dissabte, d’abril 21, 2007

TARRAGONA 2016: L'OFICIAL

Quan hi ha una campanya electoral normalment els polítics que ens govenen (sigui on sigui) aprofiten els recursos institucionals per a mostrar l'obra feta, apuntar nos projectes, inaugurar, mirar-se el melic i cridar les seves virtuts als quatre vents.

Quan l'Ajuntament de Tarragona va divulgar la seva nova imatge corporativa jo només vaig llegir una crítica, feta per Jordi Martí i què podeu trobat al seu blog. I vaig veure com tots, tots els partits de l'Ajuntament tancaven files a favor d'aquesta imatge, de la mateixa manera que al seu dia van tancar files a favor de la candidatura Tarragona 2016 a capital europea de la cultura, aquest cop explicitada amb una encaixada de mans.

Després, la imatge corporativa, ha protagonitzat una gran polèmica doncs pressumptament estem davant d'un plagi pel qual l'Ajuntament pagat uns 50.000 euros a l'empresa Pierre Comunica, que ha amenaçat de denunciar a tothom que digui que el seu logotip és un plagi, en concret de la imatge del municipi espanyol de San Sebastián de los Reyes.

L'arquitectura comunicativa institucional prèvia a les eleccions municipals entrarà en una segona fase i a partir del dia 23 d'abril s'encetarà una gran campanya publicitària al voltant de la candidatura Tarragona 2016.

En tot cas l'oposició fa un trist paper doncs vota que si a la imatge corporativa i després la critica, vota que si a la candidatura Tarragona 2016 i en algns casos es mostra escepticisme en petit comitè. És allò de: qui es belluga no surt a la foto, que volem ser normals!!

Els amants de la cultura podran recollir el regalet d'Adecco, que distribuirà per Sant Jordi, mil exemplars d’un punt del llibre amb la inscripció i logotip de la candidatura tarragonina.
Dedico aquest post a Cèsar Llamborda & Pere Tarter, creadors del mediàtic blog Tarragona 2016.

6 comentaris:

MeTis ha dit...

vaja jo vull un punt de llibre d'aquestos¡¡¡
el que esta clar es que sigui com sigui l'opsicio e inclus en pierre aquest tenen que ferse notar, no es poden baixar del carro sino quedaran a l'oblit.
una pregunta, es presenten mes ciutat espanyoles a aquesta candidatura??

petons

(saps, crec que va ser una llastima deixar passar aquell cafe)

Anònim ha dit...

be back later :) i need to translate this first.just wanna thank you for signing my guest book first :)

have a nice weekend!

Pere Tarter ha dit...

Gràcies Tondo, en primer lloc per dedicar-nos el post.
Ens encanta Tarragona, volem que sigui capital cultural el 2016, i darrerament es parla de Jocs del mMditerrani del 2017.
Parlo en el meu nom quan dic que aquests objectius tan a llarg termini sonen bé, et posen a l'ultima en promoció publicitària i creen una certa il.lusió entre els ciutadans,...
però, no és tot plegat una mica abstracte? Les persones vivim el dia a dia com podem, passem les setmanes calculant si arribem a fi de mes...ens augmenta l'autoestima que siguem capital de la cultura d'aquí a 9 anys?
És avui que necessitem tenir il.lusió per passejar pels nostres carrers, per anar a una platja en condicions, per portar els amics de fora que ens visiten...tot plegat crec que sí a TGN2016, però sense descuidar TGN2007, que és quan a mi m'interessa ser feliç amb la ciutat i seguir vivint enamorat d'ella.

euria ha dit...

Uff quan hi ha tota la política pel mig, es veu bé que ells viuen una altra realitat. Que pensar en el 2016 dona més fotos (això deu ser l'únic que els interessa) que no pas intentar solucionar el dia a dia. Suposo que ni pensen què és el que realment necessita la gent. Fa temps que no passo per Tarragona :) Salutacions!!!

Citizen Mary ha dit...

Estarei atenta à polémica. Parece-me bem a candidatura de Tarragona 2016, claro que não a sua manipulação política. As culturas deviam estar acima desses interesses, são realidades bem mais elevadas. Um abraço.

Anònim ha dit...

El que faria de Tarragona la capital europea de la cultura en 2016: el seu patrimoni humà i cultural o tan solament les construccions deixades pels invasores romans? Creo que l'educació d'un poble, i l'apreço pels arts com un instrument de socialização, serien principals referències. Tarragona seria escollida per haver-hi protagonistes com el Tondo, Cèsar i Joan, per la sensibilitat i preocupació a la causes socials.