dimecres, de gener 07, 2009

CAU DE LLUNES

Reprodueixo el comunicat emès arran de l'abús de poder ocoregut dimecres a la tarda a la Rambla Nova de Tarragona. De què ens serveix un govern de progrès si actuen amb tics reaccionaris? Està encara de servei l'urbano franquista?

Bé, aquí teniu l'escrit, que si voleu podeu llegir en aquest altre blog:

Avui dia set de gener, el col·lectiu Cau de Llunes (AFRT) ha realitzat un acte pacífic de denúncia, emmarcat dins la campanya "Això també és violència de gènere". L'acte consistia en dur a terme una performance davant de diverses botigues que atempten contra la dignitat de les dones; l'actuació pretenia mostrar que la pressió estètica exercida sobre les dones és una forma més de violència de gènere.
Durant la realització del primer acte no hi ha hagut incidents; durant la segona performance, mentre les companyes repartien octavetes i les llegien pel megàfon, les responsables de la botiga davant la qual s'actuava han avisat la policia. La Guàrdia Urbana, en arribar, ha interomput l'acte, ha identificat diverses persones i ha robat el megàfon. Aquests fets, han generat tensió i discussions, i la policia ha reaccionat molt violentament. Mentre arribaven més cossos policials de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra, diversos agents s'han endut, agredint físicament, una companya i dos companys a dins d'un portal i s'ha format un cordó policial davant la porta. Les persones que es trobaven dins del portal han estat reduïdes i apallissades, mentre els assistents ens ho miràvem impotents i alguns policies ens exigien tranquil·litat, al·legant que alteràvem l'ordre públic a l'exaltar-nos davant les pallisses que estaven rebent els nostres companys. Potseriorment ha vingut un cotxe de la Guàrdia Urbana i s'ha endut detingudes les persones de dins el portal.
Des de Cau de Llunes (AFRT) denunciem la forta repressió exercida per diversos cossos policials, pròpia de l'època franquista. Volem mostrar la nostra ràbia i impotència davant d'aquests fets, remarcant que l'actuació havia de ser pacífica i solemne.

2 comentaris:

Josep M. ha dit...

Lamentable. Jo me n'he assabentat per TV3 (tot i la desinformació) i he obert un fil al Racó Català, on s'ha pogut veure clarament com han anat les coses. http://www.racocatala.cat/forum/llegir.php?idf=1&fil=79593 Per si a algú li interessa, veurà com ha anat tot i com l'enganyen els mitjans "públics"...

Si més no, han quedat ben retratats, aquests municipals...

Unknown ha dit...

Aquest és el comunicat de la Guàrdia urbana.

Senzillament penso que en Carles Castillo, en Ballesteros i el De los Rios hauríen de desautoritzar-lo doncs realment estant dient mentides. Atribueixen una pintada que feia dies que estava feta als qui participaven en la performance.

Aquest cop la Guàrdia urbana s'ha equivocat.

Llegiu la sarta de mentides:

Aquest migdia, a les 12:30 hores s’ha realitzat una concentració que no havia estat prèviament comunicada, tal i com marca l’ordenança d’ocupació de l’espai públic, de més de 30 persones al carrer August cantonada amb Compte de Rius, davant d’una botiga de roba. Aquest grup de persones cridaven consignes anti-capitalistes i anti-consumistes amb un megàfon i han realitzat diverses pintades a l’aparador, segons denuncia presentada a la Guàrdia Urbana.

Una dotació de la Guàrdia Urbana s’ha desplaçat al llocs dels fets, a requeriment d’una trucada de treballadors de la botiga. En arribar al lloc dels fets, els concentrats s’havien desplaçat cap a un altre establiment comercial, situat a la Rambla Nova número 49 i en arribar els agents, els concentrats estaven llegint un manifest, bloquejant l’accés dels clients a la botiga i realitzant pintades al terra i a l’aparador.

Arran dels fets, els agents han intentat identificar als responsables de les pintades i han patit diverses agressions. Per aquesta raó, han sol•licitat reforços i han arribat tres agents més, que també han estat agredits, amb la qual cosa els guàrdies han hagut de respondre d’acord amb els protocols d’actuació previstos en aquests casos, per tal de poder finalitzar l’altercat. Com a resultat, quatre guàrdies han resultat lesionats amb contusions a costelles i coll i mossegades a la ma. Tres dels agents han agut d’agafar la baixa laboral a causa de les lesions. Al lloc també s’ha presentat un reforç del Cos de Mossos d’Esquadra.

Les actuacions han finalitzat amb tres persones detingudes pels presumptes delictes d’atemptat i desobediència al agents de l’Autoritat, i desordres públics; així com també dos persones més imputades no detingudes per alteració de l’ordre, desobediència i resistència als agents de l’Autoritat. La majoria dels implicats tenen un llarg historial de denúncies per fets similars.