballant amb ell, involucrat el el món del teatre, interpretant obres de Shakespeare, d'Arthur Schnitzler. William Petersen va crear una companyia de teatre i tingué diverses topades -no teatrals- amb la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil va ser l'encarregada de tancar-li el tetare diversos cops, especialment arran d'un nu parcial -amoral, clar- que apareixia a La Ronde, d'Arthur Schnitzler. Sobre aquest tema el periodista Manuel de Luna afirma què "segurament rebre uns bons cops de la Guàrdia Civil al País Basc el van ajudar per ser o no ser un forense d'èxit a Las Vegas".

Ja ho diem de vegades que aprenem a cops!

Imatges extretes, per aquest ordre de: http://www.spookyweb.de/ i www.graveshiftcsi.com/

Més informació als treballs de Manuel de Luna "Grissom, 'el basc'" i a l'entrevista que li ha realitzat Paz Mata. Ambdós al Dominical d'El Periódico núm. 225 de 07-01-07.

10 comentaris:

MeTis ha dit...

ostras no sabia tot aixo. i mira que m'agrada a mi grissom, de fet tenia un post mig preparat d'ell, per que realment m'encanta el paper que fa a la serie, crec que csi no siria el mateix sense ell. a mes el trobo molt atractiu ( que hi farem aixi som les dones¡). per cert, la dona te res a vora amb l'escriptora joan brady o nomes es casualitat?)

salutacions

Alepsi ha dit...

Caram tu, què curiós...

Anònim ha dit...

No conec res d’ell, be, desprès del teu post ja se una mica mes... llegiré els enllaços que proposes.

Verena Sánchez Doering ha dit...

te dejo muchos cariño y que estes bien
besitos



besos y sueños

BETTINA PERRONI ha dit...

Bravo!, me encanta tu trabajo y la manera tan sencilla como nos prsentas otros mundos... gracias por contribuir con mi enriquecimiento personal...


Perdón por tardar pero ya ando nuevamente por aqui.

Besitos,

Oriol Vaquer ha dit...

Ostres,
moltes gràcies per enllaçar-me.
Molt interessant això d'en Grissom.

Ens veiem per la xarxa, una abraçada.

Salut i República

Currymaedchen ha dit...

Si es que hasta el que menos te imaginas ha estado en España, sería gracioso oir su español con acento del norte....

Robertinhos ha dit...

no sabia això...però vec que tu Tondo, seràs el nou CSI Tarragona...

Padre Vítor Magalhães ha dit...

Musica mui agradable!

eloi ha dit...

Carai, no en tenia ni idea!... d'això sí que se'n diu "aprenentage significatiu" (traduït a lo bèstia, amb perdó: "a base d'hosties").