dissabte, de febrer 03, 2007

EN DEFENSA DE LA MÚSICA AL CARRER

Segons l' Ordenança general de convivència ciutadana de l'Ajuntament de Tarragona aquest bon home és un incívic(*) doncs està cantant al carrer sense l'autorització pertinent. Segons el meu parer aquest senyor ens alegra una miqueta la vida amb la seva música i amb les seves cançons.
Segons l'ordenaça municipal, en el seu article 127, "la prestació de serveis no requerits, sense autorització ni llicència, a canvi d'un preu o donatiu" estan prohibits a Tarragona. Aquest dur article equipara vilment les "interpretacions musicals i artístiques" a la neteja de vidres de vehicles, per citar un exemple.
Humilment, amb aquest post, vull sortir en defensa dels artistes i músics anònims que -sense estridències pertorbadores- ens fan el nostre transitar per la ciutat una mica més alegre i distés.
(*) I s'exposa a una sanció de 30 a 300 euros.

Si algú te curiositat en l'Ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics i articles que resten vigents de les ordenances de policia i bon govern, de neteja pública i de medi ambient (que aquest és el seu nom complert), se la pot descarregar en PDF clicant aquí. El problema radica en saber de què serveix aquesta ordenaça en la pràctica, doncs guaitant la web Tarragona 2016 no veig molt de civisme a la ciutat.

20 comentaris:

david santos ha dit...

Hola Tando! Todo bien con usted?
Gran trabajo tu aqui tienes. Gracias.
Buen fin de semana

Anònim ha dit...

Mira que n'hi ha de coses per arreglar i sovint els ajuntaments es posen en nimietats... que en definitiva no molesten a ningú i altres són de l'alçada d'un campanar i no les veuen.
Una abraçada!

Verena Sánchez Doering ha dit...

QUE INCREIBLE, YO PENSE QUE DONDE VIVO SUDECIAN ESTAS COSAS, HAY MUCHAS PERSONAS QUE SE GANAN LA VIDA HACIENDO ARTE EN LA CALLE Y SON EXCELENTES SOLO QUE NO TIENEN LA OPORTUNIDAD
LA UNICA DIFERENCIA QUE ACA NO SE PAGA MULTA Y ALLA MUY CARA
ES UNA PENA QUE SUCEDAN ESTAS COSAS
GRACIAS AMIGO POR TUS BELLOS SALUDOS EN POESIAS, LA POESIA ES MARAVILLOSA
UN BUEN FIN DE SEMANA Y UN ABRAZO GRANDE
BESITOS Y CUIDATE


BESOS Y SUEÑOS

Anònim ha dit...

A mi tampoc em molesta... però conec gent que si i mooooooooolt !!! Si saben això de la ordenança son capaços de trucar a la Guàrdia Urbana !!!
Per cert Tondo jo tampoc he pogut veure el Bloc Passion ?

;)

Maria Romeiras ha dit...

Como Freyja penso que é incrível como se proíbe a arte partilhada, adoro animação de rua, adoro a companhia que desconhecidos fazem a outros, afinal tão próximos, todos nós pessoas, o mundo é de quem afinal? Devia ser dos sentimentos livres.

Robertinhos ha dit...

Jo no entenc aquesta persecussió als músics de carrer...bé, entenc que ho haurien de fer als mals músics o a aquells que envaeixen el teu espai personal amb una flauta, en plan flautista d'Hamelin i et demanen calers. Ara bé, aquests que s'asseuen en un punt i comencen a tocar sense demanar-te res...aquests alegren la imatge del carrer. I si els hi vols donar algunes monedes és elecció teva.

amic Tondo, els dirigents sempre volen prohibir-nos els nostres drets d'elecció

Déjà vie ha dit...

pro pq no es dediken a fer coses mes productives aki, els de dalt. Ja em diras a mi lo perillos q pot ser una guitarra. Em sembla que la paraula incivisme esta agafan un cos que no li pertoca.

Roxi ha dit...

Tondo !!!
Hola !!!

Por acá también hay músicos anónimos que nos alegran los días en las apuradas concentraciones urbanas. Eso se valora y agradece.
Pero también los hay que tocan pésimo y cantan peor, haciéndole un mal favor a la música, además se ponen agresivos si no les das algo.
Como siempre en esta vida, hay de todo pues, y no es bueno generalizar.
Acá con la implementación del nuevo sistema de transporte público, iban a quedr sin trabajo casi todos los cantores populares que se suben a las micros a cantar. Pero finalmente autorizaron a algunos, que se acreditaron, mediante un proceso de selección.
Toda esta regukación, mata un poco la magia, pero también previene problemas, por que permite cierto control.
_No sé cómo serán las cosas por Tarragona, pero desde acá en Santiago estoy un poco confundida.
En un día depre, un cantor popular interpretó divinamente una de mis canciones favoritas de inti - illimani y de verdad no te imaginas como reconfortó mi alma, pero también en un día lindo, un supuesto cantro me arrancó de un tirón una cadena del cuello. La cadena me dio lo mismo, el tirón me dolió un poco, pero ¿y el susto?
Estoy dividida.
Besos!

