dijous, de gener 08, 2009

LES IMATGES PARLEN


Realment espectacular tot plegat... Lo lògic, penso, és que després de la brutal actuació dels urbanos el govern municipal hagués depurat responsabilitats, però, no. L'amiga Begoña Floria, que va tenir una actitud força digna quan hi va haver la manifestació nazi el passat 12 d'octubre, ha sortit al pas tancant files a favor de la Guàrdia Urbana. Jo penso que el debat no és Guardia urbana si o no. Sinó que cal apartar del cos els responsables d'aquesta actuació.

He llegit que fins-i-tot van apallissar una noia que estava desmaiada, van trencar una càmera de fotos (com els militars israelians, vaja)... L'esforç dels urbanos per tal de debilitar els moviments socials, i aquest cop l'esquera independentista en concret, l'haurien d'aplicar en vetllar per la seguretat del poble, de tothom, vaja.

Aquest cas de prepotència policial té el seu culebrot en la manipulació informativa que està intentat dur a terme els mateixos que volen tapar l'abús de poder. L'engany ha arribat als mitjans de comunicació, sempre atrafegats i amb poc temps per contrastar les coses. L'escrit que avui dijous signa Àngel Juanpere al Diari de Tarragona sembla talment sortit de la màquina d'escriure del propi Goebbels: realment és un escrit que aconsegueix crear alarma social i que -com el comunicat de la Guàrdia Urbana de que us parlava ahir- enganya, amb veritats a mitges, i sobretot criminalitza intentant tancar al guetto dels perdedors un moviment cada cop més ampli que no s'aconforma amb les corruptel·les a que molts polítics (que no tots) ens tenen acostumats.

Una altra Tarragona és possible, per això cal -urgeix- que es depurin responsabilitats a la Guàrdia Urbana i què partits com PSC i ERC es posicionin d'una vegada no a favor o en contra de la Guàrdia Urbana (institució penso necessària), sinó per enviat a les oficines del servei d'ocupació els policíes que han demostrat amb la seva brutalitat o amb la seva ploma què ben poca cosa separa la democràcia actual del tardofranquisme.

Estarem atents a com reacciona el personal.

25 comentaris:

Tanhäuser ha dit...

Impressionant!
I que això continui passant aquí...

Unknown ha dit...

No sé que és pitjor si l'urbano karateka aquest o els polítics intentant amagar-ho.

Anònim ha dit...

ai ai ai, a veure si la llibertat individual d'una persona a entrar en un establiment i comprar el que li roti ha d'estar subjecte a les pressions d'un grup organitzat revolucionari i amic de la llibertat i contra tot alló que sembli capitalista,patriarcal,feixista ... etc .. vull dir que d'entrada s'hauria d'aclarir que no es molt llibertari el fet de coaccionar a les persones que lliurament circulen pel carrer.. a i el fet de pintar els aparadors d'una botiga , vaja es una putada .. però resulta que el més important es la REPRESSIÓ de l'estat o qui sigui contra el jovent..ai ai que les persones han de ser responsables dels seus actes .. apa salut i revolució !!

Unknown ha dit...

Anònim,

Comparteixo algunes coses del que comentes. I si... penso que qui vulgui anar a comprar ho pot fer ara bé. Aquesta performance durava uns cinc minuts i després la gent marxava a una altra botiga, i apa. I vinga! A comprar qui vulgui. No et pensis, jo també pixo, cago i quan puc -no sempre puc- compro.

Ara bé. De què serveix el missatge que queda super bé a nivell polític i eduicatiu de què el jovent ha de ser crític, que no s'ha de conformar, etc. i després quan algú ho posa a la pràctica, vinga! Estopa, canya, manilles, hòsties, judici, etc.

Aquí la urbana no ha actuat bé.`Mira el vídeo i observa com el servidor de la llei òstia el personal... i després pensa en quins motius van conduir un urbano a òstiar una noia que s'havia desmaiat, o a trencar la càmera de fotos d'un fotògraf i robar-li la targeta de memòria.

La guàrdia urbana, amic anònim, ha de fer el seu servei a la ciutat aportant-hi seguretat, vigilant el trànsit i els cràpules de l'aoarcar on no toca, tot això... però no actuar de forma brutal d'aquesta manera.

Ho sento, estic mosquejat :-P

Anònim ha dit...

la premsa es lliure i no hi ha manipulació.

L'anonim #1 no s'ha entreat, que no van fer cap pintada, ni impedien a ningu comprar, simplement repartien panflets, que la gent era lliure de llegir o no i llegien un manifest, que la gent era lliure d'escoltar-lo o no.

Unknown ha dit...

Brutal l'escrit d'avui del Diari de Tarragona sobre el tema, més propi de l'Alcázar, Las Provincias o La Razón... Ufff... però si, són lliure, qui paga mana, tu... i a sobre a signar l'article. Veeeeeeeeeeenga! :-)

Anònim ha dit...

