dijous, de juliol 05, 2007

JOAN SAURA I L'INCENDI DE MONT-ROIG

El conseller Saura s'ha personat a Mont-roig -i ha fet bé-: un incendi d'aquestes dimensions depassa clarament l'àmbit local. Vull, però fer notar un parell de coses sobre aquesta visita en la que Saura ha afirmat la seva sospita que l'incendi ha estat provocat.

1.- El Conseller d'Interior ha fet una roda de premsa des del mateix club de golf, quan penso que el lloc adient és l'Ajuntament del poble afectat, acompanyat per l'alcalde, que és la màxima autoritat del municipi. En aquest cas en Fran Morancho, qui casualment te el suport del partit del conseller Saura.
2.- Dels continguts de la roda de premsa no he percebut un nul interès per les pèrdues ecològiques i paisatgístiques.
Ara que les 3.000 persones desallotjades ja han pogut tornar a casa ens cal estar amatents a les investigacions que avui dijous començaran per esbrinar l'orígen de l'incendi.

Des d'aquí llenço la proposta de que els beneficis de d'edició d'enguany del festival Les Nits de Bonmont vagin a parar a repoblar la zona cremada amb vegetació autòctona i potenciar la recuperació del paisatge.

Dedico aquest post a totes les persones que han participat en les tasques d'extinció i als veïns de Mont-roig, que han mostrat la seva extraordinària solidaritat amb els afectats. Fotografia extreta de La Garrofa de Mont-roig, el blog de l'amic Mon, qui juntament amb Talaia 43300 estan fent un seguiment molt digne de la notícia.

14 comentaris:

Joana ha dit...

Confiem que si han d'arribar ajudes , no tardin...com sempre més del que toca!

Anònim ha dit...

Per favor!! Com se us pot ocòrrer barrejar els interessos dels senyorets que juguen amb un stick expressament calibrat, sobre unes sabates de claus distribuïts estratègicament segons el pes de l'usuari per tal de donar el millor rendiment ergonòmic a
unes boles de densitat específicament controlada
amb la repoblació forestal de no sé quina finqueta dels voltants del club ?? O sea... pues no.Vale?

Albertus Magnus

ddriver ha dit...

I que esperaves d en Saura?ves fent comentaris aixi i et veig a comissaria de les corts i ostiat

Robertinhos ha dit...

com deia Sau, "al fill de puta que cremi aquests boscos, que li tallin les mans i així no els cremarà"...ara bé...encara cantariem dient que això es pot salvar?

euria ha dit...

Sips ja comencen els incendis i com sempre la frase: creiem que és provocat...esperem que si és així siguin prou contundents. Crec que s'haurien de netejar una mica els boscos i dels polítics....a veure si algun dia estan a l'alçada....de moment falta molt molt molt.
Salutacions!!

Anònim ha dit...

ja està!!!! visca la demagògia!!!! ara li toca al saura, com sempre!!!! segur que els indendis de tot l'estiu seran culpa de ICV.

mira nen, jo soc molt critic amb la direcció d'ICV, i amb el saura, però no cola fer-ho en aquests termes.

la cula de tot, com sempre, la té ICV, ja la sabem aquesta cantarella.

i que consti, soc més critic del que et puguis pensar.

company, no tot es així de clar.

salut i visca la IV!!!

mossèn ha dit...

i el sou del conseller també !!! salut

Mon ha dit...

Tondo: no cal que tu em demanis permis, ja saps que en pots disposar sempre que vulguis del que vulguis

Sr.Martínez ha dit...

Jo estava treballant al camping Mont-Roig quan ens van desallotjar i et ben asseguro que tot va ser un caos brutal d'organització. Gent corrent per la platja sense saber on anar, cap mena d'ajut per part dels campings als seus clients (al meu ens cobraven 1'80 € per l'aigua al seu xiringuito de la platja quan ja ens havia desallotjat la guàrdia civil i teníem l'incendi a sobre!!!)... en fi, un exemple més de la feina que queda per fer.

180409 ha dit...

Aquests que cremen boscos, els haurien de cremar a ells.

Mon ha dit...

Pel Boris: no es demagogia es una opinió respectable, jo també penso que el lloc adient per fer una roda de premsa no es el club de Golf, visca la llibertat d'expressio.

Mon ha dit...

Tondo: aviat llençare una proposta a traves del bloc similar a la teva que fa dos dies que em roda pel cap arran de la teva proposta de recaptació de les nits de Bonmont ...ja veurem com reacciona la gent

Unknown ha dit...

Joana,

L'esperança és l'últim que és perd, però els diners mai refaran els arbres.

Albertus Magnus,

Quin comentari més finament irònic. Millor impossible! Ets un poeta! ;-)

Ddriver,

How, how, how ;-)

Robertinhos,

Això és pot salvar si hi ha punts d'inflexió exemplars.

Euria,

Contindentment transparents, això és el mínim que espero.

Boris Karlov,

No em considero demagog, i menys quan dic que a nivell institucional el lloc més representatiu per fer una roda de premsa és l'Ajuntament, juntament amb l'alcalde: no un club de golf, per molt pijet que sigui. T'imagines un incendi a Barcelona amb roda de premsa del conseller però sense estar acompanyat per l'Hereu? Doncs Mont-roig es mereix aquest respecte institucional.

Me n'alegro de que siguis crític amb la direcció d'IC, de fet amb mi també ho ets: i aquesta és la gràcia dels debats.

I tranquil, Boris. Estic fermament convençut que IC no va provocar l'incendi.

Un record pel POR i boan feina.

Mossèn,

No oblidem les dietes del Conseller!

Mon,

Gràcies amic!

Sr. Martínez,

Gràcies pel teu testimoni. Deixam exagerar una mica: M'imagino algú ofegant-se pel fum i els espavilats cobrant l'aigua a 1,80 €?

Celso,

Cal més fermesa. Castigaran més un manifestant amb rastes que un incendiari de boscos.

Mon,

Comparteixo el teu comentari. Pel que fa a la proposta la vaig fer a cor calent, però si bé el 100% de la recaptació no s'aconseguirà penso que una part si que la podríen destinar a recuperar espècies autòctones cremades, i si cal recuperar l'alzina allà on sigui posible. Aquesta despesa la recuperaries molt fàcilment amb publicitat.

Si vols, Mon, podem fer pinya amb la teva proposta i la meva, matxambrar-les i donar-ho a conèixer juntament amb qui s'hi vulgui sumar a la comunitat blocaire, al món.

Agnès ha dit...

Si hi penses detingudament era força curiós: mentre Mont-Roig cremava, a molt pocs quilòmetres en línia recta, Tarragona encenia una nit més de focs artificials...