divendres, d’abril 25, 2008

25 D'ABRIL


No vaig seguint les diades a nivell de blog doncs no acabaria mai de la vida, no pararia quiet. I avui és 25 d'abril, una data marcada a foc a la història del nostre poble doncs l'exèrcit borbó guanyà la batalla d'Almansa... el mal de la qual "a tots alcança". Van tenir més sort, però, els germans portuguesos que pogueren dir adéu als qui avui ens fermen.

I el 25 d'abril... ens du també olor de clavells, la música de José Afonso... aires del portugal més emblemàtic, més digne.

I mireu com ens endropim... tinc un CD de José Afonso amb aquesta cançó... ì per no aixecar-me l'he buscada al youtube i m'ha fet gràcia la imatge que l'acompanya.

4 comentaris:

Joan de Peiroton ha dit...

Molt bé, Tondo! Jo també hi havia al.ludit al 25 de abril i la revolució dels clavells! Som ben pocs els blogaires que semblen recordar aquella data tan important no sols per a la democràcia portuguesa sino també per a tota Europa. A més, quin himne més magnífic!!! Tant la mùsica com la lletra, oi? Un himne com aquest, on se parla de germanor i d'igualtat, jo l'adoptaria tot seguit.

Maria Romeiras ha dit...

Tantas recordações num dia! Venho aqui e leio e aprendo mais um pouco. Obrigado pela tua solidariedade com Portugal, foi uma passagem importante. Um abraço, Tondo.

Anònim ha dit...

aquest puny és el simbol de la Joventut Socialista de Catalunya

Unknown ha dit...

Gràcies Joan, Maria i Anònim per les vostres aportacions.

Sí, aquest símbol -no se si encara actualment- l'utilitzen la gent de la JSC.

Penso que és una mostra d'inongruència entre el que comunica el símbol i la línia ideològica, però vaja. Jo mateix també tinc les meves contradiccions.

Va er-me gràcia el context.