dijous, d’agost 09, 2007

ANEM A L'ALGUER?

Quan arriben les festes veiem com un seguit de personatges enllustrats se sumen a les nostres autoritats: són les autoritats agermanades. És a dir, els representants de les ciutats agermanades amb Tarragona. Una de les pràctiques saludables que s'acostuman a dir a terme és que els regidors de Tarragona se'n van a les festes majors d'aquestes ciutats agermanades i aquests tornen la visita per Santa Tecla.

Una de les coses positives d'aquests agermanaments és que de tant en tant el poble ras pot gaudir -pagant- d'alguna activitat. En el cas de la ciutat de L'Alguer normalment s'organitza una anada de tarragonins a la seva festa major, activitat que cal valorar com a molt positiva. Tot sembla indicar que l'agost ha arribat i a l'Ajuntament de Tarragona encara no ha preparat aquest viatge.

Potser serà que els nostres polítics hi volen anar lliures de populatxo? Recordeu la visita institucional a Pompeia? Allí l'alcalde Nadal va adreçar-se en castellà en l'alte protocolari i en canvi la regidora Martorell va fer-ho en català... quedant aquest en clara evidència. Allí els nostres càrrecs electes sojornaven a certs indrets i el poble ras a d'altres, i és que cal tenir clar que en ser representants nostres han d'anar ben menjats i dormits, tal i com feia el difunt Pere Gibert a Rússia, doncs això simbolitza que els habitants de Tarragona són ben tractats.

Ironies a banda penso que tallar el migrat pont cultural que existia de Tarragona amb L'Alguer és una manca de responsabilitat doncs aquesta ciutat te llaços molt forts amb Tarragona, molt més enllà d'altres ciutats agermanades que només serveixen per fer-hi farres. S'organitzarà finalment el viatge institucional obert al populatxo cap a L'Alguer, o aquest s'haurà de conformar amb anar a Girona i agafar de forma individual el corresponent vol de Ryanair.

L'alcalde en funcions Sergi de los Rios podria trucar a Marco Tedde i enfortir la relació amb L'Alguer a nivell de ciutadania? Ho farà Ballesteros? Mentrestant us recomano un cop d'ull virtual a la web de l'Ajuntament de l'Alguer, per anar fent boca i anar resseguint els seus enllaços...

Fotografia extreta de David DXL i d'Alguer Info.

10 comentaris:

Mon ha dit...

a vegades penso que un agermanament entres dos pobles tindria que ser mes que un rotul a la entrada d'un poble recordant que un dia van fer un acte protocolari i una festa. Crec que tindria que haver mes lligams, en el dia a dia

Jobove - Reus ha dit...

gràcies per linkarnos, fem el mateix amb el teu bloc

els agermanaments sempre acaben igual una placa a l'entrada del poble i "si te he visto no me acuerdo", com diu mon hi ha de haber quelcom de mes amb tot aixó

salut i república

mossèn ha dit...

un dels indrets que tinc pendent d'anar ... salut

Joana ha dit...

Si l'expedició del populatxo surt de Girona, estrá alerta i aprofitaré el viatge. Conec l'Alguer però no em fa res tornar-hi, mentrestant m'entretindré amb la web!!! ;)

Unknown ha dit...

Mon,

Els que dius penso que hauria de ser la base d'aquests agermanaments, no només que els nostres polítics visquin a cos de rei unes petites vacances periòdiques.

Té la mà Maria,

Cal anar més enllà de la plaqueta i democratitzar els agermanaments, fer-los realitats tangibles pel poble.

Mossèn,

Moltes persones pensem com tu!

Joana,

Series una bona guia... amb poipulkatxo o sense.

Anònim ha dit...

Hola, amic. Vaig passar per a desitjar-te un bon cap de setmana

Jobove - Reus ha dit...

per mediació del Josep M. de Tarragona ens em apuntat a l'historia del blog Bodega Cultural sobre aquest merder de la Repsol, em d'estar units amb aquests merders de les multinacionals

salutacions

Calidoscopi ha dit...

Això dels agermanaments hi va haver un temps que estava molt de moda. I cada ciutat i molts pobles s'agermanaven amb qui fos. Ara ja ha caigut molt més en l'oblit, no estàn per aquestes coses. Mlagrat tot quan entrés en molts pobles encara hi ha el cartell de: "poble agermanat amb...".

www.manresacalidoscopi.blogspot.com

Albertus Magnus ha dit...

Crec que els agermanaments els han de proposar els polítics, per la senzilla raó de que poden fer-ho (amb els nostres calés)i un cop fets, s'ha de propiciar per a que sigui el poble qui gaudeixi d'aquests contactes d'agermanament i intercanvi cultural, i que no s'acabi sempre amb una colla de polítics atipant-se i viatjant en bussines class.

Robertinhos ha dit...

em sembla que tindràs que comprar els vols de ryanair...

una salutació amic