dissabte, de desembre 02, 2006

ELS MOUSSAKIS

Quan vaig iniciar aquest bloc (o blog, vaja) tampoc vaig marcar-me cap manera en concret d'anar fent i vaig anar penjant petites ressenyes de les darreres pelis que havia vist: contra la desmemòria cues de pansa... o penjeu-ho a internet. Per què dic això, doncs perquè és una bona forma de tindre a mà el link a la fitxa d'aquell actor què t'agrada, el cartell de la pel.lícula, etc. Més que penjar grans divagacions, grans temes... prefereixo escriure a raig: pim, pam.


I després del cinema -espero aviat decidir-me a parlar d'Alex de la Iglesia, un dels meus dires preferits- va venir la música per casualitat. Avui publico el post de cloenda del cicle de músiques del món Diversons: finalitza la trilogia! Aquest matí ennuvolat han actuat Los Moussakis, grup què va nèxer a Barcelona l'any 2003 després d'haver-se cruspit una moussaca (ho pilleu?). El formen músics provinents de diversos països de l'àrea dels Balcans, tot i que avui ha cantat amb ells un parell de peces l'israeliana Tula (quin nom més cubà!). Branislav Grbic, violinista nascut a Belgrad, és qui encapçala aquest grup que ja te un primer CD al mercat. Defineixen la seva música com a música balcànica, jo penso que van una mica més enllà i què potser no caldria encorsetar-los amb aquesta etiqueta tan genèrica.

2 de desembre de 2006. Rambla Nova. Tarragona. Actuació a la Rambla Nova de Tarragona. Programa Diversons de la Fundació "La Caixa".
Foto: http://cucadellum.blogspot.com/

6 comentaris:

Joana ha dit...

A mi la música balànica tb m'agrada. Sovint a la casa de Cultura de Girona es deixa caure algun grup que val la pena. Pillo lo de mussaca. He estat a Grècia i la fan per llepar-se els dits.
I parlant de cinema...ja has vist el perfum? Si conèixes Girona hi surten uns raconets de la part vella que es confonen amb el París del segle XVIII. Ja em diràs què t'ha semblat!

Unknown ha dit...

Encara no l'he vist, però la novel.la va encantar-me: la vaig llegir fa una pila d'anys i encara ressegueixo ara l'olor pels carrerons... I la part vella de Girona m'enamora, tant diferent de la de Tarragona...

Ens llegim!

Joana ha dit...

Només hi ha un petit matís diferent al llibre. No vaig ser capaç d'olorar res i amb la novel.la vaig anestessiar-me amb tant de perfum. Però està molt ben aconseguida.
Continuarem llengint-nos!

txarung ha dit...

Buena musica

Waipu Joan ha dit...

Caldrà veure El Perfum doncs. Per cert, que crec que també surt Tortosa!
Si la pel.li és tan bona com el llibre, llavors tindrem una gran pel.li!

Anònim ha dit...

Ei, gràcies pel comentari al meu bloc. No et coneixia, i m'agrada el que dius al bloc. Ens anem llegint!