dijous, d’abril 24, 2008

EMPAR PONT ENVIA LES ENTITATS DE REUS A DIDA?

Cada cop tinc més clar que a nivell de partits polítics -diguem-ne, tradicionals- no existeixen gaires diferències en allò bàsic. Un matís, una modulació, una paraula més agosarada són suficients per a que res de res faci cap canvi. O per dir-ho millor per a que tot canviï sense que canviï res.

Per això m'ha desagradat l'actuació de la regidora Empar Pont, a Reus, que ha intentat desterrar les entitats cíviques de la plaça del Mercadal, enclau tradicional on es desenvolupa la festa de Sant Jordi enviant-les a campistraus... com ja ha fet pel tema de les barraques de festa major.

O tots moros o tots cristians...


La regidora ha decidit que les llibreries romanguin a la plaça del Mercadal acompanyades de les floristeries, que van aixecar els eu crit al cel i van aconseguir romandre al lloc. Però és clar... les entitats no domesticades no agraden, potser per això no han tingut permís per instal·lar-se a la plaça. però com que són entitats dignes no s'han deixat arronsar i s'han instal·lat a la plaça. la repsosta... identificacions policials i sanció econòmica per a onze entitats. Aquesta és la seva democràcia.
Per la meva banda m'he permés la llibertat d'enviar-li un comentari -així, a raig i sense pensar-m'hi massa- a la regidora republicana. Espero que el publiqui al seu blog. Però si el voleu llegir el copio aquí baix:.


No comparteixo la vostra decissió d'arrebassar l'espai públic tradicionalment emprat per les entitats, moltes d'elles pertanyents al catalanisme polític, i enviar-les a experimentar nos espais allunyats de la festa... és el cas de les barraques o -especialment- de Sant Jordi.
Aquest boicot soterrat cap a la societat civil l'entendria procedent de la dreta pura i dura que representa el PP... He d'entendre que no existeix cap diferència amb el vostre partit? Estic ple de dubtes, com suposo que ho estaran les entitats que heu decidit reprimir amb una sanció.


Fotos extretes d'aquí i aquí, per aquest ordre.