dilluns, de juny 18, 2007

TORTURA S'ESCRIU AMB "Ç"

Mentre Barcelona es manifesta en contra de les curses de braus, la Diputació de Tarragona continua endavant amb les obres de cobriment de la plaça de toros de Tarragona per poder d'aquesta manera acollir millor el poc públic que s'interessa per aquest tipus d'espectacles.

Actualment l'Ajuntament de Tarragona, que és qui autoritza les curses, ha deixat d'estar governat per CiU i PP i ara manen PSC i ERC... Hi haurà algun canvi? O continuaran matant toros públicament -això si- amb una "Ç" com a símbol de la plaça de toros? En campanya l'ara nou alcalde ja va tirar pilotes fora com a reposta a una pregunta que li vaig formular...
Fotos: Telenotícies i Diputació de Tarragona.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

És públic, perquè ho vaig dir clarament en una entrevista, que mai no m'han agradat els toros. Ara bé, dir assesins als seguidors em sembla molt fort, sobretot venint de gent que segur que havia menjat carn aquell dia...
I una altra cosa: Catalunya és terra de tradició en la matèria. No és just identificar toros i feixisme. La Monumental estava plena de progres catalans de socarrel com el Serrat o el Flotats.
Em sembla molt bé que es vulgui criticar els toros, però mai dient que el problema és que no és tradició catalana. Això és simplement mentida.
Tondo, què en penses dels "embolats de Tortosa? Això no és tortura? O canvia la cosa perquè és més catalana? (et demano disculpes si en algun post anterior ja has parlat del tema, però és que no conec la teva opinió.

Unknown ha dit...

Alejando, siguis benvingut.

No centraria aquest debat en si menges carn o no (vagi per endavant que jo en menjo)o en una discussió antropològica sobre si és un folklore català, etc. (les curses de toros doncs la veritat no les considero d'aquí).

Jo estic en contra de la tortura als animals feta espectacle, senzillament. Però encara és més senzill no m'agraden les corrides de toros perquè si, perquè no em dóna la gana de suportar-ho i de que la Diputació es gasti 10 milions d'euros quan amb això podrien posar en marxa llars d'infants, arranjar carreteres, etc.

I els embolats tampoc m'agraden, són tortura: l'animal no crec que s'ho passi gaire bé. Això si, és una tortura en aquest cas 100% catalana.

Anònim ha dit...

Quan parlo de menjar carn em refereixo només als que parlen no de tortura, sinó d'assassinat, perquè aleshores menjar carn seria també assassinat (amb tortura o sense)
El gran debat és el dels drets dels animals i en què mesura s'han d'ajustar als drets humans.
Jo, com a fanàtic dels gats (sempre hem tingut a casa i en sentim devoció i amor infinits)no sóc massa objectiu sobre el tema, perquè conec poques persones millors que el meu gatet "Juan Pablo" per exemple, o tan carinyoses com el de la meva germana "Pelayín" o tan intel·ligents com "Medea" la gata de la meva mare.
Però el tema quan s'aborda políticament es complica molt...jo no puc estar d'acord en prohibir-les.

Robertinhos ha dit...

mentres la gent tant important per a la cultura catalana que va anar a la Monumental ho continui fent, ens fotre'm i tindrem que aguantar corridas a casa nostra

Josep Maria Yago Suau ha dit...

De moment ahir ja vas veure que a Barcelona, on manen PSC i ICV, hi va haver cursa de braus (i amb un ple total).

Javier Hurtado Mira ha dit...

A Bcn i la resta de Catalunya els bous formen part de la tradició. A la Monumental hi va estar Joaquín Sabina i Mercedes Milà, que com a progres declarats, no són sants de la meva devoció. Boadella que ningú li dirà que no és català... és un gran aficionat a la Festa. Sánchez Dragó, etc. Molta gent s´estima els bous. Mentre al món hi hagin problemes com la fam, el islamisme radical, el comunismes, etc... poc s´hauría de debatre sobre els bous. Entenc que hi hagi gent que no li agradi, però que respectin a la gent que lo agrada. La democràcia ha de respectar les minories. Avui mateix parlava amb un amic meu de Tortosa i... li encanten els bous; vol ser ramader, tindre bous i demés i molt aficionat a le Festa; tradició i estètica, aquesta és la realitat.

Calidoscopi ha dit...

Estranya la sobtada passió del toros dels superguais multicultis progres que hi havia a la Monumental. El més bo la visita a Catalunya de la vaca sagrada numero 1: la duquessa d'Alba. Per cert molt del públic que va venir a la Monumental eren espanyols, no se quants realment eren d'aquí.

Espero que la multitudinaria "corrida" de Jose Tomàs sigui un flor d'estiu i que el públic que va a veure els Toros tant a BCN com a Tarragona vagi caient fins que la "fiesta nacional" despareixi per si silla a Catalunya.

Joana ha dit...

Ahir a Barcelona no hi faltava ningú. Ple de gom a gom.
Costa creure-ho!

Anònim ha dit...

No m'agrada aquest tipus d'espectacle grotesc i primitiu. Van substituir homes per animals en les sorres. El sofriment físic i humilhante que li imposa l'animal...perquè en aquest cas l'animal canvia de lloc. Que es passa en el cap dels governants que gasten dolent els diners dels impostos?

