dissabte, de juliol 05, 2008

AMB COLÒMBIA AL COR

Vull parlar-vos de Colòmbia, però tinc por d'allargar-me massa, i tampoc en se prou. Ho faré doncs dient-ne quatre de fresques i proposant-vos uns enllaços.
Me n'alegro de l'alliberament d'Ingrid Betancourt, l'ex candidata presencial que estava molt malalta però que sortosament ara ja fa més bona cara (ens ho recorda la Zel). Me n'alegro també de l'alliberament dels contractistes ianquis de la CIA i dels comandaments militars i policials colombians (aquests darrers si que són terroristes)... I penso que les FARC haurien d'haver-los alliberat abans per donar un cop d'efecte mediàtic, abans de que el narcotraficant Uribe ho fes gastant-se 20 milions (milions!) de dòlars i activés una campanya mediàtica que li permetrà allargar una temporada més el seu mandat, capejant la tempesta judicials que te a casa seva i presentant-se al món com un gran demòcrata, a l'estil de les democràcies amigues de Rússia i Arabia Saudita, clar. Uribe, com tots sabem, forma part de l'inmaculat eix del bé, beneït pels Estats Units.
M'uneixo però a les paraules del president de Nicaragua, Daniel Ortega, que es pregunta per l'alliberament dels 500 guerrillers avui en mans del govern del mafiós Uribe, un dels quals va aconseguir denunciar les tortures i fam a una ràdio basca, que suposo en Garzón intentarà tancar aviat.
M'uneixo a la pau que busquen persones com Piedad Cordoba, una pau carregada de vida i d'il·lusió, a les antípodes de la pau que regna als cementiris. No és curiós que a la televisió de casa nostra generalment sigui vetada, la Piedad Cordoba, i en canvi l'estat major del mafiós Uribe hi te via lliure? Llegiu la seva web i resseguiu el seu blog.
La insurgència a Colòmbia entona aquest dies la campanya més dura que mai ha patit, en els fronts militar i informatiu, d'aquí que els enllaços que ofereixo no incloguin els favorables a Uribe, els quals podeu trobar facilment en qualsevol mitjà de comunicació. Potser per això he escollit un parell de vñideos, un sobre l'ELN i l'altre de les FARC, aquest cal contextualitzar-lo en l'ambient per tal de copsar-lo millor.



44aniversario
Cargado por frenteantv

Voces de Colombia

Web de les FARC-EP.

Web de Piedad Cordoba.

Post de setembre de 2007.

El que ha costat alliberar-los.

Alvaro Uribe

Blog del Frente Antonio Nariño.

Web del Frente Antonio Nariño.

Movimiento bolivariano por la nueva Colombia.

Resistencia en la red

2 comentaris:

zel ha dit...

Gràcies Tondo per les informacions.
Tot això m'ho llegire i tant que si. El que m'emprenya i molt és que juguin amb els sentiments de la gent, que fins i tot juguin amb la nostra escala de valors, perquè ja dubto de la foto de la senyora amb cara de misèria, perquè ja dubto de mi mateixa...

Jobove - Reus ha dit...

si, se la veu més grasa, deu haver menjat bé la Betancour i suposo que també algun polvet no ?

com ho manipulen tot, carallots !!!