divendres, d’agost 24, 2007

TAURÓ DE PAPER?

La creació de la notícia i com aquesta és retroalimenta fins a esdevenir record sempre és una cosa que m'ha cridat l'atenció. Aquests dies Tarragona ha estat notícia no ja a nivell estatal sinó fins-i-tot més enllà d'aquesta pell de brau de la que ens parlava Espriu. I la notícia no ha passat desapercebuda doncs ha estat i és tema de conversa a cafès, blogs i celoberts. El motiu: el tauró femella que alguns han batejat amb noms d'arrels cristianes: Miracle i Magineta...
Està clar que la notícia d'aquest tauró que va venir a morir a la costa encimentada de Tarragona i que va ser vilment vilipendiat és un fet anecdòtic si ho comparem -com he llegit al blog Així ho penso- amb els centenars de taurons que són massacrats ben apropet de casa nostra, però lluny de curiosos, flaixos i càmeres: uns 350.000 només a l'estat espanyol segons Oceana.

Però el més curiós és el que he llegit avui al Diari de Tarragona, de la mà d'Ivet Batet: l'alcalde ha proposat guardonar les persones que van capturar l'animal amb el Diploma de Serveis Distingits. El millor guardó que ha tingut l'Aquàrium de Barcelona és un: publicitat gratuïta a tort i a dret. Doncs ara els nostres representants decideixen reblar el clau atorgant-li aquest simbòlic diploma, suposo per aconseguir allargar una miqueta més la història i marcar el territori des del consistori.

Doncs bé, la decissió realment és sucosa de comentar però he optat per passar de la teoria a la pràctica: per escriure un e-mail a jballesteros@tarragona.cat -o sigui Josep Fèlix Ballesteros, el flamant alcalde de Tarragona- demanant-li que no es lliuri el Diploma de Serveis Distingits als capturadors del tauró... Així de senzill, sense massa rollo.

Fotos de Tondo Rotondo. A sota us adjunto un petit vídeo d'Oceana.

12 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

He escrit un email al Ballesteros, quina gracia, he dit que ho deixi corre i que es fiqui a treballar que cuatre anys pasant volant

salutacions

Anònim ha dit...

Jo també penso que és descabellat donar un diploma a aquestes persones. I si els hi donen a ells, perquè a mi no, que treballo cda dia i participo de les festes en una colla?

Albertus Magnus ha dit...

Tondo, he fet com tú. Un senzill i breu pensament enfundat en forma d'e-mail enviat al Sr. Alcalde. Ah! i si això segueix endavant, jo també reclamo la meva part de reconeixament i premi, doncs m'he quedat estoicament apartat de tota la moguda a fi i efecte de no destorbar. I això val tant com intervenir directament, no??

mossèn ha dit...

la qüestió és donar alguna cosa ... i si em donen un càrrec de confiança ?? ... salut

MeTis ha dit...

una distinció nomes per agafar-lo? amb les farides incloses? quina bogeria. jo al menys ja hi conegut al ballesteros, que tan sentir parlar per aqui encara no li havia vist la cara.

per cert, premi per tu al meu blog.

petons

Unknown ha dit...

Té la mà maria,

Doncs penso que pot ser bona idea enviar-li e-mails, tot i què supso que la decissió ja deu estar presa i per això tampoc crec que sigui interessant engegar una campanya blocaire. No se...

Auriga,

Doncs si, tens tota la raó.

Albertus Magnus,

I tant! Penso que el que comentes no és irònic sinó certer. A més la teva actitud segur que no ha accelerat la mort de l'animaló. "Diplomas para todos".

Mossèn,

Hummm.... No se que prefereixo si un Diploma de Serveis Distingits o un càrrec de confiança... Ara que vist com devaluen aquests diplomes potser el tema crematític millor?

Metis,

És un plaer tenir-te sempre per aquí... o potser un luxe. No ho sé! En tot cas gràcies!

Anònim ha dit...

Peace and Love, Imagine...

zel ha dit...

Què, perquè els donen el guardó? per la salvatjada en directe que vam patir tots a les notícies? Tanta bogeria pel pobre animal amb un ham dins? Només van voler afavorir la propaganda de franc, no? Salut i felicitats pel premi.

Anònim ha dit...

Quan serà que el ser humà va a aprendre la civilidade dels animals...

Anònim ha dit...

Doncs jo l'altre dia el vaig veure passejant per la rambla...no comments...
Respecte al tema tauró, jo no crec que hagin de donar cap guardó. Potser no soc ningú per dir qui es mereix un guardó i qui no, però el que tinc molt clar és que com a mínim, si el pobre animal s'havia empassat un bon ham i venia a la costa a morir, malalt, l'estrès que el van fer passar amb la seva captura, "per a salvar-lo", no el va ajudar gens. Per evitar el perill pels banyistes queda clar que s'havia de fer alguna cosa, però un tauró em sembla que es pot capturar de moltes maneres, i que aquella no va ser gaire adequada...a més, amb tota aquella expectació al voltant de gent...

Jesús M. Tibau ha dit...

De vegdes petits detalls ens enceguen i no ens deixen veure els veritats gegants. Quines contradiccions té l'ésser humà!

Robertinhos ha dit...

amic Tondo, ja saps que en aquest país són aficionats a donar premis quan la mort ronda pel mig...