diumenge, d’abril 26, 2009

TARRACAJORRANI


"Tarracajorrani", una curiosa paraula va envair amb potència la Rambla Nova de Tarragona dies abans de Sant Jordi... un dels dies en què aquest indret és literalment assaltat pel poble, de fet enguany la Guàrdia Urbana s'hi passejava a cavall per poder controlar millor el cotarro.

De fet per al llençament de l'exòtica parauleta s'han emprat alguns mètodes no permesos per la normativa de civisme de l'Ajuntament: pintades, pancartes, etc. I és bo i positiu que des d'aquesta candidatura s'opti per aquests mètodes de carrer, com bo seria què els moviments socials no siguin sancionats o bastonejats per fer-ho. O tots moros o tots cristians.

N'anirem parlant d'aquesta candidatura tarragonina, en tot cas en aquest post vull posar el crit al cel per un tema, que podeu entendre visualitzant el vídeo promocional:

La "J" de "Tarracajorrani" (Tarragona, candidatura als Jocs del Mediterrani) que s'utilitza en la cançó promocional (Endance Group. Nuestra pasión, tu diversión) és cantada en la seva fonètica espanyola, i no catalana ([χ] so de la jota castellana: José i no el so [ʒ] de la jota catalana: Boja). Tota una incongruència per a una candidatura potenciada per dos partits polítics: PSC i ERC que s'autodefineixen com a catalanistes.

I continuarem analitzant coses... de gratis, sense ser assessors de ningú :-)

I ja que parlem d'esport... us presento el vídeo de l'urbano karateka, que fa uns mesos va fer-se mediàtic gràcies al Youtube. Participarà aquest urbano als jocs mediterranis? Ho farà defensant el més alt valor, l'amor? O potser defensant la pau?

6 comentaris:

jaka ha dit...

A mi la paraula aquesta no m'agrada gens ni la promoció de la campanya... i la Tarragona 20016? ja es nota que importa mes les "pilotes" que la cultura.
i la pantalla de la Rambla... ?¿?

Joana ha dit...

M'agrada la teva anàlisi minuciosa de Tarragona 2016. Segueix endavant que ja falta menys per arribar-hi :)
Va anar bé Sant Jordi????

UN ALTRE ANÒNIM, ha dit...

Si això es l’únic que saben fer els que preparen la candidatura de Tarragona 2017, ens demostra que el ballesteros i companyia, varen “despilfarrar” una milionada, a canvi de paraules de jeroglífic que ningú entén, son una colla de pocavergonyes, espero que demostrin a on van a parar els diners. Aquest “despilfarro” ho pagarem amb multes de trànsit.

La casa de Pinel ha dit...

desde luego el video no lo habia visto y me a dejo en la parra, a eso le llamo estar al servicio del ciudadano, desde luego el tio karateka autentico, otra hubiese sido que hubiese golpeado a uno de mi barrio pues en ese caso el peso de la justicia de mi barrio hubiese caido sobre el, justicia sobre justicia a veces necesaria contra atropellos.

Anònim ha dit...

aquest tipus de campanya com Tarracajorrani assoleixen l'objectiu si es parla del tema i el fet es ke se n'ha parlat i molt. Despres esta el tema de si agrada o no. A mi no m'agradaba gens ni mica el chiqui-chiqui, pero va "arrasar" en espanya i per que no dir-lo, en catalunya tambe. I va ser un català qui va llençar la campanya (Buenafuente). Lo de la "J" trobo ke feu un gra massa. En canvi no valoreu la valentia de fer una cançò en català per a una candidatura que ha de ser de tot l'estat espanyol. Pel que vaig llegint cada cop tinc mes clar ke alguns no saben interpretar el tema en clau de ciutat i nomes en clau politica local, espantats de ke si Tarragona surt escollida la rendibilitat sigui tota per al Ballesteros. Tambe puc dir, ja ke ho conec be, ke 2016 li esta costant a l'ajuntament molts mes diners ke 2017, ke akests es busquen la vida, potser amb metodes criticables, pero aixo ja no hi entro. I en canvi lo de 2016 es una vergonya de mala gestio i no en parlem res del tema.

UN ALTRE ANÒNIM, ha dit...

Anònim de les 12:38 PM, estic d’acord amb tu, que tot el que sigui promocionar la nostra ciutat es bo, però es te que valorar la situació actual.
No se si a tu, la crisi t’afecta, a mi m’afecta bastant, i el que no trobo gens correcta, es que l’ajuntament i el Ballesteros davant, vulguin fer el que s’havia planejat fa uns anys, perquè la situació a canviat molt, ja no es la mateixa, s’ha de tenir en compta que els ingressos de l’ajuntament, per les vies normals, no son els mateixos, i si l’ajuntament, vol igualar ingressos, fen pagar més al pobla, a base de sancions de trànsit, o d’augment de arbitris i tributs, i tot perquè els que volien tindre un xollo, no el poden tindre, la cosa pot acabar molt malament.
Deixem-se de viatges, de dinars i de sopars, de Tarragona 2016 i Tarragona 2017, per més endavant, i anem per feina, que n’hi ha molta per fer i no es fa rés.