dijous, de maig 08, 2008

CAS FRANKI DE TERRASSA: SOLIDARI AMB ELS SOLIDARIS

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha detingut aquest dijous 8 de maig quatre joves que acabaven de pintar un mural demanant l'alliberament del Franki de Terrassa. Els fets van produir-se en finalitzada l'execució del mural, moment en què un cotxe de la Guàrdia Urbana secreta i un altre d'explícit els van aturar.



Van ser obligats a anar a la comissaria i posteriorment posats en llibertat. Ara s'obriran diligències contra ells doncs sense cap mena de prova els acusen d'haver fet 80 pintades... O això diu el cap de la Guàrdia Urbana, més enfeinat -en aquest cas- a fer de policía política que no pas en vetllar per la seguretat i l'ordre de la ciutat.


Es dóna la paradoxa de què l'Ajuntament de Tarragona, governat per PSC i ERC, potencia la pintada de graffitis en murs seleccionats prèviament de la ciutat, però alhora impedeix que aquests graffitis tinguin un contingut polític. Aquests quatre joves han estat acusats d'haver pintat un mural, d'acord... quin problema hi ha? Però perquè els volen encolomar l'autoria d'una vuitantena de pintades anònimes que han aparegut als murs de la ciutat?


Començo a cansar-me d'insinuar coses, potser caldrà començar a assenyalar. La censura a la premsa local de tot el que envolta la solidaritat amb en Franki de Terrassa no és casualitat.


En tot cas, i des de la modèstia d'aquest blog, tota la meva solidaritat amb les quatre persones encausades, amb les quatre persones culpables de ser precisament això: persones.


+ info aquí i aquí. Foto del Franki de Terrassa (extreta d'aquí) des de la presó, condemnat a 2 anys i 7 mesos per cremar una bandera espanyola. Mentrestant a Reus va cremar-se una bandera catalana i ningú ha entrat a presó.

15 comentaris:

Oscar Ramírez ha dit...

Com tu bé dius, primer i sobretot són persones i cal que rebin el tracte que es mereixen. Això sovint s'oblida.

zel ha dit...

Ja veuràs com haurem de tornar a cridar "Llibertat, amnistia i estatut d'autonomia"

És que molts d'aquests repressors, no recorden que van ser reprimits.

Petons!

MeTis ha dit...

no es pot acussar injustament. pero tampoc crec que aquestes persones puguen fer el que vulgui sense atenirse a les consequencies. hi ha altres maneres d'expressio.

slautacions

La casa de Pinel ha dit...

yo lo que digo es que si la ley no es justa tu tanpoco lo puedes ser, en cosecuencia pues uno actua como puede para ser escuchado o respetada su libertad.

Enrique de la Torre ha dit...

Tondo Rotondo y visitantes,

He aquí una muestra del "bien" que el antiamericando Franki (¿contradicción lingüistica?) hace a Cataluña.

http://www.e-noticies.com/actualitat/sostres-recomana-a-franki-una-dutxa-i-no-fumar-porros-38371.html

Anònim ha dit...

resulta que si que son els autors de les altres 80 pintades. Ho sobem tots

Unknown ha dit...

Òscar, de vegades s'oblida que vivim en un món format per això, per persones. Salutacions!

Zel, anem cap aquí... com els crancs. Perdent flassades, mitjons, calçotes i sostenidors.

Metis, l'has encertat: no es pot acusar injustament, i aquí el cap de la guàrdia urbana ho ha fet. A aquests nois els poden acusar de pintar un mural en un lloc que no molesta, no de fer pintades: és molt diferent.

Pinel, a òsties ens obliguen a passar del sistema.

De la Torre, suposo que en sostres aconseguirà moltes visites amb lo que diu, però no trobo cap argument criticar l'aspecte físic d'algú per tal de desprestigiar el que pensa. És com si jo digués que l'Acebes no es dutxa i li fot pudos l'alè per voler vehicular un missatge contra la seva ideologia amb la regla de tres que acaba "Tots els del PP són uns guarros". No és això.

