divendres, d’agost 03, 2007

ENS PRENEN LES PLACES I ELS CARRERS

Els espais públics han de ser eminentment això: públics. Uns espais on poder compartir mirades, impressions i complicitats; uns espais on poder transitar o senzillament gaudir de tot el que ens uneix en aquest territori compartit i compartimentat que és la ciutat.
A la ciutat de Tarragona -i més sota el bat de sol de l'estiu- existeix un dèficit d'espais públics a l'aire lliure o al carrer en els quals hi podem gaudir d'una sensació de benestar mínima: sense sorolls, sense sol directe, sense brutícia, sense...

Sóc conscient de que moltes persones em llegiu des de llocs insospitats, esforçant-vos per entendre els meus posts... utilitzant el traductor automàtic... I de vegades us mortifico amb posts potser massa locals. Avui no faré una excepció doncs vull alçar la meva opinió en contra de la decissió de l'Ajuntament d'instal.lar el mercat municipal a la palça Corsini i el mercadet a la Rambla Nova.
I això què vol dir? Vol dir que per culpa d'unes reformes a un espai municipal -que és el mercat- però que l'exploten empreses privades -de forma molt digna, tot sigui dit- els ciutadans de Tarragona hem perdut el poder gaudir d'una de les poques àmplies places del centre de la ciutat doncs hi estan instal.lant un nou mercat provisional, i periòdicament hem perdut la possibilitat de passejar, seure o bé transitar amb comoditat per la Rambla Nova: artèria principal del centre de la ciutat.

Em pregunto per quins set sous hem d'aguantar aquesta pèrdua de l'espai públic i per quin motiu no han indemnitazat els paradistes del mercat i punt: potser els hagués sortit més barat que construïr un nou edifici i fer que els ciutadans de Tarragona deixem de gaudir dels pocs espais públics una mica dignes que ens queden. Per quins set sous ens prenen les places i els carrers?

Votam al TOP CATALÀ!

9 comentaris:

mossèn ha dit...

i a voltes també els calers .... !!! salut

Anònim ha dit...

Em penso que estem tots bastant "cremats": farts de tanta gent, de tanta "llibertat" i de tan poc ordre.

TORO SALVAJE ha dit...

Tens tota la raó, a Barcelona va passar el mateix amb la reforma del mercat de Santa Caterina, el van ficar provisionalment, o sigui dos o tres anyas, al passeig Lluis Companys, i de cop va desaparèixer tot aquell espai públic.

Robertinhos ha dit...

aviat company, al pati de casa ens fotran quelcom també

MeTis ha dit...

bé, tambe hi ha que tenir una miqueta de paciencia i pensar que es per reformar un lloc que quedara segurament mes bonic a la ciutat. jo preferia passetjar per la platja que no per la rambla nova..

Maria Romeiras ha dit...

Não conheço a tua cidade, mas os espaços públicos são espaços de liberdade, são para preservar como jardins de todos nós. Neles se cultiva a liberdade de expressão e a cultura e animação de rua, neles se ouve música, palavras, um grito, se vê arte, se sente a gente. Neles somos realmente livres e irmãos. Em empatia... Um abraço.

Joana ha dit...

A Girona el mercat va d'un costat a l'altre...A les rives de Ter, a la Devesa... clar sembla un mercant ambulant!Ara aquí ara allà!
Bon cap de setmana, Tondo!

Waipu Joan ha dit...

al pas que anem podrem empalmar la fira de Nadal, el mercadet, la festeta de Mediterrània, el congrés de balística... la flor i la nata dels esdeveniments mundials, tot al mateix emplaçament!

Jenipher ha dit...

Mis cariños para ti... y un besote de chocolate...