dijous, de novembre 27, 2008

BOSSES DE PLÀSTIC

S'ha obert la guerra institucional contra la bossa de plàstic... i com sempre serà el poble qui n'assumirà les conseqüències.

Podría fer un cant a les virtuts d'aquesta nova normativa catalana contra la bossa de plàstic -tant utilitzada pels cossos policials per tal d'infligir tortures deixant momentàniament sense respiració a detinguts per motius polítics-. De fet l'ús desmesurat de bosses de plàstic no el trobo bé... ara bé... que en dieu dels embalatges, de la quantitat de cartró i plàstic innecessari... perquè no es fa una normativa per tal d'obligar les empreses a reduïr embalatges innecessaris?
Penso però una cosa: Personalment sempre reutilitzo les bosses de plàstic i utiltzo un d'aquests enginys de l'Ikea que et permet acumular-les fàcilment i tindre-les sempre a mà. D'aquesta manera la meva economia s'estalvia comprar gran part de les bosses de la brossa què hauría de menester si les bosses de plàstic dels supers s'haguéssin de pagar.
Suposo què a Catalunya s'incrementarà doncs el consum de bosses de la brossa, aquestes d'un sol ús -a diferència de les del super-. Desconec però a qui pertanyen les empreses que es dediquen a fabricar les bosses de la brossa, en tot cas els ha tocat la grossa.

6 comentaris:

Hugo Rebelo ha dit...

es una nedida buena pero como siempre, quien acarreta con las consequencias con los ciudadanos.
es lo que tenemos!

saludos

http:\\coresemtonsdecinza.blogspot.com

kiko ha dit...

La medida es buena, y esta claro que pagaremos los consumidores las consecuencias como siempre, pero haces una pregunta muy buena bajo mi punto de vista, por que no realizan una normativa eliminando los embalajes tan cargados de plásticos, de polis pan y de cartón innecesarios, creo en mi molesta opinión que algún alto cargo tendrá algunas acciones por hay perdidas y en las bolsas de mano, pues no, y hay que intentar eliminarlas y que el ciudadano se lleve las cosas del súper en los bolsillos.

Cèlia ha dit...

Avui et recolzo totalment!, els embalatges i plàstics innecessaris dels productes és d'escàndol! Magdalenes amb bossetes individuals ( és una novetat, fins fa poc no era així)dins la gran bossa que ho embolcalla tot, iogurts... abans de posar les coses a la nevera, has de fer un màster en desembolcallar i reciclar...

Mon ha dit...

per exemple perque no es torna a utilitzar lo de tornar els envasos d'ampolles de vidre a la botiga? i s'obliga a les empreses a embotellar en vidre en comptes de plastic? No se es una manera de estalviar també, dic jo

Anònim ha dit...

Pagar les bosses, increment de les multes de transit, ... A Catalunya més mossos, a Tarragona més urbans, i no per vetllar per la nostra seguretat, només teniu que mirar els pressupostos en l’apartat de ingressos, les multes munten un colló, com més crisis, més ens foten, però els politics de “farra”.

Unknown ha dit...

Si, anònim... foten un atemptat a la Índia, en hotels de luxe i només fan que sortir polítics que estaven dilapidant el diner públic... Perdó... ens estaven representant. :-)