divendres, de març 23, 2007

LISTA DE ESPERA: UN SOMNI COMPARTIT

Quan vaig iniciar aquest blog, mentre anava investigant les entranyes de la bèstia: com linkar, pujar fotos... mentre anava barallant-me amb l'html... vaig penjar uns posts sobre les pel.lícules que anava veient. Vaig pensar que -a banda de poder-ho compartir- seria una bona manera de prendre'n nota. Hard Candy: sense sucre és més punyent va ser el meu primer post, i a aquest n'hi van seguir d'altres amb una mateixa temàtica: el cinema, que poc a poc han anat compartint espais amb els més divesos temes, amb les més diverses propostes. En el moment de redactar el post que esteu llegint veig que hi han hagut 9.252 visites: el primer sorprès he estat jo mateix doncs quan vaig iniciar aquest blog no m'esperava ni tantes visites ni de procedència tant dispersa pel món: gràcies a tots i totes per fer-ho possible.


Avui vull recuperar una mica això i parlar-vos de la darrera pel.lícula que he vist, Lista de Espera (2000), del director Juan Carlos Tabío, i on entre d'altres hi treballen els actors Vladimir Cruz (Emilio), Thaimi Alvariño (Jacqueline), Jorge Perugorría (Rolando, el ceg), Saturnino García (Avelino), Alina Rodriguez (Regla) i Antonio Valero (Antonio). Val a dir que he passat una molt bona estona acompanyat dels singulars personatges d'aquesta terminal d'autobusos cubana en la qual un seguit de passatgers esperen infructuosament l'omnibus que els ha de menar al destí, malgrat tots passen de llarg. Finalment entre aquests passatgers frustrats es va teixin una història carregada de tendresa, de bon humor i sobre tot d'humanitat, amb tot el que això comporta. Realment penso que Lista de Espera és una molt bona opció a partir de la qual relaxar-se durant 105 minuts tot repensant sense gaire esforç la societat i la persona humana en clau d'humor. La pel.lícula està basada en el relat homònim d'Arturo Arango.
Fotografies estretes d'Outnow pertanyents a: © Eigentum des jeweiligen Studios / Vertriebes, a qui agraeixo la seva gentilesa.

1.- Emilio (Vladimir Cruz) i Thaimi Alvariño (Jacqueline), en un tendre fotograma del film...
2.- Cartell.
3 i 4.- Alguns dels entranyables personatges de l'estació de l'omnibus, amb Jorge Perugorría com a ceg.

10 comentaris:

MeTis ha dit...

vaja, la peli te bona pinta, encara que no he sentir res. el dia que sepi de que parles estire sorpresa :-). Me l'apunto.

petons

Umma1 ha dit...

Intentaremos verla.
Hace un par de años que voy poco al cine y verlas en dvd o en la PC, no es igual.

Con respecto al blog, a mí me parece lo mejor, que de tantas personas que pasan, algunas se convierten en amigos, que se van desentrañando lentamente, como a la cebolla que se les quita capas.

Felicidades (F)

Unknown ha dit...

Metis,

Potser et pot sonar pel director, qui codirigí "Fresa y Chocolate" i "Guantanamera".

Tot un repte per a mi el poder-te arribar a sorpendre ;-)

Umma1,

Si te sirve de consuelo yo la he visto en Dvd, se que no es igual pero es lo que hay...

Tienes toda la razón con lo que comentas acerca del blog y el paralelismo entre quienes comenatmos y una cebolla... alerta, pero, que a vces la cebolla hace llorar... jeejej

Umma1: para culaquier duda o problema con el catalán por favor comenatlo. Es para mi un placer el poder contar con tus visitas des de Argentina e invitarte a saborear un buen mate en este blog mediterráneo

marmotilla ha dit...

Felicidades, dentro de nada, 10.000.

Yo también he tenido mis rachas de escribir mucho sobre pelis, pero son rachas... Ahora mismo, por ejemplo, he visto dos pelis interesantes pero me da pereza hablar de ellas.

Anònim ha dit...

Tela amb Hard Candy!! quin fart de patir tota la peli...és que hi ha moments que et fan posar la pell de gallina, i no pas perquè siguin romantics!!!
La de Lista de Espera no l'he vist encara, però me l'apunto!

iruNa ha dit...

Caram, fa molt bona pinta aquesta pel·lícula! Intentaré veure-la, tot i que he de reconèixer (i no vull ser pessimista sinó realista) que segurament quedarà emmagatzemada a la llista interminable de pelis que estan també a l'espera de ser vistes!! jeje...

Currymaedchen ha dit...

gran película donde las haya, es de esas que te hacen recuperar la esperanza en la raza humana por unos momentos.... a mi me la recomendó un compañero de despacho cubano y me quedé gratamente sorprendida :)

Joana ha dit...

Me l'apunto. Gràcies per la recomanació. 105'cubans! pinta bé! ;)
Bona setmana, Tondo.

Anònim ha dit...

Hola, Tondo amic. Infelizmente aquí en Aracati no tenim cinema, teatre, balla ni moviments culturals. Hem d'acontentar-nos amb internet i pocs vídeos holywoodianos d'aluguel.

Anònim ha dit...

Hola Tondo. Sóc el masover del blog de l'Alternativa. Com no sé el teu correu electrònic et responc aquí. En primer lloc gràcies per la força i l'energia que ens envies. En segon lloc el procés cap a les eleccions municipals continua i no hi ha res tancat. Com fa 4 anys intentarem aglutinar tots els sectors de la població que no se senten identificats amb els partits tradicionals i que creuen que un altre món és possible. Hi ha una colla de joves de dins la candidatura que volen ser els representants de l'esperit de la CUP. Això fóra molt maco i serviria per donar més força a la candidatura unitària que preparem. L'esperit seria el de l'Entesa de Sabadell, on també participa la CUP.
Pel que fa a la Núria P. jo no conec el tema però estaria molt bé asseventar-se'n i presentar la moció.
Salutacions!