divendres, de setembre 07, 2007

IDEES ANTIGUES EN AQUESTS TEMPS MODERNS

Hi ha persones que durant gairebé tota la seva vida són maltractades... per la vida. Patiments, malalties... N'hi ha d'altres que ho són de forma puntual. Potser és ingenu pensar-ho, però... existeix algun motiu? Per quin motiu uns si i d'altres no? I molts cops els que no, són realemnt uns cabrons. En Francisco Franco, per exemple, va morir al llit, vell i amb ràbia.

Des de sempre hem pensat en aquestes coses, per això vull compartir amb vosaltres un parell de cites de dos textos que he estat assaborint amb calma aquests dies: La modernament anomenada Teodicea Babilònia (anys 1400-1000 abans de Crist) i del Llibre de Job ("aprox. 500 abans de Crist").
Vull doncs compartir aquest parell de citacions:


"Es reforça el tirà que no és més que pecat, però s'aixafa el dèbil i es rebutja el que no produeix" (Teodicea Babilònia 273-275)


"¿T'agrada fer-me mal, rebutjar l'obra de les teves mans i afavorir els plans dels malvats?" (Job 10, 3)

Llegint aquests textos arribem a pensar que no hem inventat res de nou... Temps moderns, doncs, amb idees antigues.

4 comentaris:

Felicituri ha dit...

Tondo gracias por la visita y el comentario. En cuanto lo he visto he venido a ver el tuyo. Siento no poder seguirte en catalán. Igual sería bueno que montaras un traductor en el blog se ven bien y ayudan a incultos como yo.

mossèn ha dit...

alguna cosa ... sí, oi ??? ... salut

zel ha dit...

Ai, Tondo, que nou i vell és tot, que nous i vells són els nostres pensaments, que nova i vella és la injustícia, quanta raó que tenien ja llavors. I és que em sembla que allò millor i allò pitjor és dins mateix de la naturalesa humana i només depèn de la nostra voluntat fer sorgir l'un o l'altre. Em va fer gràcia llegir:
"Avui en dia els joves no estan sensibilitzats per res, no creuen ni respecten, no hi ha gaire res a fer. D'aquí un temps no es podrà... els interessa tot menys l'aprendre" (traducció lliure) Ho deia ARISTÒTIL!!!!

Boira ha dit...

La vida és així d'injusta Tondo.:(