dimecres, d’abril 18, 2007

SKATBOY: PRECIOSES ESPURNES D'ART URBÀ

De fet la ciutat és una sala d'exposicions brutal, transgressora i ben propera... A més amb un afegit els serveis de neteja, seguint les ordres de la normativa "cívica" (1) de l'Ajuntament de Tarragona es dediquen a anar esborrant els millors graffitis. En aquest sentit cal valorar el temps que triguen en esborrar un graffiti doncs normalment tenen bon ull i esborren els millors, els més crítics... els més dignes.
Exposar als museus i espais públics de la ciutat no és gens fàcil si no tens padrins, i què a sobre s'editi un catàleg encara és més complicat. Des d'aquesta òptica veig molt bé que la ciutat es converteixi en una sala d'exposicions, en un museu en el qual s'hi mostren de forma efímera centenars de petites mostres d'art de carrer. Aquesta va aparèixer en un indret que no molestava a ningú, doncs és el bloc de formigó que de forma provisional apuntala les obres de l'edifici de l'INSS. Tot i amb això va ser esborrada de forma arbitrària.
Ja us he parlat dels graffitis signats per Skatboy, doncs aquest em suggereix un punt a partir del qual el seu art va inundant la ciutat, trencant -amb flaixos- la gris monotonia a cada instant.

8 comentaris:

ÅNG€L G ha dit...

Wow ! me parece que tus escritos estan en postugues , y me ha asombrado que entendi casi todo lo que has posteado , nunca pensa que yo fuera trilingue ;-)
Saludos de ANGEL de NY.

ÅNG€L G ha dit...

Wow ! me parece que tus escritos estan en postugues , y me ha asombrado que entendi casi todo lo que has posteado , nunca pensa que yo fuera trilingue ;-)
Saludos de ANGEL de NY.

Anònim ha dit...

Hi there!thank you for the comment!i can sense that you have fruitful posts here :) have a nice day!!

Um Poema ha dit...

"Expor em muses e espaços públicos da cidade não é fácil, se não tens padrinhos..."
Esta nota não podia deixar de me chamar a atenção.
Porque é assim em toda a parte.
Infelizmente não é o mérito que abre as portas, mas os padrinhos.

Um abraço

Currymaedchen ha dit...

son unos sosos y nos quieren asosar a todos para que no pensemos........peroooooo no vana poder con nosotros, o por lo menos eso intento...

joice ha dit...

Olá, Tondo.. Obrigada por tua visita e comentário no blog Implicante.
Este texto sobre os tratamento dispensado aos Graffitis e à arte de rua em geral, infelizmente é a regra aqui no Brasil também.
E, para finalizar, utilizo-me de uma idéia presente no comentário da Maria referido no teu post anterior: é muito bom que possamos nos conhecer e que assim possamos ir construindo esta "Babel positiva" que parece surgir, onde, de uma forma ou de outra, nos esforçamos para sermos entendidos e para entender o outro, buscando compartilhar..
Um abraço e bem-vindo!
Joice

Waipu Joan ha dit...

El criteri de valoració d'allò que és estèticament saludable i d'allò que no ho és, el deu dictar la part més fosca d'algun cerbell privilegiat.
Tarragona és una ciutat entranyable, com tu deies un dia, que cada dia et pot sorprendre pel millor i pel pitjor.
No sóc partidari dels grafitis indiscrimants, però menys partidari de l'aleatori sistema que tenim de neteja urbana.

Anònim ha dit...

El porquet d'Skatboy és genial!!!
I els graffities el Serrallo una passada! Felicito als artístes!