dimarts, d’abril 15, 2008

ELS TRANSVASAMENTS NO SÓN LA SOLUCIÓ

Ahir els uns, avui els altres i el nostre territori cada cop més pudent, sec i deixat no de la mà de Déu... sinó de la mà del formigó, les canonades, les comissions i l'especulació.
Mostrant aquesta imatge, aquest blog s'adhereix de cor i de cap a la campnya de la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

Algú s'anima?

Aquí teniu el seu blog.

5 comentaris:

Robertinhos ha dit...

jo crec que el problema de fons no són transvasaments sí o no, sinó un NO als nous camps de golf, jardins, piscines, etc.

Ferran Porta ha dit...

Sóc de lletres, suposo que per això no ho entenc, però si el problema és que cada cop hi haurà menys aigua i el mar n'és ple, ¿perquè no es posen les energies en les dessaladores? Se suposa que l'aigua del mar trigarà força a acabar-se, no?

Nontencres...

Anònim ha dit...

ferran, precisament és el que s'està fent, el problema és que encara no estan enllestides, ja que fins ara no s'havia fet res, així que la solució de portar l'aigua que el Consorci d'Aigües de Tarragona compra als regants i no utilitza i Barcelona se la recompri (es a dir, la cobraran dues vegades) fins que duri la sequera i s'obri la desaladora, no és res més que un pegat, però necessari per garantir només l'aigua de boca (recordem que a l'area metropolitana a dia d'avui es multa el reompliment de piscines, de reg de jardins...)

*MaRiA* ha dit...

No, no són la solució! Ens prenen aigua a tots per endur-se-la cap a Barcelona i aquí, com bé dius, ens quedem secs! Bé, aquí, a Lleida amb el Segre, i a Girona amb el Ter...

M'agradaria veure què passaria si la situació fos a l'inrevés... Se'n preocuparien tant? 'Diuen' que s'ha d'abastir d'aigua a Barcelona pequè concentra el major tant per cent de la població catalana. Clar, aquest tant per cent no es pot quedar sense aigua... Però 'ells' tampoc sense els vots d'aquest tant per cent!

Pepako ha dit...

bones!
totalment d'acord, no són la solució, encara que amb matissos.
es podria considerar com una bona solució en cas de verdadera necessitat i urgéncia, sempre amb carácter temporal i previ estudi de totes les consequències que comportaria, però mai hauria de ser una solució definitiva al problema de la sequera, si modifiquem el caudal natural del riu, a la llarga surgirán problemes, a mi em venen al cap les inundacions que vam tenir fa uns anys a Tarragona.