dimecres, de maig 30, 2007

MESQUITES PRINCIPATINES

El dissabte 2 de juny un seguit de mesquites del Principat de Catalunya obriran les seves portes un parell d'horetes. Penso què és una excel.lent notícia. M'agradaria poder visitar-ne alguna doncs només he tingut la sort de visitar mesquites turques i penso que poder visitar algunes mesquites catalanes pot ser una bona idea de cara a facilitar tant el diàleg inter-religiós com l'apropament de la comunitat islàmica catalana al país.

Les persones de Tarragona que vulguin visitar alguna mesquita que sàpiguen que s'hauran de desplaçar a Valls, Roda de Berà, Reus o El Vendrell.

No cal dir què al Camp de Tarragona existeixen més comunitats islàmiques, i molt diferents entre elles, però encara no tothom participa en aquesta iniciativa.

9 comentaris:

Waipu Joan ha dit...

Ja faran bé de fer activitats d'aquest tipus, més participatives i de donar-se a conèixer. Ahir mateix llegia a La VAnguardia que Catalunya s'estava convertint en el bressol dels yihadistes peninsulars. Només cal afirmar aquestes coses i augmentarem els vots de PxC en segons.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Ok! entenc, doncs, que a Tarragona no s'han afegit a la iniciativa?
Sé que a Tarragona n'hi ha però no em facis dir si és a Torreforta (em sembla que si no mesquita hi ha un oratori o quelcom semblant aprop del Mercat de Torreforta i el Centre Cívic), Bonavista... i si funciona o no la que s'havia de fer en un polígon.
Evidentment em sembla molt bona iniciativa que, de fet, ja s'havia fet en altres ocasions.

Unknown ha dit...

Com amínim a Torreforta fan l'oració cada divendres. Però no s'hi han afegit.

Anònim ha dit...

El nostre alcalde, ara en funcions, va cedir un espai per l'actual mesquita de Tarragona en el Polígon entre vies, on no arriba el transport públic, i com el seu nom indica l'espai és per indústria. Visca la cohesió social!

eloi ha dit...

Tondo, gràcies pel post i pel tó que s'hi respira. Ara mateix hi ha un tinglado considerable al Poble Sec perquè hi volen fer una mesquita, en sól no industrial i envoltat de vivendes... clar, això far`abaixar el preu dels pisos i...

Anònim ha dit...

Bona, Tondo. Jo segueixo solament un Déu que és amor i tolerància entre els pobles, no tinc religió. Però és necessari tolerància amb les religions que la mídia fajuta, jutja com sent terrorista.
Una abraçada i bell exemple, amic

rominita ha dit...

Me parece una gran iniciativa, es muy importante que todos convivamos en armonía, porque al final somos parte de un mismo planeta.
Ojalá puedas visitarlas, acá en Chile no hay nada de eso, estamos llenos de iglesias ( y no exagero con lo de llenos)... pero la comunidad islámica siempre ha sido muy reducida igual que otras comunidades religiosas.
cariños.

Robertinhos ha dit...

salam halekum, amic Tondo

les portes dels temples tindrien que estar sempre obertes, no sol un dia tan especial per a mi.

Currymaedchen ha dit...

gracias por el post dedicado, me gustó musho, es que esta semana estaba siendo también intensa en cuanto a trabajo, pero creo que ya vuelvo a la normalidad, dentro de mis límites, claro