dilluns, de maig 26, 2008

MANUEL MARULANDA, TIROFIJO

Manuel Marulanda va entrar a la història mítica d'un país -Colòmbia- i d'una gent -que somia un món millor-; i ho va fer molt abans de morir, amb discreció i sobrevivint a 17 presidents colombians i diverses juntes militars que s'havien marcta com a objectiu eliminar-lo físicament: poca broma.
Mentre les pantalles cinematogràfiques ens parlen del Che Guevara, les pantalles televisives continuen vilipendiant en Marulanda. I al cap i a la fi tenien els mateixos objectius, els mateixos somnis. Potser amb matissos fruit de l'època que els ha tocat viure, però arriscant-ho tot per sobre de les camionades de fems mediàtics que els nostres arregladets governs occidentals acostumen a llençar per sobre de tothom qui gosi plantejar alternatives.

Imatge extreta d'aquí.

12 comentaris:

Verena Sánchez Doering ha dit...

hay personas que logran sembrar y cosechar en vida y se entregan a sus sueños e ilusiones en cuerpo y en alma
mi abrazo y muchos cariños querido amigo
besitos

besos y sueños

Anònim ha dit...

no estic d`acord amb el teu comentari, ting moltes matizacions a fer. pero sol et dic, que el seu nom es Pedro Antonio Marín, el nom que tu dius es dún sindicalista mort............................

no vull seguir , sols puc dirte que a Colombia porten masa temps amb guerra, i hu dic per que personalment he estat dos messos i se com es viu, i no es viu.
per cert per un comypany del pais quasi ens secresten a Medellin.


Salut

Apa Noi

*MaRiA* ha dit...

Tondo, és cert que s'ha de lluitar per un somni, com també és cert que les circumstàncies que a cadascú li toca viure condicionen molt un comportament i només si es viuen, se'n pot parlar... Però lluitar per un ideal en guerra, això no té justificació...

Salutacions!

Roxi ha dit...

hola tondo
hace algunos días le di mi pésame a mi papá que es muy admirador de Tirofijo, de las farc, y en general de todo movimiento revolucionario.
A mi me parece que el sueño que hay atrás de todo esto es muy lindo, valiosísimo, pero no justifico ninguna forma de violencia, mecanismos que están en la génesis de las farc.
Ingrid Betancourt está muriendo lentamente en la selva, alejada de sus seres queridos.
Ella es solo un ejemplo, emblemático por cierto, pero hay muchísimos casos de personas que viven esa violencia contra su vida, su entorno, sus afectos, etc.
Considero un sin sentido creer que un bello ideal, se va llevar cabo causando tanto dolor. Simplemente por como se devuelven las energías no lo creo posible.
Ayer quedé muy impactado con las declaraaciones del sucesor de Tirofijo, entre varias cosas que dijo, planteó que el va a "seguir batallando para lograr la paz".
Te das cuenta la antítesis? Es una figura literaria linda para exaltar su sueño, pero es absurdo !!
Yo estoy por el diálogo, por intentar escucharnos.
Entiendo también que es difícil dialogar con alguien más poderoso que te pone el pie encima, pero entonces hay que buscar maneras más creativas que la violencia.
Abrazo!

Zenit R.A.M. ha dit...

Com ha pacifista, ingenu i amb vocació de víctima mai homenatjo a la gent que fa la guerra, de cap bando.

Salutacions.

Joan de Peiroton ha dit...

L'alternativa a les FARCS té un nom: democràcia. No el ploraré, aquest. Aplicava la dictatura de les armes i la llei del més fort. Això no és democràcia. És despotisme i tirania. Todos los secuestrados a casa!!!

Unknown ha dit...

Llegiu bé el post, amics i amigues... :-P

Unknown ha dit...

Contetsaré més endavantels comentaris, ra bé... perquè us feu una idea de per on navego, el que penso és que ni les Farc seran derrotades ni el que representa Uribe serà derrotat. Empat tàcnic, com a Irlanda del nord.

Amb aquest background penso que caldria una negociació per a possibilitar l'alliberament dels segrestats tant per les FARC com pel Govern, en un intercanvi, per una segona fase on les FARC abandonin les armes, es decreti una amnistia i puguin concòrrer a les eleccions si vlen, o donar suport a qui vulguin.

I potser llavor, Colòmbia seguirà la marea que sotraga el continent america per la seva meitat - sud.

Són idees a raig, però penso més tot plegat.

La pau és mereix arromengar-se.

Unknown ha dit...

Uff, que ràpid ho he escrit... disculpeu els errors "tipogràfics"

Anònim ha dit...

El objetivo del atentado de las FARC en Madrid era el vicepresidente de Colombia
EUROPA PRESS. 28.05.2008

Anònim ha dit...

Its ok if the appearance of your blog is not good. The important thing is the topic or the content of your blog.

Anònim ha dit...

This topic have a tendency to become boring but with your creativeness its great.