dimecres, de gener 09, 2008

L'EMBLEMA MÉS ENSOPIT, PER A TARRAGONA

L'Ajuntament de Tarragona finalment ha escollit el nou emblema, i a mi no m'agrada gens ni mica: el trobo ensopit i alhora dissimula subtilment que són les quatre barres rojes les que conformen la bandera de la ciutat, que ara resulta que en te cinc, de barres. El PSC i ERC han estat els grups que l'han votat (+ info aquí) enterrant definitivament l'emblema que plagiava el de la població espanyola de San Sebastian de los Reyes. No insistiré sobre el tema del pagi, doncs us n'he parlat, i se n'ha parlat molt, però m'encurioseix conèixer la veritat de tot plegat, si el tema ha arribat als tribunals, si els diners s'han tornat... M'encurioseix també com pot un partit polític que es reclama independentista votar un emblema que desdibuixa les quatre barres de la ciutat, com ja va fer Franco amb els segells de correus.

Concluint, penso que donada la volada que i repercussió que ha tingut aquest tema -el de l'emblema- els polítics que ens govenen hauríen d'haver consultat el poble, el pobre poble, posant en marxa un mecanisme del que tant s'enorgulleixen alguns i tanta por els fa a d'altres: la democràcia participativa. Si fa uns anys van poder decidir quin paviment volíem a la Rambla Nova, si podem atorgar un premi al concurs de focs artificilas... perquè no decidir sobre l'emblema de la nostra ciutat?
Tenim el dret a decidir :-)

Foto del nou emblema extreta de Tinet, la xarxa ciutadana. La del segell extreta d'aquí.

9 comentaris:

BETTINA PERRONI ha dit...

Uuyyy, un tema muy serio.

Tondo, yo solo pasé a desearle un feliz 2008!

mossèn ha dit...

ningú se´n recorda de la plebe un cop aconsegueixen el "sillon del pleno" !!! ... salut

Mon ha dit...

Anem de nyap en nyap com a Mont-roig.......

Albertus Magnus ha dit...

Només ens criden a consulta per a sortir electes. Després, ens ignoren i fan el que els rota sense cap mena de pudor.
Com a ciutadà i ficat en el món del disseny gràfic i la comunicació àudio·visual, considero que aquest logotip és pobre i amb poca personalitat. (Els de "PIERRE CORTAYPEGA" es deuen fotre un fart de riure). No té categoria ni per a representar un barri. Penós!!

Unknown ha dit...

Sembla més un logo d'un equip de bàsquet d'un grup d'estudiants de l'ESO que no un logo de tot un Ajuntament.

A banda la negligència que han comès amb el tema de les 5 barres.

Caldria retirar-lo ja.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

hauria estat bé una consulta, ens hauríem estalviat un nyap grisot

Robertinhos ha dit...

a mi no m'acostumen a agradar els emblemes dels pobloes, però aquest de Tarragona el trobo un dels més lletjos que he vist. Estic d'acord amb tu Tondo, si l'emblema representa al poble, que el poble l'esculli

Anònim ha dit...

Doncs tens raó.

merike ha dit...

Tarragona is beautiful. Have been there in 1993. Regards from Helsinki!