dilluns, d’abril 07, 2008

L'ORDENANÇA DE CINISME I ELS OKUPES

Podem veure bé l'ocupació, la podem veure malament... algú va dir que els okupes serien recordats com a els precurssors del dret a la vivenda digna, quan aquest dret sigui real. En tot cas avui vull comentar-vos una petita història. Resulta que un grup de persones ha ocupat un espai d'aquests destinats a especular i que quan va ser el moment van trucar a la guàrdia urbana per comentar les seves intencions, no sigui cas que algú els confonguñes amb uns xoríços qualsevol, d'aquets que tant abunden davant la passivitat policial.
El resultat... Els urbanos s'hi presenten i en una mena de negociació proposen als joves retirar la pancara que cobria la façana doncs... contravenia la normativa de civisme!!! Pel mateix preu també van demanar identificar el personal i com a mesura de pressió van fer venir un camió de bombers d'aquells amb escala llarga per tal d'obligar a retirar la pancarta.
Podem dir blanc o negre al voltant de l'ocupació, de l'alliberament d'espais... però davant de l'Ordenança general de convivència ciutadana només podem fer una cosa: pixar-hi, drets o assegudes, però pixar-hi, com fan ells.
En tot cas, des d'aquest blog una abraçada a la gent de l'assemblea de joves de Tarragona per posar sobre la taula l'especulacií immobiliària a que està sotmesa Tarragona, on adquirir o llogar una vivenda és gairebé impossible si no guanyes més de 2.000 eurets al mes... optimisme, senyors, no passa res, senyores!

6 comentaris:

mossèn ha dit...

si ens hi hem de pixar ... ens pixem i de regal també ens hi ca**** ... salut

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

salutacions des de premia de marx...gràcies per la visita...continuem la xarxa critica, alguns com jo, de manera obstinada per fer que ICV EUIA es transformin en una esquerra més decidida a canviar les coses (quina moral, després del doble tsunami bipartidista i del tsunami Baltasar...)
salut!

*MaRiA* ha dit...

La pancarta contradiu el què?! I els preus dels lloguers i de la vivenda, això no contradiu res?! Aah, clar, només les butxacques dels que cada mes ens hem d'apretar el cinturó i això, és evident que no té cap 'importància'. Ara bé, penjar una pancarta Okupa sí que té importància... Quines contradiccions!

Josep (sl) ha dit...

Els preus del lloguers i l'habitatge si són abusius espero que amb la crisis els moderi i deixi en nivells acceptables. El lloguer és car i escàs (en part això causa l'alt preu) i la proposta d'expropiar habitatge buit me sembla ridícula perquè no ajuda.
El que no pot ser és què amplies capes de població sense ser pobres hagin de dependre dels ajuts socials per accedir a un habitatge digne.

La casa de Pinel ha dit...

tondo, cuando dices derecho a una vivienda digna te refieres a derecho a vivir, ese derecho ya fue abolido hace tiempo, estos okupas que intentan no vivir en ese edificio si no realizar una lavor social, para el que manda siempre y ya estamos cansados de escucharlo,lo que rige es el dinero y poder. esta cultura la okupa no le aporta al que manda ni lo uno ni lo otro, resultado desalojo.
la especulacion lo puede todo, todo, todo.

jo artin au ha dit...

La normativa del civisme, segons aquesta aplicació que en fan no sé que co.. és. Va quedant cada cop més clar, això sí, quina és la normativa del cinisme.
Una abraçada.