divendres, de febrer 02, 2007

PASSIÓ PEL CONNEXIONS

El món dels blogs és inabastable i alhora curiós, ben curiós. Avui us parlaré del blog Passion i ho faré servir d'excusa per tal de comentar-vos quatre coses al voltant de l'ús que faig del material d'altres persones i del que m'agradaria es fes amb el meu. resulta que el blog Passion te una curiositat: és un clonatge a mig fer del blog que esteu llegint, el Connexions. El problema és que el clonador o la clonadora no cita d'on provenen els textos que copia.

El present blog està sota una llicència Creative Commons. Però això què diantre significa? És molt senzill: Sou lliures de copiar, distribuir i comunicar públicament els continguts del blog i de fer-ne obres derivades. Però amb dues clares condicions:
1.- Heu de reconèixer els crèdits de l'obra. Això significa que podeu utilitzar lliurement els meus textos, les meves fotografies però reconeixent-ne la procedència, citant que provenen d'aquest blog, vaja. Per exemple d'aquesta manera: "Photo from Connexions by Tondo Rotondo" tot linkant el blog.

2.- No podeu utilitzar aquesta obra per a finalitats comercials. Abans necessito rebre la proposta per e-mail.
Personalment intento sempre posar-me en contacte amb els autors i propietaris dels drets del material que no és meu. Sempre he tingut respostes positives i amistoses: Quid pro quo!

7 comentaris:

Merucu ha dit...

No me carga el enlace al blog usurpador. Dentro de todo el prejuicio que te puedan causar piensa que si te copian es que eres bueno, leñe.

A ver si podemos ver el blog y sacar conclusiones...

Mac Adame ha dit...

Desde la oveja Dolly que los clones se pusieron muy de moda. Ahora llegó el turno de otro animal: el blog.

El veí de dalt ha dit...

T'ha sortit un jeta clonador! Juàs! Algú que t'admira i no te c... de dir-t'ho!

Unknown ha dit...

Ben curiós... Merucu diu que no se li carrega el blog, i si a ell -que és un expert informàtic- no se li carrega és que quelcom està passant... Acabo de provar-ho i a mi tampoc se'm carrega, per la qual cosa penso que el blog ha deixat d'existir: de la nit al dia.

Tot i amb això he pogut rescatar una versió en "caché" (sense colors ni dibuixets) en aquest link: http://copyscape.com/view.php?o=39805&u=http%3A%2F%2Fluvlyluvyduvy.duskdiary.com%2F&t=1170502450&s=http%3A%2F%2Fcucadellum.blogspot.com%2F&w=72&c=1

Gràcies Meruci, Mac Adriano i Veí de dalt pels vostres comentaris i per les vostres visites!

Sobre aquest clonatge de què he estat objecte només vull comenatr una cosa: M'agrada que d'altres utilutzin material del Connexions, m'agrada que se'n parli (ja sabeu que fins-i-tot ho van fer en una revista en paper!): La veritat és bonic doncs d'alguna manera veus que les hores que hi dediques no són inútils i que hi ha persones que et llegeixen.

De totes maneres penso que no costa res citar d'on es treuen les coses, simplement. O contactar via e-mail. El meu és: garrofer@gmail.com

No estic enfadat per això del clonatge apassionat i des d'aquí m'ofereixo a col.laborar amb la persona que ho hagi fet per muntar alguna història puntual conjunta a la xarxa. De bon rollo.

Unknown ha dit...

Merucu, queria decir Merucu: que se me fué la tecla hacia la iiiiii...

Merucu ha dit...

Deja, deja, que Meruci está muy bien, suena así como a Siciliano. Como a pariente de Luca Brasi :)

Estuve viendo el caché y es un poco raro, si. Una cosa es copiar y otra clonar. Porque poner el meme musical tal cual...

En fin, habrá que darse de alta en Legálitas y hacer valer nuestros derechos y que noten el peso de la ley.

JA :P

Anònim ha dit...

Creo que van llevar ell de l'aire... Tens raó, Tondo. Fins a per una qüestió d'ètica i de respecte.