dimarts, de juliol 24, 2007

MÉS SOBRE EL JUEVES

Aprofito per reproduïr l'article del cantant Titot, extret d'Això Toca, sobre el tema de la censura:

El Jueves? Egin!!! Egunkaria!!!


Doncs jo no ho trobo tant bèstia, francament. No sé de què ens estranyem. Que comptavem que hi havia llibertat d'expressió?


Avui el jutge Juan del Olmo ha ordenat el segrest del número actual de la revista satírica El Jueves. M'ha vingut al cap com la nebulosa del record d'un altre segrest: el de la revista El Papus, l'any 75 o 76. Jo era molt petit i no recordo el motiu però sí que recordo que uns mesos després la redacció d'El Papus va patir un atemptat amb bomba de l'extrema-dreta. Haurem d'estar al cas els pròxims mesos, l'estat espanyol per si de cas ha tornat a habilitar els fatxes.Però el que m'ha vingut al cap amb força més claretat ha estat els tancaments (no per un dia, sinó a perpetuitat) dels diaris Egin i Egunkaria, amb el pretext que la seva línia editorial sintonitzava amb HB. I es clar, contra el dimoni, tot s'hi val.Dic això perquè crec desorbitat l'escandol que s'ha generat arran del segrest d'El Jueves. Ja se sap que en els estats poc o gens democràtics passen aquestes coses. I la democràcia espanyola és de tant baixa qualitat que no pot arribar a ser anomenada així.

8 comentaris:

Josep Maria Yago Suau ha dit...

casundena, ara que la judicatura ha dit que procediran contra els blogs vcas i penges la portada! (ei, que és broma :-))
Enhorabona per sumar-te a la blogosfera "antisegrestaments".
En relació al tema Egunkaria, suposo que ja sabeu que tenen un judici pendent. Las fiscalia no va trobar res però un parell d'associacions de víctimes del terrorisme han bellugat Roma i Santiago fins assolir que hi hagi judici.
Si me n'arriben notícies ja us les passaré.
Una abraçada

MeTis ha dit...

ido jo que et vols que et digi, yo soc monarquica i per molta llibertat d'expressio que hi hagi, crec que es tendria que respetar una miqueta a les persones, siguin els futurs reis d'espanya o el fregapats del pizzahut, si tot deu ens possasem a denigrar al proxim que seriem? respecta es mereixen totes les persones. Cadascu pot opinar el que vulgi, aixo si es per mi llibertat d'espressio, pero aquesta vinyeta no.

salutacion tondo

Waipu Joan ha dit...

crec que portava anys sense veure la portada del Jueves. Haig de donar gràcies al del Olmo aquest per recordar-me que existeix la mofa monàrquica. De fet ja he vist la d'aquesta setmana i tot.
Voleu dir que el tret no els està sortint per la culata???

Mon ha dit...

Gracies a jutges tant monarquics i antidemocratics, des d'ara "el jueves" pujara les vendes

Josep Maria Yago Suau ha dit...

metis, la gent del Jueves es posaven amb el Tom Cruise i la Kati Holmes (diuen). En els dos casos no són qualsevol fill de vei sinó gent famosa, rica, maniàtica, venedora de la seva intimitat, etc. que es mereixen acudits com aquest, si més no. La fiscalia és la que ha muntat el ciri i, a banda, del tema censura, ha aconseguit que vegin l'acudit més gent que la que compra El Jueves.

Unknown ha dit...

Jo encara estic flipant de tot....

Es q es tan absurd..., però bueno, els hi ha sortit tot malament, s'han venut tots el nº i jha veus q la portada està a tot arreu. Qui no la coneix?

Albertus Magnus ha dit...

1a/.Tenim una monarquia anacrònica que es creu que està per damunt dels altres mortals. 2a/. Anglaterra, on la monarquia s'està qüestionant des de fa anys, -i que demostra tenir més corda que els seu cosins- aguanta tota mena de embestides i tolera tot allò que el poble li arria, -encara que només sigui per a seguir vivint del momio- i dóna proves "reials" de democaràcia. 3a/. A la portada de El Jueves, en cap lloc posa cap el nom de ningú, i les caricatures poden o nó assemblar-se a algú o altre, però això no és concluient. 4a/. Si l'acudit versés sobre el jugador Romario (ex del Barça), sobre Juan Guerra (germà del líder del PSOE), sobre les exregidores arrabassafortins o taconeslejanos, tots ells dropos de collons, de ben segur que el jutge DE L'OM ni tant sols ho hagués detectat. Però seguim vivint en un país de pandereta !!

Albertus Magnus ha dit...

La contraofensiva de la editorial en el proper número de El Jueves, vista només la portada, ja val un imperi,i els babaus que han provocat tot això, queden retratats amb una "rectificació" en forma d'il·lustració, aquesta vegada més a l'alçada de... ments senzilles, de poc alcanç, vaja.
No volíen caldo? doncs tres tasses!