Mon ha dit...

que le den la oreja ,la oreja y el rabo!
vols dir que ho podrem aturar que a tarragona es repeteixin aquestes frases molts diumenges a la tarda?

The Great Smurf ha dit...

el que no entenc es que amb tot lo de l'especulacio immobiliaria, l'ajuntafems natalici no li hagues venut a algun dels seus intims promotors per a fer-hi pisos. Al mig s'hi planta un mini golf i unes piscines i la resta es parteix en sectors que serien duplex o triplex, un negoci RODO!!!!!
quin tarragoni de be, fervent devot de les grandeses patries, no pagaria per tenir-hi un piset en una plac,a de braus? aixi, els mes valents hi podrien fer les seves curses de braus particulars (al mini-golf) dins del jardi de casa!

The Great Smurf ha dit...

perdoneu per l'addenda...acabo de llegir els comentaris anteriors...

es cert que el culte al brau es tradicional arreu del mediterrani i que ha estat des de molt antic part dels ritus i sacrificis pagans. Ara be, aixo no vol dir res. Hi ha una puc,a que ha viscut amb l'home des de fa milers d'anys i aixo no treu que sigui una porqueria tenir puces. La tortura i la mutilacio tambe han estat dins del folklor des de molt de temps, pero no podem pensar que som una societat minimament humanitzada si, ames de no tractar a les persones amb un minim de respecte, no tractem els animas i, per extensio, la resta de medi ambient amb un minim de humanitat. Aixo no treu que a alguns ens agradi menjar car, tot i que en certes branques del budisme i hinduisme, aquest respecte vulgui dir deixar de menjar-ne tambe.

Pensar que donant exemples de 'progres' com en Joaquín Sabina i la Mercedes Milà (??), catalans de soca-rel com en Serrat, intel.lectuals com en Drago o la D.de Alba, o clowns com en Flotats o el Boadella poden arribar a mitigar la carniceria que suposa una cursa de braus es semblant a donar un llistat d'intel.lectuals defensant bestieses com el creacionisme, l'apartheid o el nazisme, com s'ha fet molts cops a la historia. L'autoritat no es un principi que defensi res, i menys el que es obviament una sagnia.

Respecte que la 'fiesta nacional' pugui ser mes o menys catalana i utilitzar-ho per defensar-la, es el tipic argument dels fatxes. Per mi, i per molts, les curses de braus, com el castella, la guardia civil, la rojaigualda o el rei, son espanyoles i espanyolistes. Les raons son masses per escriure-les aqui, pero salta a la vista nomes que algu n'hagi vist una. Per mi, i aixo es personal, nomes aques fet ja hauria de ser suficient per la seva erradicacio immediata.

Entenc que hi pugui gent que els encanti, pero tambe hi ha gent que els agrada les lluites de galls o gossos, l'apallissament de pobres o l'amputacio, i no per aixo son legals. Posats a fer, si cal recuperar tradicions macabres, perque no, com diu en Leo Bassi, recuperar la martiritzacio de cirstians al circ?

Per cert, algu sap per que un organisme public es gasta una calerada en una obra inutil mentre encara hi ha barracots als instituts publics de la ciutat?

Salut!

MeTis ha dit...

nomes toca esperar a vora.. potser fan algun altre tipo d'espectacles no? a vegades hi ha que creure...

salutaciones

Currymaedchen ha dit...

Tondo, de todo lo que he leido lo más alucinante de todo para mi es el hecho de que un montón de gente que postea en tu bloj son catalanistas hasta el delirio. Me pasa un montón de veces cuando leo los comentarios de la gente, en este tu espacio, pero lo de hoy me ha dejado tan alucinada que no voy ni a decir nada acerca de los toros. Creo que este no es el espacio ni el post en el que abrir el debate, pero claro, tampoco es mi bloj, entre otras cosas pq los catalanes que entran son minoría. Era por comentarlo a título personal, que entiendo que se puedan relacionar un montón de cosas con el catalinismo y el independentismo, nacionalismo o como se quiera llamar, pero cosas cómo españoles y españolistas en plan despectivo hablando de toros...es que no lo entiendo.....alguien puede explicarme cual es el razonamiento de esta gente que trates el problema que trates siempre llegan al mismo punto?????

Es una pregunta sincera, no un ataque y si alguno de vosotros fuera tan amable de explicármelo en mi bloj o en el correo o donde os venga bien, creo que podría tener un poco más de fe en la raza humana.

Unknown ha dit...

Aquests dies estic una miqueta liat, però quan tingui calma i ganes aniré donant la meva opinió, doncs penso que hi ha comentaris molt interessants i diversos.

Una abraçada,

Unknown ha dit...

Alejandro,

En les corrides que es fan aquí hi ha tortura, però al final assassinat del bou. I jo no barrejaria el debat sobre si menges carn o no amb lo dels braus.

Robertinhos,

Tens part de raó, però no tot està perdut: pot ser un dels darrers cops d'efecte.

Josep Maria,

Doncs efectivament: si.

Hurtis,

La democràcia ha de respectar les minories i ser intolerant amb els qui fan pública ostentació de la tortura.

-continuarà...-

Jobove - Reus ha dit...

la plaça és de la Diputació i a la Dipu manen encara Convergencia, per tant

salut