divendres, d’octubre 24, 2008

A LA MERDA EL SENAT DE TARRAGONA!

He agafat un títol força barroer, infantil i descarat per a aquest post. Des d'avui, amb una mica de retard, els polítics que ens governen han decidit que Tarragona ha de tenir un Senat a la romana. Però resulta que el poble un cop més no ha pogut decidir ni qui en forma part ni si és una eina vàlida. Des de l'Ajuntament engeguen a la merda la democràcia participativa, doncs jo -simbòlicament- engego a la merda aquesta història senatorial. Disculpeu-me per la franquesa.

N'estic tip d'amiguisme, enxufisme, de que no es tingui per res la gent jove, ni la gent treballadora que no deu favors a ningú. Com a mostra un botó: Les joventuts dels partits polítis que governen, JSC i JERC ben poca cosa han pogut fer de cara a posar gent jove al "Senat". Joves i no tant joves, tots i totes tenim dret a ser "senadors", però és clar no tothom és fashion, ni te algun favaor a cobrar.

Només he escolat -per ràdio- a un jove partit polític discrepar d'aquesta història senatorial, a la CUP. Els partits de dins de l'Ajuntament ni piu, només faltaria, i ICV com que ja ha pogut col.locar amb càrrec a l'antic cap de llista doncs ni piu.

10 comentaris:

Mon ha dit...

Vaig llegir la llista i la veritat psssss "non coment" mas de lo mismu
Per cert tens un repte al meu blog salut

L'illa dels monstres ha dit...

té pinta de ser la típica acció que s'esvaïrà abans que ningú pugui recordar que un dia es va crear un Senat romà a principis del S.XXI d.C.

Salvador Guinart ha dit...

Doncs a mí em sembla bé la iniciativa. I, Tondo, suposar enxufisme a persones que res a veure ténen a veure amb el PSC, (a la llista d'exemples hi ha uns quants fora de TOTA sospita), és un mica agosarat.
De tota manera, ja fa dies que et veig una mica "sueltu", com a deixat anar...Em sorprens. En fí, ens anem llegint.
Salut company, i bon cap de setmana.

Unknown ha dit...

Prometo fer un post amb més calma sobre aquest tema.

Potser enxufisme no seria la paraula, però si amiguisme... Cada partit polític amb representació a l'Ajuntament té els seus acòlits en aquest senat. I si, l'Ajuntament representa el poble... però estic cansat de tanta democràcia amb periodicitat quadriennal. Vull democràcia participativa, d'aquí el meu emprenyament.

I si, ho reconeixia al post... la manera de tocar el tema és agoisaradament infantil, per part meva. Per això necessito temps per parlar-ne amb calma!

The Great Smurf ha dit...

Senat o sonat? el primer, ve de senex, es a dir, vell. El segon...be, tothom sap d'on ve, pero pocs a on va.
Salut!

Anònim ha dit...

A mi m'ha agradat i molt aquest post, he trobat que aquest tema ha estat ja "la gota que vesa el vas", i t'ha tret de polleguera, t'ha fet caure la "venda" de vulguer creure que aquesta gent podia ser millor que l'anterior. És el sentiment d’impotència que envaeix, en veure el que tenint i el que sembla que tenim que aguantar el temps que resta del seu mandat.

zel ha dit...

Són la meva esperança, la gent de les CUP, a veure si se'n surten...

Unknown ha dit...

Barrufet, m'has fet riure amb la teva ironia. Molt bé!

Anònim bo! Gràcies d e debò pel teu comentari. M'agrada veure que m'entens i que has sabut contextualitzar l'exabrupte d'aquest post amb el tarannà general.

Zel, ho trobo interessant això de els CUP. La política tradicional és tant avorrida si no hi ets ballant i/o xupant...!

Begoña Floria ha dit...

Bufff....la veritat és que realment veig que no t'ha agradat gens el senat.

Tondo, la democracia particiativa té molts aspectes i variats. No veig perquè el senat no pot ser un, he de dir-te que les aportacions van ser molt interessants i que en qualsevol cas l'objectiu no és substituir els polítics (democràcia representatia) sino ajudar a millorar el criteri a l'hora de governar.

Sóc la regidora de Participació Ciutadana, conselleria que abans no existia i que enguany ha possat en marxa iniciatives interessants (insuficients, segur, però interessants també) com el procés explicatiu del POUM mai vist a Tarragona, perquè diga'm quant els regidors d'aquesta ciutat havien fet assemblees obertes i a pél sobre qualsevol tema.

És evident que tot és millorable, però estigmatizar als membres del senat o dir que no és democràcia participativa em sembla una mica injust. El concepte de democràcia participativa és molt ampli, també pot ser-ho el senat i molts altres tipus de consells consultius. El tema és també com la fem servir i el fet que no em de perdre de vista que actualment el sistema de democràcia més representatiu és el que es tria a les urnes cada 4 anys perquè la resta de sistemes, malahuradament, són sempre discrecionals perquè sempre hi ha algú que tria qui hi ha i mai és un procés totalment obert perquè sistemicament és impossible.

Quan vulguis, fem un café i debatim sobre el tema.

Bona nit a tothom.

Anònim ha dit...

Hola Tondo, ja no sortiré més com Robin Hood, i tens raó, segons alguna llegenda, es va casar amb la Marian, però desprès sembla ser que el van pelar, de fet soc una mica com ell, i per ser així m’han “hostiat” bastants cops, però me tinc per una bona persona, que intenta donar la seva opinió, però no vull merders, ho deixo. La política es una merda, mani qui mani tindré que pagar, son tots uns “mamons”.
Tu Tondo, me vas ajudar en un moment que necessitava ajuda i mai ho oblidaré, el teu blog, es molt bo, i treus temes molt interessants, i que a més couen i això es bo, però hi han individus, com el Guinart, que tracten de torracollons, a qui no està d’acord en que es parli del Rigau, quan aquesta persona està molt qüestionada, i després de veure que el mateix Guinart, està dins de la mateixa candidatura, ja no tinc rés més a dir. Son tots uns “mamons”, i s’aprofitaran de Tarragona 2017, per treure’s un bon sobresou, que ja saps de on sortirà.
A la merda el senat, a la merda Tarragona 2017, a la merda tot, només pensen amb omplir-se les butxaques, estem vivint en un país de merda.
Saps què?, que facin el que vulguin, doncs si no o fan ells o faran uns altres.