dissabte, d’octubre 27, 2007

EL MODEL TARRAGONÍ: LA PLANTA DE GAS A ALCANAR

El model tarragoní que pretèn compatibilitzar indústria química i indústria turística s'exporta. Justament ara que el txapapote ha empastifat el mediterrani i la platja de la Pineda -amb un considerable segon pla mediàtic, si ho comparem amb d'altres notícies-.

De fet suposo que els visitants del Tarragonès estaran agraïts de poder respirar el que respirem i que aquesta és una bona excusa per endur-se un souvenir cap a les seves terres, un souvenir dins els pulmons, clar.

Però perquè dic això... perquè un dels líders del nostre benaurat tripartit ho afirma -com ho afirmava amb contundència el nostre antic líder local Joan Miquel Nadal, que no volia ni sentir a parlar del debat turisme versus petroquímica. En aquest cas es tracata d'una planta de gas, que segons Josep Huguet (blog)és perfectament compatible amb el turisme d'Alcanar. I tant què ho és, per tant jo rumiant rumiant penso... si tant compatible és perquè no la foten sota la Sagrada Família, ara que Barcelona sembla un gruyère... Però només ho rumio doncs no desitjo tant de mal als amics de Barcelona.


Vistes aquestes declaracions de Josep Huguet ERC s'està cobrint de glòria, no se suposa que defesaven el territori? A aquest pas no m'estranya gens ni mica que les CUP creixin arreu del país. S'han pixat l'opinió de milers de persones que van manifestar-s'hi en contra, a l'estil més peperià.


Rollos a banda... sort que la Genialitat ha elegit l'Ebre com a prova pilot del pla estratègic de turisme de Catalunya, a cops de fotre-hi fàbriques de gas i merda diversa, com a Tarragona, vaja.

4 comentaris:

zel ha dit...

El que em fa por, mooolta por, és que com que tot el que fem és pel consum d'energies diverses, i no volem res brut a cap territori,acabaran que ens tornaran a fotre la nuclear a bombo i plateret, que ja n'he llegit algun escrit d'opinió. I aquí baix ho teniu magre, Tondo. Estem en moments de crisi, i de tot tipus, el món ha de canviar i com?

zel ha dit...

El que em fa por, mooolta por, és que com que tot el que fem és pel consum d'energies diverses, i no volem res brut a cap territori,acabaran que ens tornaran a fotre la nuclear a bombo i plateret, que ja n'he llegit algun escrit d'opinió. I aquí baix ho teniu magre, Tondo. Estem en moments de crisi, i de tot tipus, el món ha de canviar i com?

Unknown ha dit...

Si jo també he llegit el que diuen alguns d'aquests opinadors "plurals" del sistema, en definitiva a favor de la nuclear, però sense dir-ho obertaent sinó com a mal menor.

Jo penso que l'energia s'hauria de generar -a ser possible- ben aprop d'on es consumeixi. Per exemple, a Tarragona hi va haver una inetressant proposta d'instal.lar molins de vent al Port. La vaig trobar encertada però va sortir Agustí Mallol, l'atic regidor de Medi ambient, llavors de Ciu, avui del Psc-Psoe fotent-s'hi de cul i en canvi mirant cap a un altre costat quan la petroquímica de torn empastifava com de costum.

Si bàsicament aquest gas es consumirà llun d'Alcanar... perquè s'ha de fabricar a Alcanar. D'altra banda les terres de l'Ebre i del camp de Tarragna penso que ja hem pagat la nostra qüota pel que fa a la generació d'energia... 4 nuclears (1 de les quals com saps tancada per accident) ho demostren.

Cal menys demagògia, menys pseudo-ecologisme de disseny i més debat des de a base.

Jesús M. Tibau ha dit...

Jo diria que les Terres de l'Ebre han pagat amb escreix la seva contribució a la creació d'energia.
Ja n'hi ha prou, ens mereixem ser tractats amb tanta dignitat com l'Empordà, la Costa Brava o el que sigui, amb respecte per a tothom.