dimecres, de maig 09, 2007

SALÓ DELS PENJATS

Per a les persones que arribeu d'altres països heu de saver que d'aquí a pocs dies a l'estat espanyol s'hi duen a terme eleccions municipals. I què a Tarragona (actualment governada pels partits CiU i PP) hi ha hagut una renovació important de candidats i es disputen l'alcaldia CiU i PSC-PSOE, després de molts anys de govern de Joan Miquel Nadal, alcalde convergent (CiU). Info sobre blogs polítics catalans en general la trobareu a Poliblocs.
Feta aquesta introducció pels que ens visiten d'indrets llunyans, dir-vos que Saló dels penjats és un nou blog tarragoní que neix en plena precampanya electoral format per un col.lectiu de professionals del periodisme certament plural i divers: la qual cosa li dóna un molt bon catxé de sortida. Ivet Batet (qui va fer un interessant reportatge sobre la blocosfera tarragonina que puc enviar per e-mail a qui no l'hagi llegit), Montse Cartanyà, Cristina Centelles, Miquel Codolar (el descobridor del Tarragona 2016), Roser Matas, Òscar Messeguer, Lluís Milián, Maria Fernández Noguera, Òscar Palau, Azahara Palomares, Antoni Ramos, Jordi Salvat (autor d'un interessant blog que visito a diari), Josep Suñé, Octavi Saumell i Jordi Suriñach. Ells mateixos responen a aquesta pregunta: Per què el Saló dels Penjats? Doncs perquè és l'emblemàtica sala de l'Ajuntament de Tarragona, amb les parets plenes de quadres d'il·lustres tarragonins, on es reuneix la comissió de govern i, de tant en tant, s'hi fa alguna roda de premsa.
La fórmula utilitzada penso que deixa prou llibertat als autors per nedar i guardar la roba (se signa conjuntament) i això li donarà més color, segur. Si no voleu enganxar-vos a aquest blog, doncs feu cas a la foto i no us hi atureu. ;-) I si hi entreu doncs valtros mateixos. Jo en tot cas us ho recomano. Per molts anys!

11 comentaris:

Josep Maria Yago Suau ha dit...

a veure si hi ha sort, són independents, i treuen més informació que els mitjans.

Anònim ha dit...

Caríssimi amic. ÉS molt important un treball de conscientização política en els blogs, vehicles autònoms de comunicació, per a la construcció d'una nova societat i una renovació política. Va ser el que va esdevenir a Brasil, en la reelecció de Lula.

Parabéns pel difícil tasca d'unir tots els blogs catalans a l'a prop d'aquesta conscientização política.

MeTis ha dit...

sincerament, crec que passare per dalt. Se que es un dret que tenim pero mira aqui a la meua ciutat (ara es diu Marbella2) estam tan farts la gent de carrer de tantes comissions i carteres que nomes sentir la paraula "politics" ja m'enrabia.

Per cert, estic elaborant, no m'oblido, pero tinc massa feina. A vora si dema.

petons

joice ha dit...

Caro Tondo, infelizmente a ferramenta de tradução não está funcionando e por isso não consigo uma compreensão mais completa dos teus textos. Espero que logo volte a funcionar, pois gosto dos assuntos e abordagens de que tratas aqui. Um abraço,
Joice

Unknown ha dit...

Josep Maria,
Són bona gent...

Carlinhos,
Desconocia o papel jogado pelos blogs na reeleição de Lula. Um abraço e bom fim de semana, que já chega...

Metis,
Tens molta raó i el teu sentiment connecta amb una nova forma de fer les coses, allunyada de la política tradicional. Et recomano investigar aquest sentiment sense deixar-te endur per la sortida fàcil... a veure què en va sortint ;-)

Joice,
O tradutor automático não está a funcionar bién. Em todo caso e enquanto não funcione recomendo esta página, que dá a possibilidade de traduzir o blog inteiro, ainda que com mais erros com os acentos, etc: http://xixona.dlsi.ua.é/prototype/pt/

Se tines qualquer dúvida escribeme ao e-mail.

Sr.Martínez ha dit...

Tot i no viure a la capital de l'imperi (jo visc a l'estranger, a a Reus, capital mundial del juantxisme, ja que de la província n'és Tarragona) el blog que esmentes és força interessant. Cal que la política estigui feta a base d'opinions i visions i no a base de rancis idearis o d'il·luminacions ocasionals. O així és com ho veig.

MeTis ha dit...

deuters fets¡¡¡¡¡¡

petons

euria ha dit...

Doncs sona bé això que expliques, un mixt molt interessant. En la varietat hi ha el bon gust. Bon cap de setmana i recordo els deures :)

Maria Romeiras ha dit...

Tondo, muito bom este post, que consciencializa os homens para o diálogo. A liberdade de escolha dos nomeados por eleições deve ser bem ponderada e por isso é muitíssimo saudável o debate de qualidade. Sempre, em liberdade de expressão. Viva a Blogosfera! Um abraço.

Joana ha dit...

Jo crec que sempre és interessant que surtin gent així, per explicar les coses des d'un altre vessant.
Tot i ser de notícies i política tarragonina, m'hi passaré. Són periodistes i escriuen bé...
Bon capde, Tondo!

joice ha dit...

Te agradeço, Tondo. Parece que o tradutor voltou a funcionar bem, por enquanto. abraço e bom início de semana.
joice