Tan els de la policia municipal, com els mossos d’esquadra, sembla que els hagin tallat pel mateix raser, el seu lema és, jo soc la autoritat i vosaltres a callar i si no “desacato a la autoritat” i “hostia que te crió”. La seva feina es posar el màxim possible de multes, ja que els multats, com que son els més dèbils, no oposaran resistència, i a “escaqueixar-se” de fer la seva feina, que és la de salvaguardar la seguretat dels ciudatans, però la diferència és, que amb aquesta feina, es tenen que enfrontar amb gent preparada i que no tenen rés a perdre, i els hi va la pell. En resum, guàrdia urbana franquista, policia armada franquista, mossos d’esquadra, policia municipal “democràtica”, tots son els mateixos, “los mismos perros con diferentes collares”, i dels politics, es pot dir tres quarts del mateix. Solució, a callar i a aguantar, i a les properes eleccions no anar a votar, que es votin entre ells, i a veure el que passa.

Anònim ha dit...

iep, entenc Tondo Rotondo que estiguis enfadat amb la guardia urbana..però perqué no es fan les coses d'entrada una mica millor..la protesta no havia presentat cap permis per dur-la a terme,això vol dir que no hi haurà cap control de cap tipus del sarau que es pot organitzar, i que pot arribar a passat qualsevol cosa ! els ànims s'escalfen i la policia carrega i com sempre ho fan amb contundència.. que s'esperaven que fes .. mirar ? actuar ? per que se suposa que la guardia urbana devia arribar i va voler dissoldre la protesta .. no ser si el col.lectiu va fer cas omís o la cosa es va escalfar fins que es va utilitzar la violència ...i es clar la gent s'indigna ! i per cert la protesta algú hem pot explicar quina era ? gràcies ! apa salut i revolució !

PD per la tele vaig veure clarament un aparador d'una botiga amb una pintada amb spri de color negre

Màrius ha dit...

Ostres! Avui ho he vist també a TV3 després de llegir-ho a dos blocs diferents.
Gràcies pel comentari, m'ha servit per a descobrir el teu excel·lent bloc.

Anònim ha dit...

espero que você me compreenda. obrigada pela visita. adorei seu comentário, adorei seu blogg, adorei seu idioma catalão, adorei saber que vc existe. um beijo.
estou emocionada.
comprendame por favor.

estou colocando o link do seu blogg no meu. beijo. rê.

Anònim ha dit...

per a l'ultim a anonim?

Es que cal un permís per a ficar-se al mig de la rambla a repartir fulls? Va home va, si s'ajunta gent, es que algo passa, però no pots dir que es una manifestació iŀlegal per que s'ha ajuntat gent, lo de els caps de setmana al port deuen ser tot manifestacions ilegals oi? Que vagi alla la urbana a repartir hosties com els grisos.

A sobre, les treballadores de l'establiment, acusant de que estan fent pintades que resulta que al es 8 del matí ja hi eren.

Unknown ha dit...

Els de la tuna cantant pel carrer també és una manifestació il.legal?

:-)

Anònim ha dit...

algú ha parlat de manifestació il.legal ? perqué jo no he fet, en tot cas el que volia dir es que si les coses es fan amb cura i es probable que no hagués passat el sarau que s'ha montat !

Unknown ha dit...

Doncs també és veritat això... no cal donar ales als rambos que algú porta dins :-)

Anònim ha dit...

Per qui ho ha preguntat a la web s'exposa lo e la "protesta". Era una performance (actuació), la protesta va ser per la tarde, on s'explicaven els fets que han tingut lloc al matí i on es demanava l'alliberament sense carregs dels detinguts

Anònim ha dit...

Tens raó no es poden donar ales als Rambos que hi ha per aquest mons de deu ! :)
Gràcies per la informació de anònim

resnoesmesqui ha dit...

PROPOSTA


Des de la humilitat voldria fer una proposta a tots els blogcaires torrencs:

El proper dilluns i durant una setmana penjar als blogs, als facebooks i a on faci falta, una petita i resumida frase que ens permeti posar el nostra grà de sorra per aturar la bestialitat que s’està patint a Palestina

La frase podria ser la següent:


ATUREM LA GUERRA: PAU A PALESTINA

Anònim ha dit...

Tinc la sensació de que ja no esteu tant indignats, i potser ja comenceu a disculpar l’actitud de les forces de repressió.
Mireu, si la manifestació no estava autoritzada, mal fet, si se van fer pintades als vidres dels establiments, mal fet, si en aquesta manifestació, feta per una associació, que jo ni sabia que existia, es tractava de reivindicar el dret de les dones més aviat grossetes, no crec que sigui aquesta la forma de reivindicar rés, i a més si poguéssim veure el total de la gent que anava en aquesta manifestació, trobaríem a personatges, siguin homes o dones, que van a totes les manifestacions, en l’ànim de armar sarau.
Però si realment les forces de repressió varen apallissar a persones, això només ens porta a un lloc, tant l’ajuntament, com la Generalitat, estan formant tropes d’atac, per preparar el que esdevindrà quant la crisi estigui en el seu punt més alt, es a dir quan els que avui estan aturats, se’ls hi acabi i no hagin trobat treball, i sincerament, me voldria equivocar, però aquesta falta de respecta que demostren les forces públiques per la dignitat de les persones, me fa una mica de por.
Deu vulgui que m’equivoqui.

zel ha dit...