Anònim, doncs cal demostrar-ho. No?

Salutacions xecs!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

No m'agrada que ningú "embruti" les parets de la n¡meva ciutat però m'emprenya que no hi hagi a on expressar segons quines opinions o a on penjar segons quins cartells i, evidentment, em sembla molt més greu tancar a la presó algú per arrencar un drap merdós.

Enrique de la Torre ha dit...

Tondo,

No tergiverses mis palabras. No me meto con la forma de vestir ni el aspecto físico de nadie, incluido el del Sr. Argemí.

Comento que, etiquetas sociales a banda, de las que, por cierto, esas formaciones políticas tan sociales que se definen, deberían luchar por erradicar esa tendencia; el favor que hace ese señor por mi región no es la mejor ni la más favorable, inclusive para los independentistas.

Josep María, evidentemente la libertad de expresión no debe estar nunca coaccionada, sino, esto sería como en China (y como en Cuba, no nos engañemos con Raúl Castro). Lo que pasa es que en vez de carteles a los que te refieres, sí que hay sitios donde publicar opiniones. Fíjate, un buen periódico sería el caso, una opinión fundadada también. Otra cosa es ya quien quiera leer (o se dedique a otras cosas en su lugar) y quien se dedique al sueño independentista sin saber lo que dice.

Por otro lado, lo del "drap merdós", no se a qué bandera te refieres. Creo que el Sr. Argemí también quitó la europea. De todas formas, afortunadamente la calificación que haces de esa o esas banderas no la comparte casi nadie en este país, y por más que te cueste creerlo, también conrespecto a tu senyera (también mia, por cierto).

La casa de Pinel ha dit...

yago para que respeten tu bandera creo yo que deberias respetar el trapo mierdoso ese que nobras al que seguro algunos apreciaran supongo.
yo creia que hablabamos de la injusta condena de franki.

Unknown ha dit...

Josep Maria,

Més enllà de la bandera en si mateixa, toques temes de vital importància de cara a mecanismes on es respecti la llibertat d'expressió.

De la Torre,

No vull tergiversar les teves paraules i si penses que ho he fet ja d'entrada et demano disculpes. La resposta la feia basant-me en l'article de Sostres que vaig llegir i que vaig llegir a partir de les teves recomanacions, si més no, una curiosa manera de donar una opinió, la de Sostres: periodista sempre polèmic.

Discrepo en una cosa: Els diaris de més tirada són de molt difícil accés i no em negaras que tracten segons quins temes amb una línia molt clara. Supso que qui paga mana, no?

Pinel,

Veig molta sensiblitat, no malinterreteu en Josep Maria. penso que el seu comentari incideix especialment en altres aspectes no tant folklórics.

Jo personalment posats a àrlar de la bandera espanyola preferiria la republicana.

La casa de Pinel ha dit...

yo tondo,ni creo en banderas, ni tampoco en fronteras.
lo que si respeto son todas las culturas aunque en algunas no crea, claroesta.
no tengo nada en contra de josep maria pero me gusta respetar a franki en sus tendendias y me gusta respetar al resto del pueblo que no todos piensan igual.
no se puede imponer nada a nadie si no esto seria una dictadura como antes y las dictaduras no son buenas.

Unknown ha dit...

Pinel,

Jo no crec massa en les fronteres, tal i com avui s'estableixen. En le sbanderes, doncs si... representen coses. Coses que arribem a estimar i a odiar (mira sinó el futbol).

Y la peor de las dictaduras podria no denominar-se así, dictadura. No?

Anònim ha dit...

Per treure una badera, o fer una pintada a la presó o al cuartelillu, però per robar 70 vegades, violar o fins i tot matar al carrer. JO NO ENTEC RES.

Anònim ha dit...

It could widen my imagination towards the things that you are posting.