diumenge, de juny 28, 2009

COCA COLA ZERO

L'empresa Coca Cola, ha retirat del mercat veneçolà la seva darrera creació: la Coca Cola Zero, i ho ha fet després de què el Ministeri de Salut del país caribeny hagi detectat components perjudicials per a la salut de la persona en aquesta beguda. A Mèxic i Xile aquest producte també va ser objecte d'intervenció de les autoritats sanitàries ja que incloïa Ciclamat de Sodi, substància considerada cancerígena als Estats Units i a la Únió Europea.
El ministre de salut Jesus Mantilla ha dit que "El producto debe salir de circulación para preservar la salud de los venezolanos".
Coca Cola Zero ha anat començant a conquerir el mercat laltinoamericà molt recentment, de fet a Veneçuela hi és present des d'aquest abril, i a d'altres estats com Colòmbia, Costa Rica o la República Dominicana des de l'any passat.
L'oposició dretana està aprofitant aquesta qüestió sanitària per tal de desgastar el govern bolivarià. En tot cas aquestes persones són convidades a beure ciclamat de sodi com bonament els plagui, però el gruix de la població, a Veneçuela i arreu, ha de tenir coneixement de què estan fets els aliments que consumim i si aquests no són saludables han d'estar retirats del mercat.
Compareu part de la composició de la Coca cola veneçolana:
La LIGHT: Acesulfame K (16mg/%) i Aspartà (24mg/%).
La ZERO: Ciclamat de Sodi (27mg%), Acesulfame K(15mg%) y Aspartà (12 mg%), això fa que sigui mes dolceta que la light, però també nociva per la salut ja que el ciclamat de sodi és prohibit a desenes de països del primer món.
A a casa nostra? No ho sé! En tot cas la Genialitat de Catalunya no deixa debatre la Iniciativa Legislativa popular sobre els aliments transgènics al Parlamentet regional. I qui és queixa?

3 comentaris:

Rita ha dit...

Me n'havien parlat d'això i el desembre passat, que vaig ser a Nova York, vaig observar que no tenien coca-cola zero enlloc.

Des de que me'n van parlar, que no n'he comprat més de zero i segueixo amb la light.

eloi ha dit...

És la segona vegada que escolto això... si el río suena... haurem de beure aigua i llestos!

Judit ha dit...

Vaiaaaaaa, és la meva cola preferida. Sóc fumadora, bec zero, ostres... m´espera un futur incert! Ei que també m´agraden les pomes, i les bajoques, i els tomàquets de l´hort del pare eh?