divendres, de juliol 17, 2009

LA PLATJA LLARGA, PEL POBLE

Els esquirols catàven allò de què "una cosa ens uneix ara, de Salses a Guardamar: Formigó, sorra i ciment, una cinta vora el mar".

Aquesta cinta vora el mar avui ja és un cordó, un cordó del qual difícilment ens en podrem deslliurar i que poquet a poquet va escanyany el territori.

La Platja Llarga de Tarragona se n'ha escapat una miqueta de tot plegat, i encara mostra indrets de zona verge, sense formigó, amb plantes autòctones... És un enton molt simbòlic per a la història de Catalunya ja que en aquesta platja hi va sojornat Jaume I i els seus homes a l'aribada de la conquesta de Mallorca. En concret en una mena de "cova" que -aquesta- està prou feta malbé, ja que està dins d'una zona privada, o això crec.
Bé... Aquest dissabte 25 de juliol es viurà la VI cadena humana. I és que la història de les persones que ens entestem contra la planificació de l'anterior i de l'acrual equip de govern a l'entorn de la Platja Llarga és dilatada.
La Platja LLarga pel Poble, no pels negociants de la política i el formigó.
Guanyarem, si. El ciment i l'especulació se n'aniran a campistraus... també! Si entre tots i totes ens ho treballem posant-hi simbòlics granets de sorra, mai millor dit.

Busqueu més informació aquí.