dijous, de febrer 21, 2008

KOSOVO TE EL DRET A DECIDIR

Em sap una mica de greu encapçalar aquest post precisament amb aquesta foto, però mireu: m'ha fet gràcia. Naturaleza Sideral m'ha demanat un post sobre la independència de Kosovo i aquí el teniu, com en aquells programes de ràdio on els oïdors demanaven un disc.

Mireu... no estic gaire al corrent del tema, però això és lo que penso a primeres de canvi i a raig.

Kosovo ha esdevingut un estat per voluntat pròpia i vist el context internacional no gaire favorabe, però forma part de la nació albanesa, també per voluntat pròpia.

Kosovo es mereix la independència de Sèrbia, però també es mereix poder decidir el seu futur realment, no que li marqui Whasington ni Brusel·les. I potser els kosovars s'haurien estimat més poder decidir ells mateixos quina bandera volen, quin sistema econòmic volen, si volen exèrcit o no, si es federen a Albània o no... Repeteixo: Ni Whasington ni Brusel·les hauríen de marcar horitzó de llibertat a cap poble.

Dit això reconec la independència de Kosovo i qüestiono el paper jugat pels dirigents d'estats com Rússia o Espanya que es neguen a acceptar una opció democràtica, es neguen a acatar el dret a l'autodeterminació dels pobles, aceptat per l'ONU.

Dit això vagi també el meu record per totes les persones que hi han deixat la pell i han estat assassinaes, torturades, violades pel nacionalisme Serbi a qui actualment està fent el joc en ZP o en Putin.

I si: Europa no és una realitat tancada, malgrat els mercaders. I mentrestant tararejo la cançó del grup Terratrèmol anomenada "Vella Europa"...

4 comentaris:

mossèn ha dit...

greu ???? ... però si m'has alegrat el dia !!! ... salut

randiss ha dit...

thanks dude. maybe you could visit my other site. it's www.lilchinny.blogspot.com xchange links? thanks

Natalie Conn ha dit...

thankyou. hello from Maine.

Badges66 ha dit...

Lo primero gracias por atender rápidamente mi petición a modo de jukebox. Me a gustado que hagas un post al respecto porque se estaba hablando mucho de ello, aunque ya parece que se ha olvidado. Y claro al ver que el estado español se posicionaba de una manera tan clara al respecto pues queria contrastar otras opiniones menos estatales por no decir personales. El tema es que el estado va a continuar con la consigna "virgencita que me quede como estoy" y creo q de manera indefinida.
Venga un saludo