dijous, de juliol 12, 2007

COMPARTIR LECTURA

Doncs mireu, després d'uns dies de calma blocaire he pensat una cosa: Com us comentava en un post anterior em fa una mica de mandra escriure posts sobre els darrers llibres que he llegit.
Per compensar-ho vull compartir un fragment del llibre que tot just acabo de començar. Estambul. Ciudad y recuerdos, d'Orhan Pamuk.

"Hay autores, como Conrad, Nabokov o Naipaul, que han conseguido escribir con éxito cambiando de lengua, de nación, de cultura, de país, de continente e incluso de civilización. Y sé que, de la misma forma que su identidad creativa ha ganado fuerza con el destierro o la emigración, lo que a mi me ha determinado ha sido permanecer ligado aa misma casa, a la misma calle, al mismo paisaje, a la misma ciudad. Esa dependencia de Estambul significa que el destino de la ciudad era el mío porque es ella quien ha formado mi carácter."
El llibre m'està agradant, però com que me l'han deixat no el puc anar subrratllant, o sigui que no us estranyi que li dediqui algun post més. I si algú més s'hi anima podem llegir-lo junts, doncs jo tot just l'acabo d'encetar. I si no, doncs més amunt us deixo la captivadora cita.
Post dedicat a Metis.

Votam al TOP CATALÀ!
La cita està treta de: Orhan Pamuk. Estambul. Ciudad y recuerdos. Literatura Mondadori. Barcelona, 2006. Pàg. 16.
Fotografia extreta d'IGADI.

13 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

gràcies pels comentaris al nostre blog, com que ja fa dies que ens coneixem podriem linkarnos ?

salutacions

MeTis ha dit...

guauuu gracies¡¡¡¡ jo ara tinc dos dos llegint i una pila a la estanteria per quan puga..
aquest es una novela? reconec que a mi hem van les noveles de busqueda de tresors, incognites...vamos, tipo dan brown,que hi farem.

petonets

Calidoscopi ha dit...

És preciós Istambul, ciutat i records. És un dels llibres que m'ha agradat més en molt de temps. Un ciutat vista desde tants punts a partir de la vivència personal genera.
Història, caràcter dels ciutadans, els barris d'Istanbul, els grups socials, tot es fa interessant de la manera biografica amb que s'explica Pamuk.

Interessant l'explicació del huzun, una mena de melancòlia o sentiment de decadència constant que tenen molts habitants d'Istanbul.

Manresa Calidoscopi

mossèn ha dit...

llegir amb aquesta calor .... una mica "heavy" !!! ... salut

Unknown ha dit...

Té la mà Maria,

Quan m'hi posi ho faig, ok?

Metis,

Et recomano els llibre d'Andreu Carranza... Potser de cara a l'estiu vinent, quan acabis els que esperen...

Aquest és una novel.la però autobiogràfica.

Calidoscopi,

Quina casualitat que poguem compartir el llibre, no?

Mossèn,

No serà tant!! ;-)

Isabel Barceló Chico ha dit...

Tengo este libro pendiente de lectura. Espero empezarlo antes de que lo acabes tú, a ver si podemos compartirlo, como propones. Besos.

Andybel ha dit...

.-Moltes gràcies, Tondo Rotondo pels teus comentaris relatius a les fotos del meu article "Rincones Extremeños".
.-Suposo que a tu, com a bon tarragoní, t´agradaràn els monuments romans que hi ha dispersats pel món encara que a Tarragona estiguin una mica oblidats de la ma de deu...
.-Jo, pràcticament, he visitat tots els que hi ha a Tarragona incloent-hi la Vil.la Romana dels
Munts però encara em queden molts per tota la península, França, Itàlia i nord d´Africa.
.-Que vagi bé i fins la propera vegada... Adeu.

g! ha dit...

Avans de viatjar acostumo a llegir una novela que parli del pais o ciutat on he d'anar. Et recomano sincerament que passat l'estiu marxis a Istanbul i et perdis pels seus carrerons i et barregis amb la seva gent. Per la meva banda Istanbul ha estat El Viatge amb majuscules i encara i somio amb ella.

Ja diras que tal el llibre.

Joana ha dit...

Me l'apunto.En tinc una pila pendent.
Vaig llegir " De parte de la princesa muerta" i em va encantar la descripció que fa de la ciutat i del riu que hi passa, el Bósforo.
Bon capde, Tondo!

بيتنا القديم ha dit...

La explicación posible de la aplicación contra te agradece

Jocgart ha dit...

La lectura promet. Amb molt de gust el llegiria amb vós, però no m'agafa en el millor moment de lectura, se m'acumulen llibres i massa coses alhora... De tots modes, s'agraiex i s'apunta a la llista :) Mercès!!

Unknown ha dit...

Isabel,

Iremos haciendo, al ritiomo que podamos en este vida llena de estímulos y -al final del dia- de cansancioooooooo....

Andybel,

Una abraçada i gràcies pel teu comentari. El Camp de Tarragona és una terra rica en la petjada romana, com tu bé saps. Llàstima però que els monuments, excavacions, restes, museus, etc. no rebin el millor tracte per part dels polítics.

G!,

En aquest cas ho faig de forma totalment inversa: priemr hi vaig viatjar i ara llegeixo sobre la ciutat, ni que sigui a partir d'un aspecte concret. Una abraçada G!

Joana,

No vull afegir més estrés a la teva llista de lectures penmdents. Només dir-te que m'agrada tenir-te per aquí i poder ananr compartint pàgine si posts.

6:22,

No acabo de copsar el tema, però... salam alecum!

Jocgart,

Esèrò -però- que t'agafi en un bon mo ment de vida, on la trempera vital viatgi a ritme de biorritme amunt i avall... Salut i ana abraçada!

Agnès ha dit...

No sé com serà el llibre, però la ciutat és màgica. pensar-hi només em porta records agradables... que s'allunyen del tot d'algunes Passions Turques infumables que ens venen toto sovint