diumenge, de juliol 19, 2009

BALTASARADES

No fa gaire la Genialité de Catalunya va prohibir als pagesos segar el blat al migdia per tal de prevenir incendis.

Enguany l'incendi més gran, i amb una víctima mortal, l'ha provocat el filam elèctric.

Ordenarà tallar el conseller Baltasar l'electricitat al migdia per prevenir incendis?

I l'aigua? Utilitzar aigua per tal d'apagar focs... és sostenible? (Això és broma, no us penseu que ho dic seriosament!).
A voltes els nostres polítics se n'obliden de què més enllà de Barcelona hi ha vida, i vida intel·ligent... de què els pobles són el teixit del país, on més es parla català i on menys serveis públics hi ha.
Cal deixar-se d'històries i donar suport als nostres pagesos, ja que si no s'acabarà aviat tot... els paisatges restaran erms i les fruites i hortalisses ens arribaran en trens, vaixells o camions de lluny, lluny enllà.

3 comentaris:

Marta ha dit...

Completament d'acord amb tu Tondo. Els pagesos mantenen viu una gran part del territori no urbà de Catalunya, amb un gran esforç i amb un fort lligam amb la terra i la natura. Molt més s'estimen la terra i la natura els pagesos que els ecologistes de cap de setmana que hi van en quatre per quatre a voler-los donar lliçons sobre com els han de mantenir aquell paisatge, sense tenir-ne ni idea sobre el tema, volen imposar un paisatge de postal. Però hi ha un problema, el paisatge com a part de la natura es viu i les postals són mortes estàtiques tot el contrari de la vida.

zel ha dit...

Ui, Tondo, ha arribat un punt que ja no tinc esma de dir res...
Vull emigrar a la lluna...

Anònim ha dit...

Sempre ho veuràs així. En qüestió de responsabilitats vindria a ser com el cas típic de qui paga per la mala notícia sempre resulta perjudicat el missatger; és a dir, qui menys culpa en té.
Amb això passa el mateix. La companyia elèctrica de la regió crema mitja comarca, i a continuació, el Govern treu un edicte que prohibeix collir cireres al migdia! Glamurós!!
Sembla com si tots els discapacitats mentals de l'era moderna hagin decidit dedicar-se a la política. Si nó, no s'entèn.

Albertus Magnus dixit.