dilluns, de maig 11, 2009

OPCIONS

Avui, tot dinant, pensava sobre que és més ètic...
Quan una empresa acomiada treballadors, s'obren dues maneres de pensar.
A.- Com què l'empresa ha acomiadat treballadors com a consumidor deixar de consumir els seus productes: Que es fotin.
B.- Com què l'empresa ha acomiadat treballadors com a consumidor continuar consumint els seus productes, ja que així se suposa que trigarà a fotre'n fora més.
El cor no dubta en abonar l'opció A... el cap -però- fa que m'acosti sense passió a la B.

4 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

arribar a aquest dilema és molt mala senyal

Josep M. ha dit...

Bé, realment és una merda, però hem de pensar que moltes empreses acomiaden perquè de veritat que és complicat soportar la crisi amb un excés de treballadors (d'acord, són minoria, però hi són). T'ho dic jo que sempre que he treballat he notat com sobrava gent, que n'hi havia que senzillament no tenien feina. D'acord, cobràvem una merda i ens mereixíem més temps de descans, però sempre he pensat que això de contractar gent és molt aleatori: hi pot haver feina un dia, però un altre no, i tu pagues tot el mes a X. Si X no rendeix, millor acomiadar-lo, perquè tu hi seguiràs perdent calés i al final el negoci s'enfonsarà.

Ara bé! El problema que tu comentes no rau tant en les petites o mitjanes empreses, sinó en les grans multinacionals. Però és que totes les multinacionals fa dècades que es desfan dels treballadors quan volen. Tenen beneficis fiscals per instal·lar-se en certs països, contracten mà d'obra a preu de tercer món... Però hem arribat al punt que quan anem a comprar només podem fer-ho a supermercats, i als supermercats només hi ha productes de multinacionals, o de grans empreses.

Només et puc recomanar una cosa. Si has de triar entre un o altre producte, fes-ho en clau de llengua. Si etiqueten en català, respecten el país i segurament respectaran els treballadors. En canvi, si no ho fan, ja saps què te'n pots esperar.

Tuà ha dit...

Realment arribats a aquest punt vol dir que no anem bé.

Anònim ha dit...

vidios en español y el resto en polaco. valla merda de mierda