dijous, de gener 24, 2008

VENDRE LA MARCA "CULTURA"

Jo sóc dels qui pensa que cultura és una concepte molt ampli i dinàmic en tots els aspectes, per això no m'acaba de fer el pes tota aquesta moguda de les capitalitats culturals, doncs penso que se n'obliden de la base, del poble per esdevenir només una excusa per a potenciar els contactes i viatges del polítics, tècnics i resta de rares avis que tenen la fortuna de poder viatjar no ja de franc sinó cobrant alguns eurets.
El muntage és brillant: piloteig per totes bandes. Els polítics dónen guardons i els "capitalerus culturals" atorgen títols. Per posar un exeple, mireu qui forma l'anomenat Bureau internacional de tota aquesta moguda, que em recorda més a aquells falsos nobles que atorgaven títols nobiliaris al millor postor. Això si... ara tot plegat amb el suport de molts polítics electes que pensen en el rèdit electoral de tot plegat. Ja veureu sinó -a Tarragona- les coses que passaran -a nivell cultural- durant la darrera legislatura municipal...

5 comentaris:

Oscar Ramírez ha dit...

Si això de la capitalitat cultural ho dius per la candidatura de Tarragona, jejejejeje, ho sento però mal que ens pesi i consti que a mi em sap molt greu, no podem optar a cap capitalitat cultural amb un sol teatre, una programació cultural desequilibrada i una projecció dels programadors locals bastant antiquada. Estic d'acord amb el teu comentari, la cultura és un terme amplissim, sense fronteres o amb fronteres molt amplies.

Joana ha dit...

I em sembla que pocs diners hi destinen, a la cultura. I així ens va, com a ensenyament i sanitat...anem força a la cua! lamentable!
Bona nit Tondo

mossèn ha dit...

viatjar ... jo també vull c polític !!! ... salut

Robertinhos ha dit...

estic d'aord amb tu. Com pot ser una ciutat que viu arrepenjada en els Beatles capital de la cultura? de quina cultura?

a mi tampoc em diu res això, ho vec més una diversió de rics i esnobs

Una ha dit...

La cultura tampoco tiene nada que ver con ir a la universidad,tener muchos títulos ni cargos políticos.
La cultura no es sólo conocimiento,instrucción ni sólo dinero.
Decir qué es la cultura es como empezar a intentar definir el amor,la felicidad...