Montse ha dit...

A mi em molesten els que pugen al tren, normalment a l'estació de Sant Pol de Mar i et foten el cap com un timbal amb els seus cants. En canvi, m'encanten els que canten o toquen bé en qualsevol cantonada.. o fins i tot aquells que toquen so "dixieland" al bell mig del Portal de l'Angel (aquells són genials)... en fi... hi ha de tot. Però si: els "de dalt" podrien deixar de tocar-nos els nassos i tocar-se ells solets allò que no sona!

Anònim ha dit...

a mi no em molesta, però per la mateixa regla de tres, tots els que vulguin vendre al carrer sense pagar impostos tenen el mateix dret. En definitiva que paguin impostos els pobres comerciants que a dures penes mantenen el negoci, tampoc és just.

Anònim ha dit...

ÉS una actitud egoista de l'ajuntament, que hauria de veure els músics anònims com una atracció turística de més a Tarragona, així com existeix en altres ciutats escampades per l'europa. Principalment quan es tracta d'una activitat tan dolça i relaxante com és la música. Com podrem mostrar el nostre art - sigui arts plátiscas, teatre, llibres, balla i música - si la indústria fonográfica i la mídia privilegien qui paga grans summes per a exposar-se?

MeTis ha dit...

pero aixi es per tot tondo, on l'ajuntament no puga ficar ma per guanyar diners no els interesssa a ells. a aquest pas per poder tocar al carrer o per vendre kleenex haura de pagar es IAE tambe¡

salutacions

Anònim ha dit...

Els governs l'únic que els interessa són vots i xupar del pot; sinó, tot molesta.
És indignant.
Penso que una cosa és tocar dins un tren i una altra cosa és al carrer.

Mon ha dit...

si us plau! mes musica,mes art a cada cantonada a cada carrer a da ciutat del mon....
els politics prefereixen sancionar als artistes, en lloc de procurar sancionar al qui embruta, al qui fa soroll amb un tub d'escapament.
Aclaraiment: senyors de l'ajuntament una guitarra no es un arma, es una instrument per la pau!

Badges66 ha dit...

Los músicos pueden gustar o no pero tienen qeu tener todo el derecho del mundo a ejercer su arte en la calle porque si no es así significa que la calle será cada vez más gris y menos nuestra.

Currymaedchen ha dit...

Tampoco se puede patinar en la calle, no?

Esas leyes las hacen los amargaos de la vida, porque no quieren que seamos felices, quieren que seamos todos una panda de amargaos de la vida, todos igualitos y ordenaditos, es para joder, como en Momo reflejo de la sociedad en la que vivimos en la que la política sirve para que ganen dinero unos pocos y para putear al resto, se ve que les gusta, se ve que para ser político te hacen antes un test y si no eres un ser retorcido a lo smeagol, pues a casita y si eres como el o peor, embarcas en el juego.

Oriol ha dit...

Sempre i quan estiguin amb un horari diurn, si més no. Tinc quatre jovenets al costat de casa, que es foten amb la guitarra espanyola i els bongos, ale, ale. Quan s'acosta la nit, no cal dir res, ells solets pleguen.
Amb el teu permís t'he fet un enllaç al comentari d'ahir, amb la millor de les intencions, però llegint el post anterior he pensat que potser comentar-t'ho.

Unknown ha dit...

Gràcies ORIOL per l'enllaç!

Tranqui, lo del post anterior és molt diferent d'un enllaç, o de ciatr un post, posar una foto... Havien fet copiars i pegars de molts posts però sense ciatar la procedència.

Una abraçada Oriol!

Anònim ha dit...

certament, sembla que no quedes res mes urgent per solucionar...
i el millor del cas, es que intenten cambiar coses que no necessiten solucio.

Anònim ha dit...

ATENCION A ESTO....

1.125 € DE MULTA POR TOCAR DJEMBES EN UN PARQUE DE TARRAGONA!!!!

VERIDICO (COMO QUE LA MULTA ME LA HAN CASCADO A MI!)

MIENTRAS TANTO SIGUE VIVIENDO GENTE EN PESIMAS CONDICIONES JUNTO AL RIO FRANCOLI... PERO CLARO, ELLOS SON UN GASTO, NO UN INGRESO...

PUES VA A PAGAR SU P#$A MADRE!!!