Collons, ja els he vist a d'altres llocs repartint llenya...el que em fa gràcia, Tondo, és el munt d'anònims que comenten... No tenen nom????

Anònim ha dit...

Si sabés, que posar el nom, significaria que es prendrien mides justes cap a un costat o cap un altre, no me faria rés posar-ho, si sabés, que enviant un escrit a quelcom diari de Tarragona, el publicarien, no me faria rés posar el meu nom, però com que la premsa es tan democràtica, se que no el publicaran, per el que prefereixo, i no es per covardia, donar la meva opinió, escudant-me en l’anonimat, i sempre està en les mans del blogger, el eliminar el comentari.
A més zel, tu tampoc t’identifiques.

Unknown ha dit...

Sou benvinguts, comentaristes anònims... De fet, alguns dels arguments, especialment d'un altre anònim m'han fet pensar.

Ara bé, avui he tornat a mirar el vídeo, amb més calma... i el judoka es va passar, i molt.

Josep M. ha dit...

Que no és manera de protestar? És que ara hi ha cànons de protesta? El respecte cap a les altres persones hi era. No es va apallissar ningú. Només es va recomanar a la gent que pretenia entrar (en aquells moments, al Bershka), que no ho fes argumentant una sèrie de raons com són la pressió estètica, la violència de gènere i l'esclavisme de la dona. Les pintades ja hi eren (de fet, algunes eren de setmanes anteriors, les quals jo aplaudeixo, i han trigat més aviat poc en esborrar-les). I, finalment, sobre la gent que se suposa que hi ha a totes les manifestacions per a crear aldarulls, com ha manifestat un d'aquests anònims (els quals no descarto que siguin policies)... vaja, no sé si sou de Tarragona, però en aquesta ciutat ens movem pocs (i m'hi incloc ja que fa relativament poc que estic actiu, tot i que malauradament no vaig participar en aquesta protesta), i sempre acabem sent els mateixos. El Cau de Llunes és un casal de l'Esquerra Independentista, així que principalment hi eren els de l'EI. Que alguns d'ells tinguin antecedents és conseqüència de la poca garantia democràtica a l'hora de manifestar-se, no pas que siguin "violents" (heu anat algun cop a alguna manifestació de caire anti-sistema a Tarragona? veureu que divertit!).

Anònim ha dit...

Josep Maria, zel, que diu que s’ha de protestar, soc una persona mes aviat gran, que ha passat per moltes coses, i entenc a la gent jove que creu que ha de protestar per qualsevol cosa, i si no ho fa ja no és d’esquerres, jo també era així.
He vist a un dirigent de sindicat, que va fer anar a tota una empresa a la vaga i després es va vendre per uns quans milions i va fugir deixant a tots els treballadors a l’estacada. Aquest mateix individu, està sempre foten sarau i sempre amb un sindicat diferent i en totes les manifestacions.
He viscut el franquisme, des de la postguerra, me han obligat a cantar el “cara al sol” i l’himne espanyol, me van obligar a aprendre la missa en llatí, vaig tenir que anar a la força cada diumenge a missa, i per tot això me vaig il•lusionar amb la democràcia, me vaig emocionar amb la tornada d’en Tarradellas, vaig creure que per fi, quan van començar a manar les esquerres, tant a Espanya com a Catalunya, les coses anirien millor, i ja ho veieu, tres quarts del mateix, abans ens “hostiaven” els grisos i ara els blaus, i abans mamaven les dretes i ara les esquerres.
Amb els anys, he arribat a la conclusió, de que sempre hi hauran persones que manipulen a les altres, i les fan anar a on mes els hi convé.
Si us plau, manifesteu-vos, però saben el per que, i no protesteu per qualsevol cosa, hi han coses que es les fan veure negres i en realitat son blanques.
Perdoneu per la filosofada, però penseu-hi.

Abogadaenbcn ha dit...

No havia vist pas aquesta noticia, m'informaré a veure què ha passat.
que fort.

kiko ha dit...

Estoy de acuerdo con que la represión es lo ultimo, lo peor que hay que utilizar, pero la realidad también nos dice que hay un libre mercado y no porque un grupo minoritario el cual respeto profundamente, le de por pintar escaparates y fachadas, y claro esta esto es destrucción del mobiliario de otro particular que tiene el negocio para ganarse la vida y si por otro lado acude la policía de turno y los invita a marcharse i estos no quieren irse e incluso plantando cara a la misma según me han dicho, decirme cual el modo de la que gente, la ciudadanía circule libremente y entre libremente en cualquier establecimiento con otras persona delante acosándolos, la libertad de unos, acaban donde empiezan la de los otros son las reglas de la democracia, nadie absolutamente nadie puede ni debe coaccionar a los demás a hacer una cosa o otra, ni la policía con sus intervenciones, ni un grupo de ciudadanos asaltando a otros que van a realizar unas compras en un establecimiento en concreto, las dos cosas son de injusticia y las dos cosas cortan la libertad del ciudadano libre.
Salud.