divendres, d’abril 27, 2007

VISITAR LA TABACALERA DE TARRAGONA

Durant dos caps de setmana, l'Ajuntament de Tarragona ha decidit obrir al públic les instal.lacions de la Tabacalera. Aquest edifici emblemàtic -seu de l'antiga fàbrica de tabacs- ha estat adquirit per a l'Ajuntament i sembla ser que serà destinat a acollir el Museu Nacional Arqueològic. És una bona notícia.
Aquest cap de setmana recomano visitar aquestes instal.lacions i fer-se amb la col.lecció de postals que l'Ajuntament regala agrupades en un magnífic estoig, tot plegat una bona pensada i edició.
El què ja no està tant bé és la presa de pèl que ha estat el màrqueting d'aquetes jornades de portes obertes: resulta que l'Ajuntament havia especulat en senyalitzar un petit recorregut per dins l'edifici però finalment s'ha tirat enrrere i per estupefacció dels visitants (vegeu foto que vaig fer) només és pot accedir als jardins, que d'altra bnada es veuen des del carrer. Ah! I els accessos des del carrer fatal, per la inexistència de voreres dignes i la quantitat de cotxes que aparquen de forma salvatge.
Va cridar-me l'atenció el que semblava tot un reguitzell de restes de metralla i vaig imaginar-me els fets: gent ametrallant l'alal esquerra de la façana, vidres esmicolats i gent amagant-se per dins. Tot plegat és imaginació, però ben bé podría haver estat realitat, les guerres ja ho tenen això.
Us animo doncs a visitar la Tabacalera, un espai de 44.000 metres quadrats en teoria propietat dels tarragonins i tarragonines des del 31 de març però a la pràctica tancat i barrat, com sempre i amb l'excepció del jardí. De fet és una zona on tot està tancat, com la Necròpolis, des de fa una tretzena d'anys: quina vergonya.
Fotos de Tondo Rotondo. Drets de reproducció.

10 comentaris:

iruNa ha dit...

Doncs sí,fa una mica de pena la veritat! No hi ha cosa que suporti menys que les portes tancades... és superior a mi!!! Per tant, ja et dic ara que no aniré a visitar-ho perquè em posaria histèrica!! jeje...

Waipu Joan ha dit...

salutacions tondo!
la recuperació de la necròpolis és un tema pendent de la ciutat. Aquests que ara estan tan preocupats per aconseguir una bona cadira podrien dir alguna cosa al respecte.
La Tabacalera, per altra banda, forma part de la història de la ciutat. Espero que es trobi una bona solució.

GirlFromSantiago ha dit...

Y esa foto?

Anònim ha dit...

El que abans era una fàbrica de matar, va a ser ara una indústria d'educar persones, que bé.

bon final de setmana, Tondo.

Joana ha dit...

Encara no he rebut la invitació...per visitar la tabacalera! Llàstima que només es pugui visitar els jardins!
Una abraçada!

Verena Sánchez Doering ha dit...

querido amigo
estuve ayer aqui a dejarte un saludo y no me dejo blogger
pero hoy vengo feliz a dejarte muchos cariños
y acompañarte en este hermoso patrimonio en Tarragona
que sea un lindo fin de semana y que estes muy bien
besitos


besos y sueños

MeTis ha dit...

a la necropolis hi vaig anari jo i efectivament en vaig tenir que conformar amb la foto des de el carrer. Segurament a la tabacalera voldran cobrar entrada, ja voras.

petons

Unknown ha dit...

Iruna, doncs si fots una caminada per arribar al lloc i resulta que només pots visitar el jardí. Ara l'Ajuntament ja ho especifica i posa com a excusa que com que no han retirat les màquines de la fàbrica no hi ha seguretat: són uns cretins. No sé exactament el significat de la paraula però els escau...

Joan, és una vergonya que la Necròpolis continui tancada i barrada: si parlem d'aquest espai: de que ens ha servit ser patrimoni de la humanitat?

girlfromsantiago, wola santiago!

Carlinhos, bona definició. De totes maneres estem en el camí.

Joana, les invitacions no circulen gaire: és el lema "espavila't". Ho faràs?

Freyja, gracias por tu perseverancia y amistad: eres una pasada!

Metis, bentrobada. Com a tarragoní trobo una vergonya el no poder visitar la Necròpolis. És un enclau molt inetressant -bàsic- per entendre els orígens del cristianisme a Tarragona i per copsar com era la ciutat romana, com era el món de la mort. Actualment és víctima de la incompetència de diversos governs que han passat per la GenIalitat de Catalunya.

Girlie ha dit...

That is a nice building. I don't know what it said, but I like the picture. :)

Girlie ha dit...

Hi: Where do I find the translate button?