dimarts, d’agost 07, 2007

DE PHILIPS, BRASIL I MORTALS AMENACES

Philips, la meteixa empresa que pregona la "flexibilitat" dels seus soferts treballadors i que va decidir abandonar barcelona per traslladar els eu gruix de producció feta en terres catalanes cap a Polònia deixant fora del lloc de treball a 415 persones està involucrada en la campanya que des de sectors de l'extrema-dreta del Brasil es du a terme en contra del president electe Lula.

El colonialisme que des d'Europa va exercir-se cap a la resta del món avui encar és present, i en el cas d'empreses com Philips o Carrefour és quotidià doncs juguen molt fort dintre del camp polític atacant directament la figura del president brasiler per tal d'afavorir alternatives dretanes, que en tot cas és el poble qui ha de votar. Però aquestes grans empreses ho tenen tot: influència, diners i potents mitjans de comunicació, com la Cadena Globo que com si fos la COPE espanyola està bombardejant des de tots els seus mitjans, especialment el televisiu la figura del president del Barsil.
I perquè m'he decidit a escriure aquest post? Doncs perquè no m'agrada el que empreses com Philips o Carrefour estan fent, i que podeu llegir més detingudament en aquest blog brasiler. Però sobretot perquè el mosso que te cura del blog Bodega Cultural ha rebut amenaces de mort simplement perquè està denunciant totes aquestes campanyes neoliberals que s'estan duent a terme al Brasil. Pots estar a favor d'una cosa o en contra, però amenaçar de mort... I més en un país que encara te fresca la repressió de les juntes governatives militar i de tants i tants dictadors que hi han desfilat?

En tot cas vull mostrar-vos l'atenta carta que el Moço da Bodega ha enviat al president mundial de Philips. La resposta la podeu llegir al Bodega Cultural:

Dear Mr. Arent Jan Hesselink
Philips Corporate Communications arentjan.

Cara senhor.
Como bem saberr, aqui na Brasil, sua presidente estarr a fazerr movimentacion políticas contra a povo brasileira, atentando contra o democracia, defendendo as interesses dos minoria burguesa e elitista, juntamente com outros entidades suspeictas como OAB – de SP, que deveria estarr a fazerr uma devassa em suas instituições, e outros madames que se utilizam de suas luminárias.Segundo as conceitos básicos da marketing, um propaganda negativa de uma cliente insactisfeito, geram na mínimo 200 pessoas do seu círculo de amigos a não mais comprar a sua producto.Observe nas comentários das amigos do bodega - que a partir de hoje usará lamparina para iluminar sua recinto -, a indignação com este pouca vergonha que seu funcionária estarr a fazerr, jogando na lixo 100 anos de trabalho da Philips, que agora irão boicotar suas produtos aqui e no exterior.Perdon pela meu inglês ruim.Enquanto isto vai tomando, papudo.

Abraços,

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Amic Tondo. Gràcies per abraçar la nostra causa, denunciant en el vostre blog perquè tots els vostres lectors sàpiguen com es comporten aquestes multinacionals en els països menys desenvolupats i pobres. T'agraeixo del profund de l'ànima per aquesta taula i per la vostra solidaritat al poble de Brasil.
Una salutació sempre, des d'Aracati

Jobove - Reus ha dit...

no en sabia res, intentarem esbrinar-ho i si puc en faré un post, de totes maneres donaré el nostre suport a aquest bloc

salutacions des de Reus

Claudinha ha dit...

Muito bom post! Obrigado por repercutir a nossa luta pela ordem constitucional brasileira. Abraço!

joice ha dit...

Boa Tondo! O mundo todo precisa saber o envolvimento destas grandes empresas mundo afora, bem como refletir sobre os produtos que consome, as lutas que financia.
Um abraço!

Anònim ha dit...

vaig esmentar el seu post i vaig deixar el link en "Amics del President".

Abraçades

Unknown ha dit...

Moço,

Agraït per les teves sempre ben rebudes visites que aporten la llum de l'esperança.

Té la mà Maria,

Gràcies pel teu comentari. Aprofito per felicitar-te pel teu blog!

Claudia,

Obrigadíiiiiisimooo

Joice,

Obrigaaaaaaaadooooo!

Moço,

Conec "Amics del president" a partir del teu blog. Gràcies!

Tanhäuser ha dit...

Ostres Tondo, no en tenia ni idea d'això que expliques. Suposo que a Occident sospitem més o menys que les multinacionals tenen molt de poder a països amb governs febles (i potser no tan febles) però el que em sorprén és que fins i tot gosin a intentar fer trontollar el govern d'un gegant com Brasil.
Moltes gràcies per informar-nos i per l'enllaç tan interessant que ens has proporcionat.
Salut

Unknown ha dit...

Gràcies Tanhauser,

En aquest enllaç hi ha uj post molt interessant sobre aquest tema, relacionat amb d'altres casos similars:

http://viomundo.globo.com/site.php?nome=PorBaixoPano&edicao=502

Anònim ha dit...

Obrigada por visitar o Blog os Amigos do Presidente Lula. Sempre que for possivel eu estarei aqui para visita-lo!

Um abraço e volte sempre ao blog!

Anònim ha dit...

Luiz
Vi seu link la no blog da Helena, nos Amigos do Presidente Lula.Gostei de saber que vc está apoiando uma causa, A phlips quer derrubar Lula e nós não vamos deixar. e nem a Helena do Blog. Que tal você colocar aqui um link do blog?

www.osamigosdopresidentelula.blogspot.com

Obrigado

Neres ha dit...

ay, no me dejó traducir al español.

bueno, te dejo mis saludos.

José Elesbán ha dit...

Tondo,
Gracias por sua visita.

ANTONIO DELGADO ha dit...

Que cosas rara hay en Brasil.

Un brazo fraterno desde Portugal
Antóni Delgado

Unknown ha dit...

Helena,

El teu blog realment és un referent! Obrigado!

Luiz,

OK. Link i post!

Neres,

Estos traductores automáticos a veces se cuelgan... gracias por intentarlo!

Zealfredo,

SAlut!

Antonio,

Coses rares i perilloses...