dimecres, de desembre 10, 2008

PER NADAL CADA OVELLA AL SEU CORRAL

És curiós aquest estat on vivim... curiós i pervers. Aquest matí per la ràdio he escoltat la gran notícia per boca del Sr. Rubalcaba. Ara resulta que els presos d'ETA que condemnin la violència d'ETA seran traslladats a presons basques. Aquest és el regal del govern, un regal que podria petar a les amns i servir per generar encara més violència.


No entro a valorar ara el tema de la legitimitat de les condemnes, de la legitimitat de l'ús de les armes, de la violència, etc. En tot cas penso que postures talibans com la del Sr. Rubalcaba només fan que atiar el conflicte que enfronta el poble basc i el govern espanyol, un conflicte amb molts prismes, del qual ETA només n'és una peça.
Tornant al tema dels presos: Un pres, sigui de la condició que sigui, és un ésser humà i es mereix ser tractat com a tal. A les portes de Nadal sortir per peteneres amenaçant de que traslladaran tots els presos d'ETA a les Canàries si no signen un paper ho trobo una bel·ligerància que ens allunya -i molt- de la tant necessària negociació que algun dia ho altre haurà de donar pas a un futur en pau.
Imatge extreta de Catch us if you can.

5 comentaris:

Carlinhos Medeiros ha dit...

Esses malucos adoram armas e seus lucros.
Um abraços desde icapuí

Anònim ha dit...

Tondo, penso que no compartirem el meu comentati, però crec que el Sr. Rubalcaba, no hauria de tenir cap privilegi amb els que intenten imposar les seves idees amb violència, i més, quan estan assassinant a persones que entenc que no s’ho mereixem, ja que ningú o quasi ningú es mereix ser assassinat, i tampoc es tindria que deixar sortir als presos, que es sap quasi en certesa, que tornaran a delinquir o sinó als fets me remeto.

Unknown ha dit...

Sota el meu punt de vista,

Gràcies pel teu comentari. Jo ho veig diferent, però no et pensis, comparteixo algunes coses del que dius.

Ningú es mereix ser assassinat, ni executat, etc. Estic en contra de la pena de mort vingui d'on vingui. Cal però urgentment buscar una solució per a que el poble basc no només parli sinó per a que pugui decidir el seu futur. A partir d'aquí no existiran excuses per a la violència dels uns i dels altres.

I sobre el tema dels presos aquest debat iniciat pel sr. Rubalcaba no parla d'alliberar ningú, no. Parla d'allunyar més lluny de casa els presos "dolents" i acostar a presons més properes a presos "bons". A mi aquest maniqueisme em fa por, em recorda a l'Aznar.

Existeix una legislació penitenciària i aquesta s'ha de cumplir, i pel que tinc entés la llei parla de que s'ha de tendir a que un pres acompleixi la condeman prop de casa.

De fet són centenars els accidnets de trànsit, alguns mortals que han patit els familiars de presos per poder anar a visitar els seus a les presons, a banda de la despesa econòmica.

Bé, podríem parlar molt... i de fet jo encara n'he d'aprendre molt d'aquest conflicte.

Anònim ha dit...

Estic molt d’acord en que els presos amb delictes menors, se’ls posi a prop de la seva família, però, soc mol dràstic, amb la meva forma de pensar, sobre els que es dediquen a alterar l’ordre, sigui pel motiu que sigui. Ningú te dret a assassinar, a violar, a maltractar a ningú i menys a menors o a persones que no poden defensar-se, per el que si fos per mi, a aquesta lacra, la posaria a l’illa de Perejil a picar pedra, amb una bola lligada al canell de 25 Kg. Això si, els alimentaria el suficient, per que tinguessin que llevar-se cada dia, saben el que els espera. Sobre el problema del país basc, penso que les coses es tenen que arreglar amb el diàleg, sense arribar a extrems tant violents. Penso que a la majoria de gent que viu a aquella terra, no els hi agrada el que està passant.
Es la meva opinió, no m’agrada la violència, però accepto i respecto d’altres opinions.

La casa de Pinel ha dit...

que digo yo que aparte de todos estos regalos que rubalcaba hace ha asesinos sin parece ser que recuerde que no son mas que asesinos, al igual podia hacerselos a victimas y familiares de victimas de etas que quizas estos so realmente quienes precisan de toda ayuda y beneficios.
un saludo.