diumenge, d’agost 16, 2009

GRAN ECICLOPÈDIA REGIONAL?

La Gran Enciclopèdia Catalana ha perdut pistonada, almenys en edició de paper... ara sortosament la podem consultar de franc per internet ja que amb els pisets petits als que cada cop estem més predestinats amb prou feienes hi ha espai per a enciclopèdies.

L'entrada d'avui, en tot cas és per convidar-vos a llegir una entrada d'aquesta enciclopèdia que com fa TV3 poquet a poquet va deixant anar llast, llast del país a canvi de jujar pedres al seu vaixell.
L'entrada és aquesta, i lo més interessant ve al final, dilapidant l'herència de Max Cahner i els anhels de milers i milers de persones carregant-se i esquarterant un cop més el nostre país, com fant per regla general els nostres polítics.

3 comentaris:

Josep M. ha dit...

Bé, té un error històric força important. "Països Catalans" és una denominació (crec que la primera vegada que se'n té constància és al País Valencià) de mitjans del segle XIX (cap allà la dècada dels seixanta).

Més enllà d'això, entenc que si canvia la direcció també canvia la línia ideològica i/o editorial (que sempre tenen a veure).

I pel que fa a les edicions de paper... pateixen el mateix dolor que els diaris: és més senzill mirar-ho per internet. Fins i tot, si has de fer "copiar+enganxar" la versió telemàtica és infinitament preferible. Ara bé, jo, com tu, no me'n penso desprendre. Qui sap quan l'internet peti. Qui sap quan ho faran de pagament. Aquestes coses mai se saben.

Joana ha dit...

No anem a deixar que l'esquartegen mai més. Ja hha patit prou.

Anònim ha dit...

Les tesis del López Tena fan camí, mentre li riem les gràcies.